Min dag!

Idag har ja haf´t så mysigt. en date med Linda och hennes ena son. blev en sväng till outletten och kollade runt samt en god lunch. ingen shopping , bara tittande.... riktigt mysigt.
sedan hem till Linda för en fika innan ja begav mig hemmåt för fix o trix...

sen på kvällen åkte vi till svärpäronen o lämnade av tripsie... hon skall sova borta under natten. ja o min man får lite egen tid som vi ej haft på såååå länge.... äntligen vår bröllops natt. hehehehee... tjejerna är ju hos sin far:)

imorgon blir de jobb... o mer jobbb....... sedan kalas hos karma och avslutning med en middag hos annelie o lasse. mysigare kan de ej bli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Insulinpumpen har en ny ägare

Nu har jag äntligen min insulinpump hemma. efter ett efterlängtat sms från apoteket så höämtade jag ut den idag.
Rosa och fin... tom apotekarna sade att de ej fanns rosa , men jag bevisade motsatsen. heheheeh. ja har en... jippiii sååå snygg..

skall pilla o trixa med den, fick provstarta med vatten i patronerna elller vad de heter. det som insulinet skall vara in. men så länge ja inte kopplar på den i min kropp....

skall bli såå kul. känns som ett barn på julafton.... jeehaaaa.
lägger in bild under ett annat tillfälle då ja vet hur ja får över bilderna från nya mobilen. men milla el mia. ni har bilden , kan ni inte maila den till mig?????????????????

men ,men.. ja är lyckligare än lyckligast... ja har blivit ägare till en fin pump!


Träningsvärk

Har en sådan onormt träningsvärk i stort sett hela kroppen efter bodypumpen i måndags. så under bar känsla..
Hade gärna kört ett pass i dag med med mannen min var tvungen att jobba och mia svek mig för en kväll ute på stan. hahahaha skoj åt sido!!!!:)

Men ser då mer fram emot måndagens pass som vi kommer köra starkt på, Mia vi kommer bli bäst på detta!
Sedan om mannen min kommer i tid imorgon och de är dåligt väder har ja tid för ett träningspass med handbollen. men är de soligt blir de till att mura fördigt den del av huset som ej är klart. Måste ju komma in o komma under tak snart!

men annars kan ja lova er en timmes prommis imorogn eftersom de ej blev idag pga regn och vi sov bort tiden. passade på när tripsie sov.... efter alla om o men!

nu skall ja vila min kropp inför ´morgondagen! natti på er!

Gårdagens träning

igår blev de dock ingen handboll el gym utan fick unna mig 1 timmes prommis i rusande takt. svettig o krävande i solen..
men så underbart skönt... som motstånd vagnen med en 12 kg unge i!! då kan ja lova de tar....

så nu börjas de. bra tränig i två dqgar.... blir en timmes prommis i dag med om de sluitar att regna o tripsie inte blir värre med astman så vi mäste åka in!!!

( kika in i tripsie.blogg.se ) så har ja uppdaterat... länkat nere på länkar om ni vill komma dit lättare!:)
men men , nu sova medan tösen sovet.... har hunnit mycket idag....

bland annat ikea med mannen , blivit ruskigt bra här inne i vårt tillfälliga boende.. riktigt nöjd!!Jag och mina vänner ute på dagliga prommisen!  :) ler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Diabetes läkarbesök

idag hade ja ett möte med min diabetes sköterska... prata igenom o gå igenom allt inför pumpkursen..
var givande o bra. jag fick testa på pumpen jag valt och hon berättade o gick igenom allt hur den fungerar. sedan skrev hon ut ett recept på animas pumpen som jag valde. ROSA.... blev de... sååå snygg...

min pump kurs börjas den 28 sep o hålls hela veckan.. så glad o kul de skall bli. skall upp på apoteket imorgon o beställa pumpen så man får hem den snarast för att klämma o känna på den!

men efter i dag har ja fått mer förståelse för påumpens funktiooner.. riktigt bra... ni diabeteiker där ute som ej har pump. kan nu fast ja ej har ngn rek den... verkar vara så bra.... berättar mer o skriver hur allt går!

är ni lika nyfikna som mig?????


Bodypump

idag körde jag mitt första träningspass på första gng på länge... har haft uppehåll under sommaren pga allt som varit för oss med huset o allt..

Men faan va underbart de var. att få känna kroppen jiobba och blir seg o mör soim en  seg råtta... kommer sååå få träningsvärk om ca två dagar. hoppas. så underbart skönt...

träningen höll på i en timme och 15 min... fullt ös hela tiden, riktigtr krävande . med blandat o övningar på hela kroppen. benen tog mycket i dag .... lade dokc på massor av vikter vid vissa tillfällen..

en eloge till mia... som stod ut med mig och tog ner mig på första passet... nu har ja kommit ign.... träning mer för mig nu som gäller. nu är jag snart tbx på banan igen... jehhaaaa så underbart-


Tripsie 1 år

Snartt eller rättare sagt på tisdag blir vår dotter ett år gammal. vår lilla tös blir stor!...
Idag hade vi kalas för henne. våra nära vänner och min pappa med sambo kom över o firade henne...

blev riktigt lyckat. kunde ej vara bättre med tanke på omständigheterna.. allal kom bra överens och allt flööt på ordentligt bra.
var riktigt mysigt o kul att träffa sina vänner..

tack alla för de toppen fina presenterna. ingen hadfe heller köpt lika .riktigt bra saker kan ja lova... bägge kläder o leksaker fick hon.

av min far fick vi en tripp trapp stol med bygel o stöd som går i svart. rikitgt snyggt. kommer så passa in i vårt fina nya hus.
snygg va!!!
men till er alla nafra. tack o åter tack för presenterna!!! ni är bäst!!!!!

Ätar dag

idag hade ja min ätar dag. fick unna mig som jag bestämt mig för en ask sjöfrukter , dvs choklad... och inget annat godis endast bara dessa.
Då om ja börjar äta annat så kan ja ej sluta... så jag fick en ask sjöfrukter av min underbara man... han hade åkt i väg o shoppat detta till mig... sååå gött de var, kan ja lova....
me´n nu är de skärpning. nyttig mat och träning bestående av prommisar med tripsie som kopmmer vara på veckans schema..
passar toppen då tripsie sover un der en timme på förmiddagen... då bäst när ja drar henne i buggan..

med bra musik i öronen, skall ja traska i dålig o bra väder... de lovar jag... här skall förbrännas!!!

Sååå underbart

Nu har vi de ordnat... gillestugan är klar och våra möbler är inne. ligger här o myser medan tjejerna ligger i sitt loft ovan oss. stor är de.. så inget litet skjul....

kunde verkligen inte bli bätttree.l.. väntar  nu baara på att vårt drömhus blir klart... så ja längtar...jiippi snart där.
men men , undertidenb blir de vårt temporära boende. passar oss utmärkt:)


Späckad dag:)

Dagen har varit i full rulle fram tills nu och då¨kan ja erkänna att ja ej ens är klar... har en massa saker som måste få gjorts idag..
Tripsie somna nyss . mannen min är ute o snickrar på vår temporära hus som vi skall bo i tills stora huset är klart.

kommer bli riktigt bra. så kul att få fixa o trixa mred de.  vi kommer göra en loft säng till l tjejerna så de kan sova o ha tv där uppe. de kommer så älska det..

sedan fixa med köksdelen samt klädes garderoben där vi skall förvara våra kära egendommar. kläder dvs!:
Sedan skal vi måla invändigt samt lägga de nya golvet ja i dag var o köpte samt hämtade. såååå snyggt säger ja bara.


golvet är från: alloc.

kommer lägga upp bilder så snart vi är klara... men så mysigt de skall bli.
men behöver ngr dagar till för fix av inredningen.

ja o mannen min måste till ikea o bauhause för inhandla inredning mm till huset. svårt bara då man hela tiden har en tripsie som aldrig vill vara stilla. bara ut o knata skall hon. ( nu skulle hon ha gått på dagis så man fiock lite egen tid för fixa saker som man ej hinner)  ler!!!!!!!

åter till min dag....

ja de blev en sväng till väsby, lämna in min bil på service.
efter de till tumba för hämtning av golv.

sedan hem o städa. för sedan upp till centrum o möta nettan med sin lilla söta bäbis,,, endast 5 veckor gammal! super god tjej förövrigt!
sen iväg till bvc för en försenad 10 mån kontroll av tripsie. vilket gick så bra... hela 11.9 kg väger hon. läkarbesöket gick toppen!för efter de möta upp mannen för åka till byggmax o handla till huset. nu äntligen kl 21 klqar för nedkopling... jehaaaa.
så ingen kan säga att ja inte haft full rulle idag !!!:) hur hinner man allt?

Drömringen

tror att jag nu hittat min drömring.... av en slump..
eftersom jag ej hittade min ring ja ville leva resten av livet med  så köpte vi en provisorisk ring.. som jag dock gillar.

men denna blir de ngt.
är av vitt guld. 72 diamanter (22 svarta o 49 vita)

endast 199 st gjorda  och inga fler som kommer göras...
såååå underbar. vad tycks?


Lärt sig gå:)

Tripsie vill inget annat än att vara ute o knata, så mycket hon går nu... genom hela lägenheten, ramlar då o då men inget farligt.
Hon reser sig själv mitt på golvet och är mer än överlycklig över att lärt sig knata....

men tänka sig... när hon var 10 mån gick hon men sedan hände ngt så hon ville ej... sen för ngn vecka sedan kom förkylningen i hennes höft men efter det läkt så var hon som en helt ny tjej... så mycket energi o vilja.

skrattar och tjuter  när hon knatar framåt ..
var en sväng i vårt centrum här... tripsie ville gå hela tiden. vagn är ju bara att drömma om... hon gick genom hela ica., till o med snatta en godis från lådan. sååå stolt hon var då!

sedan knatade hon vidare o hela vägen hem. ingen vagn här. hon blir hysterisk när man försöker ens ta upp henne....
vilken vilja säger ja bara.. hmmm. vill ej ens tänka på hur de kommer bli sen. lika bra att sätta stopp i god tid. annars får vi de svårt ....

men men . våpr dotter går nu iallafall. kan vi stolt säga...
sedan kan ja med säga att ja harnu reg. mitt efternamn. har bytt o allt är nu klart.. jipppi. bara fix med nytt körkort mm! lite jobbigt.

Hööögt Blodsocker

Vaknade upp nu kl 08 på morgonen, mådde verkligen pyton, inte alls bra... gick då upp o kolla bs som låg på 15.4 haaallå ja brukar vakna på ett fastevärde runt 4. hmmm snacka om att ddetta tär på min kropp!!!!!

men som sagt, tror ja har n gn infektion el virus på G i min kropp. igår gick ja o lade mig redan kl 20.30. var sååå trött så de ej gick att förklara... sov oroligt . ont i kroppen mm.... så ja kan lova att ja snart åker på en förkylning.. men de e ju sånna tider så inte konstigt då !

åter till diabetesen. tror ja kommer få lågt. tog nog för mycket insulin, blev så rädd .el panikslagen då tar ja jämt för mycket... ist för väbta o se.. men ja tog 13 enheter. tänkte så här

ja tar 3 st till maten ja åt och 10 st utöver de... så sänker de lite mer.. hmmm:) hoppas ja tänkte rätt!!!
hela jävla dagen blir ju lidande då man vaknar så högt.!!!! svårt att komma tbx. blir som en dinglande klocka!!


Snyggare hoodie finns ej:)Håller på att leta efter denna på nätet efter ett bra o rimligt pris... tror ja nu hittAT ETT MEN MÅSTE KOLLA UPP MED FRAKTEN MM!

men ngt på G kanske. för de är dax för mig att köpa en ny, då min gamla hoodie. ( ecakt lika men äldre modell) är nu 4 år gammal. Men så bra den hållit sig. ej sliten alls. lite nopprig bara. men samma kvalitet..

så om denna hänger i min garderob så hänger den gamla i svägerskan Kattas garderob. de har ja lovat hennee o håller.
Hon har tjatat om den länge nu, så lika bra att gklädja henne, eller hur katta?????

snygg va. bara mer än älskar denna. min  favvo o har varit i flera år.

en ny detalj som kommit på dessa är att de står nu skrivet på armen med. snyggt tycker dock jag:)

Barnkläder

Sitter o kollar runt efter lite barnkläder till tripsie. hittat lite på Lindex som ja helt klart tycker är den bästa billiga barnkläderna ..

klicka på tex tajts , hängselbyxor för att komma till snabblänken. de syns ej men klicka så ser ni

hitta bla ett par hängselbyxor.


ett par pösbyxor.

Tajts

Reima vinterkläder

Har hittat dessa reima vinterkläder vi vill ha till lTripsie!

Täckjacka: Emery ( klicka på namnet för att komma till länken direkt)Även en Reima mössa.
Reima Pat ( klicka på länken för att komma till sidan direkt)


1:a veckan avklarat

Nu har ja avklarat den första veckan utan onyttigheter. så som spec godis. har dock slinkit i ngn glass o ngn kaka men stora grejen var att ej äta godis o de har ja klarat , jippiiiii:=)

tog även en vikt vid start samt en vikt i ag för att se om de blir ngn skillnad. jajajamen deb blev de som ja trott o så har ja testat förr. var lika som förr

en skillnad.. Har dock gått ner från 63.9 kg till 62.7 kg..  på en vecka...
skall bli kul att se skillnaden till nästa vcecka...

men som sagt var. när träningen börjatr kommer ja gå upp massa kg. de som ja förlorat pga musklerna försvunnit. de kommer gå uppför de. men inte i fett utan i muskler..

träning på torsdag blir de med Mia, core . ( mage , rygg mm) sååå underbart-...
nästa vecka blir de skivstång o core, samt ngt handbolls pass kanske,....

ååå så sunderbart med träning igen

Bs känningar

idag har ja haft si så där ca  tre fyra känningar. under denna dag. som lägst på 2.1 inte så farligt men jobbigt om man sitter i bilen o ej har ngn banna som ja jämt annars har med mig... hmmm tur att ja hade lite dextrosol i bilen:)

men idag har de varit en dag som jag verkligen märkt att mitt bs ligger bra då jag ej äter onyttigt som godis mm. verkligen en sådan stor skillnad... så skall ja fortsätta.
som i dag har ja ätit blad annat detta:

tonfisksallad, kykling sallad. fullkornsbröd, hårdbröd . lite av detta. säkert ngt annat som flygit ner:) men i helhet:)
nu åter till datan o fix o trix. haft en fullspäckad dag...


Är jag tråkig?

som ej lägger ut bilder på mig i bloggen eller är de ngt ni förstår??? vill gärna veta vad ni tycker.... de är ni som läser ju
Och jämför man med min gamla blogg så är denna en stor skillnad på, där lade ja ut allt och skrev om allt medan denna är mer anonym. endast de som känner mig vet allt . och sånt ..

men ja gillar nog detta. att alla inte skall veta allt om oss. vår familj, vår lilla egna bubbla. bara ja och min man samt våra tjejer.... och Moa mopsen så klart!!!

ingen annan har ngt med detta att göra.... gilla läget eller försvinn......


lånad bild. ej moa då ja ej har kort på henne på denna dator

Nedräkning

Nu är det nedräkning inför Tripsies 1:års dag som gäller.. Den 25 augusti blir tösen ett helt år gammal..... vår stora tjej som vqar så lite då hon föddes ...

var planerad den 24 sep men kom 5 veckor för tidigt.... ville inte vara inne i magen utan ut till oss. snabbt som attan.
endast 40 min förlossningsarbete med en enda krystvärk kom hon.. ut som attan..... en vikt på 2690g o 49 cm lång....

Liten och späd men nu stor och stark..... liten blir stor...
kalas kommer vi ha för tösen, troligtvis helgen innan då hon fyller år på en tisdag. hoppas vädret håller i sig så vi kan vara på tomten, vet e annars inte vad vi kommer göra:(

men fylla år skall hon. och hennes dag kommer de bli... oKI kARMAS MED  MEN 2:ÅRS DAG FÖR HENNE.. ( karma är tripsies syssling) födda samma datum men ett år imellan...

Sådan bra present har vi köpt till henne. hoppas hon blir glad:)
nu natti för mig som gäller imorgon väntas en ny dag med nya tag . en morgon prommis för en bra start på dagen

Underbar vän

idag har ja haft en sådan toppen dag med en av mina bästa vänner Madde... Hon kom som vanligt över till mig ute på tomten. Långt för henne att åka...:)

vi har dock ej setts på hela sommaren då hon varit bortrest men äntligen kommit hem till mig:) o en sådan underbar o söt person som hon är hade hon med sig en present till lilla mig. ett sådant snyggt o fint pilgrimsarmband. verkligen i min stil...

inte bara de så hade hon köpt ett lika dant till sig. så nu är vi mer än själsfränder:) heeheheh min vän för livet.
så gullig av henne att tänka på mig och ens behöva... de hade ej ens behövt , räkte med att bara få vara med henne o umgås,,,, men hon är sådan som person, en sådan som tänker o är generös...

lägger upp en bild på tripsie o Madde då mannen min laddat ner så ja kan överföra mina kort från mobilen....
pöös på dig tjejen . du är bäst!!!!!!!!!!!!!!!! love you:)

Dag 2 på nyttighets schemat

nu sitter jag inne på små timmarna på dag 2 med min nyttighets tid. har nämligen sagt att ja skall konsentrera mig och skärpa mig i två veckors tid på vad ja stoppar i mig , och se om de verkligen gör resultat. 

har tidigare gjort de och då gick ja ner ca 2 kg. återligen får se om de stämmer. men inte minst för att verkligen har ätit godis varje dag o vill ej de. vill ej pga mitt bs blir tokigt o ja mår skiiiit. slö o seg och piss rättarree sagt.

så nu snart kommer tredje dagen,,., känns bra. vägning om ngr dagar.... på en dag hade ja en mellan skillnad på 0.5 kg. kanske vötska men ändå!.-

men detta är mycket för min skull. skall även införa mina dagliga prommisar nu när tjejerna åker till sin far. de har varit här i lite mer än en vecka . svårt att kunna få egen tiden då att gå ut mm när sambon jobbar...
så snart så!

 

Uppdatering

har nu uppdaterat tripsies blogg efter akutbesöket i går! gå in på

www.tripsie.blogg.se

eller klicka dig in på slutet av sidan under länkar.Min älskling , min man

Måste ju säga och berätta för er där ute om min lilla hemlis som ja skrev om för ngr veckor sedan..
nu kan ja med gott samvete berätta. ville attsläkt o nära skulle få veta först... o de vet nu!''

den 20/7 blev ja  och min kärlek - man och hustru.... vi har GIFT OSS..... såååååååååååååå underbart glad o överlycklig ja är.

Barnen är med så söta. de kallar min ring för kärleks ring. heheehe sött va?
ang giftemålet. blev de borligt i sigtuna ... så mysigt. endast ett par få anhöriga var med. och de fick dock veta om detta ca 2 dagar innan. ville helst ej berätta alls men svårt att få dem att ta ledigt från jiobb annars,...

Solllet hade med fixat så bra efteråt på Jensens biffhouse, dr hon har en slags chef tjänst... så väl när vi kom dit så hade vi ett bord med ballonger o leksaker till tripsie,.,,,  samt för , huvud o efterätt blev de..

vi var 5 st som firade detta denna dag. men kommer ha en bröllops/ inflyttnings fest när huset är klart.... så då blir de fest.
kommer även ha en så kallad möhippa så mina nära kära vänner, håll i er , snart så skall vi ut o fira så då bangas ej de här ngt...:)

men men . ja är iallafall FRU M.... nu.... jippi så överlycklig o kär ja är.... i min man och familj.....tagen o lånad bild!

Underbarare kan de ej bli

idag när ja vakna upp lös solen in, gick upp och så glad man kan bli av en lite sak...
Mellesta dottern var vaken och hjälpte mig så bra med tripsie. hon är gudomlig på att hjälpa med henne. och inte minst så¨älskar hon att få vara med o hjälpa till...

nu ligger triposie o sover , tindra sövde henne helt själv..... så söta de är tillsammans, skalll bara se. får se om ja lägger upp en bild. blir i andra bloggen annars...

skall såp fort de vaknar upp ut till tomten, sola o låta tjejerna bada i poolen  samt picknick har ja gjort för att de skall ta med sig... mysigt skal de bli...
sedan kommer min underbara man dit för mer byggande o mys med oss! jipåppppi..
så ja saknar han när han ej är med oss! lika så med mina barn , mina änglar,,,,

inte minst saknar dig Milla, ring när du kan . har en massa saker att prata om:)
samt Mia som just nu spenderar sin tid med sin man i bulgareien, svikare:)
och Maddie..... som ja fick veta  var i frankrike med sin man.... allla bara åker iväg o vi hemma. men men vi byggerhus de gör inte dem! haahahahahamina vänner ni är mitt allt.... o de som ja med ej skrivit upp...
snart kommer en brakande fest. för mig., ni vet vad ja menar.... ja kommer planera ngt bra när tiden är inne, då skall vi ha de toppen kul....

Grattis Jenny

vill bara framför mina o familjens gratulationer till gammel jenny som idag blir hela 29 år... välkommen till tant världen...
imorgon träffas vi o skall spendera en av våra gammel dagar tillsammans.

hoppas du får en underbar dag i dag med din man .... pöösar från oss!!! firar dig senare gms, även om de blev lite i helgen med fulla o allt som de innebär.... bakis???? hmmm, kanske ngt...snygga bruttan som ägde dansgolvet på abassadöer..... ( även om de bara var kroknäsor där) men då är de bättre att äga , eller hur?

Kost schema- hjälp tack

är de ngn snäll själ där ute som vill hjälpa mig att få ett bra o nyttigt kostschema.... som man kan gå på. ett bra schema att äta , för oss bägge jag o min man. Nyttigt o enkelt att göra..... då ja är sämst i köket o kan ej laga mat...

vill kunna äta nyttigare o må bra ej gå upp oi vikt o slänga i mig skit mat osm de varit de sista dagarna.. ja vill bli nytig nu igen som ja tidigare varit o alltid vill vara...

måste bara få råd o motivation igen , man glömmer ju även de lättaste .... så hjälp tack önskas mer än någonsign!!!!!


Ny satsning

Nu är de en ny vecka och nya tag, nya satsningar med ett mål attt nå... iallafall för mig.
Har nu syndat allldeles för mycket, ätit godis typ  varje dag, så skall de ej vara, måste få ngn kontroll över de hela.
Mycket pga mitt bs skull. vill verkligen inte ligga högre o ej ha kotroll. ett måste......... vill kunna må bra och de gör ja ej när ja syndar som ja kallar de !

ok att äta ngn gång i lbland men ej varje dag.... så helgen eller i går var de verklign sistA GÅNGEN UTAN KONTROLL.
NYTÄNDNING........... mot en bättre form o kropp samt liv...................

here i come, o menar de nu. skall väga mig när ja får min våg troligen i dag el imorgon.... vill ej veta vad de står:(

RSS 2.0