Träning , vågar jag?

Idag har jag nog tänkt mig ta en liten enklare träning men vet ännu inteom ja vågar, är sååå rädd att de skall göra ondare i tanden! ni som ej vet, har typ en tredje dels kvar av tanden, den skall dras ut.. de är den ena visdomstanden!!! usch sååå ont de kan göra ibland! hela munnen värker o ja har en tid på spec tandläkaren på danderyd på måndag.. vågar ju inte utsätta mig för mer än vad ja lklarar. o igår var ej de kul!!!...


men vi får se hur ja mår efter jobbet!! först jobb sen resterande:)


blir denna darling isånafall för mig i 45 min eller så! samt avslutning med:

Denna är min älsklingsmaskin!!!!:. synd bara man gärna vill ha med en som kan hjälpa en puscha mig då!!

Men längtar till tror de blir helgen då vårt gymm är uppe då har ja liknande som man kan köra varje dag.. med vikter o allt.. perfa för ben rumpa och vader!! så då blir o skall ja bli fit!
 Då är de gymmet som gäller för cardio bara!!!!

 vårt fiiiina gym!!!

Idag är det: ihaa haa som gäller!

Idag ksall Trista till C för att vara en helfdag... hon mådde ju bra igår så inga problemos att lämna henne till dagmamman!!:
Och glädjande besked att de skall till stallet o träffa ihaa haaa som heter hästar för oss andra men Trista har alltid sagt ihaa haa till dem!
Så gla´d hon kommmer bli. hon bara mer än älskar hästar!! SÅ ärven fast mummu o vaari är här så gick de brea att lämna henne hos C.....

Sitte här o dricker mitt morgon kaffe, börjar en timme seenare i dag pga maria har tillträde och då siter ja mer i vägen än att göra nytta.. Men de gör inget så!!! skönt med lite slapp med!!!

Fy faan va ont ja hade i min tandi går kväöll. värsta gng sin hitills. trodde ärligt ja ej skulle palla mer! hela käften var slut!!!.

sedan Mia; de vi prata om sist du vet, den har ännu inte visat sig, skumt???????????????????????

kram kram!

 

Bullbakning, väntan och underhålla barn!

De är vad min dag har sett ut från de jag kom hem från jobbet... Trista var bättre. så vad hon hade för fling av i natt e vete f-n ja inte! men bättre är hon, vi var ute en stund mitt på dagen, kollade på när Kim jobbade utvändigt på huset, trista studdsade i mattan o lekte med sten:) jag kunde gott titta på !!!

Sedna gav vi av oss o handla lite ingredienser till bullarna som ja nu stått med i flera timmar( dubbla satser)
SÅ nu har min älösakde man bullar till morgon kaffet eller red bullen som jag åker ner i magen på han! sedan så fyller min älskling år i morgon!!!! :)


Nu sover trista men de gör inget mummu o vaari kommer när som helst då är hon glad o pigg o kan vara vaken med dem!!! så hon gått o längtat!!!!
Båten borde nu ha kommit in!!!!:)))))

jajaja nog om de, har tuvärr inget annat att skriva om!!!...
vet ej vad ni vill läsa heller så!!!?????
Jo tess, ja hoppas du fick tag i din ssk? ring gärna o berätta el så ringer ja imorogn,, efter 12 tiden då ja slutat!!!

kram så länge!

Jobba, Vabba och Jobbigt

Idag o har jag turen att kunna på till jobbet ,Trista har nämligen legat sjuk i natt!!!. Hon skrek och hade ont ngn stans, Imrose verkade hon bättre, kanske för ipren hon fick? Men när mannen min s kulle till jobbet så kräktes hon, så då var de bara till att stanna hemma för han då ja var tvungen att gå, hade ett viktigt möte på morgonen!!
 som gick toppen bra!!!

Men nu verkar de som Tripsie är bättre, kanske spydde för att hon hade ont? eller ngt!
Men allt verkar ok nu, hoppas på de iallaf!

Skall snart ge mig av hemmåt!. har suttit ett tag och tagit tag i de nya objektbeskrivningarna! verkar riktigt kul att göra dessa!!
Börjar förstå mer hur de fungerar o sånt" bara se till att få min sskrivar inst att fungra som de skalL!!!

men fasiken så kul detta är!:)

Husbygget!

Kanske skall uppdatera lite med husbygget: inte för att de hänt s mycket mer!
Men vi sliter på med vårt sovrum som kommer bli klart till helgen och då gör vi premiär och flyttar in!!!
In med möbler och upp med tavlor o allt som de skall va.. Inreda en del av garderoben eftersom den är rätt stor så tar man lite i taget och sedan bara fyller ut,,, ( elfa system är bäst)..... dyrt men toppen!!!...


Så kanske tom vårt gym kommer in i andra rummet menförst skall väl tjejerna få leka av sig lite där:)
Annars så står de still, vi måste ge oss på de där ute, få de sista klart på taket, sista panelen på sidan av taket/väggen , men de får vi under helgen!, sedna upp med rännorna så vattnet tar vägen ngn stans!!!

och kanske tom få klart altanen den delen som ej är klar. och om vi verkligen hinner innan vintern kommer så mitten sektionen av huset skall ju byggas in med svart trä:

 

gammal bild från sommaren, Men denna delen menar jag!!! , lika kommer de se ut nedan på hela mittens sektionen!!!, ( ni får se sen)


Men målningen av huset kommer vi nog göra till nästa år då vi ej är helt 100 på vilken färg vi skall ha! har ju hela tidne varit innne på kalkvit men nu tvekar vi!!! så vi får se!!

jajaja men snyggt blir de!
och bilder på sovrummet får ni med beskrivning i helgens slut! nyfikna???? heeheh!!!

Snart är dem här!!

Imorgon kommer Tristas Mummu o Vaari ´hit och spenderar ngr dar här med oss! Trista saknar dem så!" skall bli så kul att se hur hon reagerar när de kommer på kvällen!!!.. skall låta henne få sova länge hos C, så hon är pigg på kvällen!

sedan att kunan skicka iväg henne till dagmammane dagen efter är ju bara att drömma om, hon kommer vilja stanna hemma ju!:)
mummu o vaari är hennes darlingar, utom Tindra o iza då som hon jämt tjatar om:)

Tindra och iza kommer på fredag o då skall hela familjen mysa tillsammans! saknar mina darlingar!!


En dag till avklarat!

jag klarade av denna dag trots min onda tand som ja håller på att få panik på!!! hmmM! inte ens alvedon, ipren mm hjälper mig!!!
 hela käften håller på att losssna känns de som!!:(
men nu har ialalfl dagen slut kommit o jag klarade yttligare en dag på jobbet!
Imorogn måste ja gå då vi har möte som är viktigt!!!!!

Hoppade träningen i dag. vågar ej träna o köra på när ja har ont, är rädd för att de kommemr bli värre sedan pallar jag ej det heller så jag får köra på nästa vecka istl när jag förhopppningsvis fått bort skiten!!

skulle även ha träffat Jossa i dag men pallade ej ens det..... var bara att åka hem o slagga innan trista skulle hämtas!!!!.
Fick även åka ut på en tripp till kallhäll o jakan för att sätta lappar i skyltfönstrerna sedan till banken för att fixa en postväxel!!!. men nu är de gjort, o ja kan koppla av.....
Skönt med sånna dar, avkoppling o slapp de gillar vi!!!.. skulle sitta ännu bättre om man visste att man tränat på dagen men men! !dce kommerr!!!! skynda långsamt!


Nästa vecka blir de nog om allt går som de skall , ner på en handbolls träning, testa på de o se vart i livet ja befinner mig, är ja redo satt släppa in handbollen i mitt liv igen eller lägger jag verkligen skorna på hyllan?
perfa att gå ner när de har teknikträning o skott!!!!

En lättnad hände för mig i dag, en sak som gjort att ja gått o spänt mig, men efter alla om o men så fick jag saken ur, och nu kan jag släppa detta problem!!!!!. skönt! pust o stånk!!!


Jädrans sötsug!

Har sådant enormt sötr sug eller sug på mat o allt.... inte som hjälper o inte bättre blir de med stans tandvärk med:( usch livet är verkligen inte på min sida dessa verckor. MEN JA ÄR POSITIV ÄNDÅ... bara köra vidare!

Idag avstod jag från träningen pga måde dåligt ont i tanden o kroppen eftergårdagens höga blodscoker värden .Men imorgon tänker jag lköra ett pass cardio. spelar ingen roll om ja har ont i tanden de kan ju inte bli värre för att man tr'äänar! man kanske då får tankarna på annat håll istl!!

Samt ja känner att ja måste.,......

Nu sitter ja o väntar på min man, han skall handla, säkert lite candy med oxå:) hoppas" choklad tack!!!
Trista somnade kl 17.30 eftersom hon ej sovit hos C. idag. men så som vi känner så är de lika bra att låta henne sova o vakna upp tidigare istl.... så lika bra tt vänja sig att gå upp kl 05 imorgon:( blåää men snt e livet!
Nu skall ja kolla runt på lite nätshopping, vår lilla tjej behöver mer varma kläder. så som fodrade byxor o långtröjor / stoickad mm!!!Amputera?

Sitter nu o kollar på sjukhuset , programmet på tv5.. de pratade om diabetes och och hur ofta de förekommmer , hur viktigt de är för oss diabeteiker att vi måste sköta oss! ej få sår på fossingarna mm!

jag har själv märkt att man är känsligare om sina fossingar men ahar aldrig själv haft problem med läkningen ! vilket kan försvåra de enormt mycket för oss!!

SÅ när man sitter o kollar på tv där de visar o berättar om att folk fåt amputera pga komplikationer så klart man ryser till o tänker till en gng till!!!

usch, hoppas man slipper sånt!
Vi diabeteiker har inte bara nutiden att tänka på hur bs ligger mm utan vi måste o menar då mMÅSTE tänka på framtiden, för om voi missköter oss nu så får vi lida för de sen!!!!!: och i värsta fallet dö el amputera en kroppsdel!
så kan de värsta senariet se ut!

tänk då på hur vi lever o alltid måste tänka påa ALLT...


Hemma och vilar upp mig!

Nu sitter jag hemma i soffan under täcket o vilar pp mig! lite tv och koll på nätet innan man skall hämta upp Trispie! även tänkt sova sig lite!!!
Har hunnit varit på jobbet, var dock lungt,,, skönt eftersom ja ej mår bra1

Ficke en del saker gjorda, så nu har jag även en tid hos tandläkaren på danderyd, ( de är lbättre där , de genomför operationer mm )
så om ja har tur s¨å är min tand inte så farlig så de kan dra bort den direkt!! hoppas så man slipper smärtan. hela  jävla munnen är ju körd!!!! kan ju inte göra ngt utan att man tänker på det!

På onsdag kommer min kp till jobbet, skall bli kul att f visa upp han hur ja har de , vilka ja joobbar med mm!!!
Sedan så är mina arbetsverktyg om manm får kalla dem de godkända o beställda. jehaaa..
fatta att man har turen att få detta? de kostar ju en förmögenhget..... men de skal ju även underlätta mitt jobb så man slipper gå hemma o vara sjukskriven!!! fan ja är bara 30 år! vila kan man när man blir äldre!!!!:)


nu skall ja vila!!!! får ju passa på""""!! inte ofta de händer längre!

Mått skit hela dagen!

Vaknade upp med ky högt blodsocker i morse och sedan dess har jag ej lyckats få ner det! Tagit enheter efter enheter för att få ner det! bytt ampull oc hsett till pumpen, och kollat bs efter de. men aldrgi ftt ner det!
jag mådde så dåligt att ja stort sett bara gic k upp i morse, åt och duschade sedna kolla lite tv ör sedna lägga sig i sängen!, Huvuidvärk pga min jävla tand som börjat strula, som skall operaras bort men har bara undvikit den! ( säkert inf i den som höjjer bs) o godiset från gårdagen då).....

Men nu på eftermiddagen lyckades ja fått ner bs rtill 9.8, bara se till att bibehålla det där! Men mår inte alls bra.! seg o slö i hela kroppen!, ont i huvudet , tung) och tanden molande värk.... orkar nada!
så blir en slappar dag, måste till jobbet ovadsett imorgon!!!:..
Men sådanna dar vill ma n helst slippa. ja orkar inget. inte ens ta hand om mina barn el mig själv... usch för dessa!!!!!

Så får se om ja bloggar  mer ikväll!

Min rädding på Diabetesen!

Nu skall jag äntligen berätta för er där ute hur min räddning på min diabetes blev och varför!

De hela började med insjuknande av diab under första gravven ( läs om de hela på sidan) de  var svårt att acceptera min sjukdom, jag förstod ej  eller jag rättare sagt accepterade den strax innan jag blev gravid med tredje o sista dottern- 07...
Jag hade tidigare legat väldigt högt i hba1c, ej brytt mig , slutat ta insluoin då o då!!! SOM NI VET HAR DIAB SVÅRT ATT BEHÅLLA VIKTEN!  och om man slutar ta insulin sägs de att man går ner atomatsikt! de kallas typ diabetes anorixia el liknande!!!... rätta mig om ja har fel!

sedna så fick ja utskällning av min sambo nuvarande man, om ja ej skärpte mig så ville han ej stanna kvar, han såg hur sjuk jag var o ville mitt bästa!
 vi visste att vi kommer få barn ngng gång och  osv......

så när Trista låg i magen  var de då allt startade. Började mitt hba1c på 7.4 tror jag under gravven som sedna slutade på 4.2... dock allldeles för lågt! men ja pressa mig hela tiden ,låg sjukligt lågt , på gränsen hela tiden!
för jag ville ej uppleva den historien som ja gjorde med iza och spec Tindra i magen! de var mer än 50 % för stora. ja skötte mig dåligt under dessa gravvar  mm!!! och de fick Tindra lida för:(

ja pressa ner bs hela tiden, duttaade hela tiden, låg ja på ett bs runt 6.5 så pressa ja ner de till 4.5 med ngn enhet, sjuk ja vet man eja mådde bra av det!

men min största räddning var alla bloggar, familjeliv.se som hade egna länkar med diabeteiker , vi följdes åt och hjälpte varandra... och alla dessa diabetiker bloggar o vänner man fått med tiden , vi hjälper varandra..

har funnit min underbara vän, TEss från götet som är precis som mig! Nadia från Norrtälje!!! och många andra!
vi har hjälpt, pratat och sånt! och de hjälper en så mycket! mig iallaf!!!

så ett bra råd! ni som har diab o vill ha motivation, läs diabetes bloggar mm!!! de triggar en och hjälper en att förstå att man ej är ensam!!!man behöver ngng att prata med! ngng som förstår vad vi går igenomn o hur vi har de dagligen varje minutm sekund mm!!

 Här har jag en blogg som ja följer som jag bara äslskar! en tjej , Teija som bloggar om sin familj ,vars barn o man har diabetes, samt down symdrom.
Läs om henne här
:http://varannandag.bloggplatsen.se/

Teija är en tjej som alltid stöttat mig o gett mig energi o uppmuntran hela tiden under denna bloggtid!
ibland behöver man verkligen det stödet då man har nere dagar! då man klickar in på datorn så har hon alltid skrivit en snäll o omtänksam komentar!!!

tack Teija! du äår min insperations källa!!!!


Bästa dagen på länge!

Idag har jag varit i farten från kl 10 på morognen fram tills nu! Kom nyss hem!
Jag o Tripsie hade en "mamma o dotter" dag!!!

vi började med att möta upp Madde för att ta oss till stinsen för lite shopping, inte för mig utan för henne!!
De enda ja köpte var ett halsband o armband till Trista som hon bara skulle ha!!! hon föll så för detta så klart ja inte kunde motstå henne detta!!! så stålt hon var efteråt!

vi handlade lite och åt en äcklig lunch, tog en blääää wook som smakade riktigt illa! Trista åt lite ris mm! sedna köpte ja en stor stor kanel bulle till henne! men cafet bjöd på denna då han ville ej ta kort för den! snällt va?

sedna så lämna ja madde till pendeln efter ca 2-3 timmar i stinsen!
Jag o trista åkte vidare till väsby för lite handbolls tittande. första seriematchen mot Hammarby för bsk!
Var väldigt länge sedna ja kollade på handboll sist!. laget hade fått en hel del nya spelare. kul att de unga får ta del i damlaget meed!!!
Matchne blev försenad pga en av våra spelade ramlade, eller b lev rättare sagt puttat när hon kom på hoppskott. hon hade backåtkraft så hon föll platt bakåt och gjorde illa nacken po huvudet.. såååg riktigt illa ut!
Hoppas du mår bra nu amanda?

Iallf så fick ambulansen komma o hämta henne!!!: tydligen skall hon må brta nu o vara hemmma!! men soim sagt var handboll är en farlig sport!

Trista då, ja hon skötte sig exemplarisk under hela dagen! i butikerna gick hon brevid mig, sprang ej alls iväg o lydde hela tiden, ja behövde ej ens säga till hgenne en enda gng!!!! som en vänn som ville shoppa var hon:)
på handbollen lika så!!! hon satt snällt på bänken, sedna spelade hon boll lite med en av evas döttrar!!! snällt gjort!!!

till slut efter flera timmar i hallen blev hon trött, hade ej sovit alls o vaknat upp kl 06 på morognen. så tjatade hon på mig: mamma, hem hem mamma... sötisen!!! nu förstår hon!! så gulligt de var!
Men vi skulle ej hem, de blev att följa ohn efter mia o hem till henne ,för lite mat och snack!!!
mysigt som allt var för länge sedan!!! måste göra oftare tjejen!!!
Tuvärr så stannade ja ej länge då vi skulle hem till kim och lämna mat och hjälpa han med taket!!
trista somnade i bilen o sover än, så ja låter henne sova  för natten! kommer säkert vakna tidigt men de gör hon ändå så!!!

men ihelhet så har dagen varit toppen! 5 av 5.. ger ja det! var länge sedna o ja behvde det!
Träning eller inte`?

Igår hade ja upphåll med träningen , skulle ha gått ner men fick alldeles för mycket att göra innnan jag skulle hämta Tripsie så jag sket i det!
Men idag måste jag gå ner eftersom de är helg och helger tränar jag ej på då vi har alldleles för mycket att göra med huset och familjen!


Så idag blir de garanterat träning!
skall köra kondiotion som vanligt!
Att jag satsar på de nu är enbart för att jag har så ont i min arm och kör ajg styrke så kommer de göra ännu ondare och resulterar i ingen träning alls!
Så bandet är perfa för mig" då blir ju de tränign av de hela ändå!!!!!!!

Sedna kör jag med maskinen med utfall eller vad de heter, smithen tror jag!
Så bra för ben och rumpan! får alltid träningsveärk av den !!gillar att köra den men faan vad "hat jobbig den är"....
men jag gtycker de känns mer i insida lår än rumpan! ngn som vet hur jag får den att ta mer i rumpsen`?
ngt sätt att ha fötterna el gå ner djupar el liknande!!!!? tar gärna emot råd""""


Snart besök på jobbet!

Snart kommer de besök till mig på jobbet, min arbets ergo dam kommer hot för att titta jhur jag  arbetar, hur jag sitter och använder för redsakapp mm!
Hon skalll hjälpa mig att få till en bra miljö och sätt att kunna klara sitta flera timmar utan att få ont! låter ju för bra för att vara sant , eller hur!

men skall ja säga er!" de hjälper! så ni som tycker ni får ont el sitter dåligt på kontoret, be att få hjälp, de kan vertkligen underlätta ens arbete så mycket! ialalfl för mig känns de som de kommer göra det enormt mycket!

Så snart kommer hon!
Sitter här nu själv o väntar på attB. eller M skall komma in! är helt solo på jobbet o vet ej riktigt vad ja skall göra!
Så jag har satt på kaffe. städat och pulat lite!
Fixat till orkiderna som ja tänker snällt ställa ut på bra platser, eftersom m har ställt dem bak i kaffe rummet där alla står på ett bort ... lika bra att visa fra mdem , klanske gå o köpa falska blommor så de ser fina ut! ( de finns ju kvistar som gör att dekan se rätt så äkta ut ändå!) bra va????Blir tårögd!!!

Satt o läste på hemsidan (handbollen) och fick tårar i ögonen!!! Kramp i magen och ledsen!! saknar de så Men vågar ja köra igen? klarar jag de? Faaan ingen kan fatta hur ja känner, hur rädd och sånt jag är!
För min armskada MIn diabetes! Sånna saker!!!

vågar ja eller ej?
Jag är en typisk tjej som kan inte ge lite utan måste ge allt.. så när ja väl spelar en patch så går ja in helhj'rtat o kör . ja kan ej ta de lungt! De är sånt med som ja är så rädd för! :(

Läste dennna artikel o den fick mig att gråta!! Tänk er , detta har bvarit mitt liv sedan ja var 6 år gammal!!!!  Hur ksall man lära sig leva utan det?
Sedna visst ja har tre barn o familj med... tiden o allt!!!... för mig tar de tre timmar allt som allt med en träning<!! Är de värt att satsa?
sånna frågor har jag!!!!

 Läs om ni vilL! ja blev rörd!

http://www.bsk.nu/gem/nyhet-6672.htmlDagens Träning

Blev av i dag fast ja trodde ja inte skulle hinna det!. Eftersom ja jobbade . och sedna tog mig in till stan o spenderade eftermiddagen dddär!
Men ja hann-De blev gymmet!

Fokuserade mig på konditonsdelen!
30 Min på bandet i hög  nivå o uppförsbackar hela tiden! ( riktigt flås)
15 min på crossen ( skidmaskinen
)Jobbat på Huset

Idag har vi jobbat mycket på huset... Började stä'da upp där ute efter de kommit o hämtat husvagnen sedan så natta o lekte vi med trista för att niu på  kvällen köra på vårt sovrum! 
Som jag har målat för andra o förhoppningsvis sista gng! Även vår " gå in garderob" är klar målad! fasiken va snyggt de blir!
Blev i en annan färg än vi tänkt oss. men mycket snyggare..... eftersom vi hade färgen hemma så tänkte ja att de var onädigt att köpa mer av den gamla, lika bra att göra slut på den vi hade>!! smart va?

Nu står mannen min o håller på med fönstrerna, ja dricker mitt the... och är färdigt för kvällen! Måste ju lugna ner mig lite innan natten annars är man ju speedad!:)

H'r kommer lite kort p[ putsen som den blev, skall bara stänkmålas när allt torkat!Ergohuset

Idag hade jag möte på ergohuset med min kp person  ang arbetsredskap som skall underlätta mitt arbete!!
Har tidigre skitigt i de för att ja ej orkat gå men  idag var ja sååå nöjd över att ja gick dit!

Fick pröva ut olika saker , så som en stol, fy faan va skönt man sitter, o vad viktigt de med är! Hittade en som passa mig exakt... sedna att nytt tangentbord med nytt musbord. en sådan där med en rulle stick i mitten som gör att man sitter bra o rakt o andvänder bädde händerna

 underlättar så för mig!

Men de bästa av allt var stödet som ja kan luta mina armar på!!! Gud så underbart! att ja inte tänkt på de innan>!
Så här kommer de se ut. fast lite annorlunda produkter men liknande ialalfl.
Ja är sååå glad över att ha denna möjlighet o klart man då tar vara på de! annars är man ju dum!
Sedan kommer Å. ut till min arbetsplats på fredag o kollar hur ja nu har de. för att se om de är ngt mer ja kan ha hjälp av... så som ett höj o sänkbart bord! Medn de tycker ja nog är lite för mycket .men vi får se!!!!


Tidig kväll-Skönt!

Dagen i dag gick utmärkt bra.Trista var på super humör vid hämtning hos dagmmamn, vi gick hem fixa mat och Trispie kolla Ti ti nalle som hon alltid gör när hon kommer hem!!, o alltid i tjeejrnas rum!!! En stabil rutin där!!

Sedan kom min älskade man hem, busade och bada trista innan hon skulle sova, somnade tidgt o enkelt. på 5 min så sov hon, så skönt!
Jag har tom hunnit målat sovrummet, alla väggar där! Sedan blev ja klar. o färgen tog slut så måste köpa nytt imorgon! Så inget mer ja kan göra:(
Mannen jobbar med att fixa fönstrerna ,eftersom de ej är vanlig vägg där ,, ni förstår när ni ser!!:)

SKall sätta mig o kolla runt o dricka the! Idag blir de en tidigt kväll!
Morgondagen kommer bli jobb, träna efteråt sedna skall ja in till stan till rehab huset för att prova ut arb matrial, så som stol tangentbord mm!! lika bra att passa på när man får de! och ja känner stor skillnad mot när ja jobbade inne på norr mälarstrand, stolarna o borden där var bättre!! för mig iallaf!!!

Men imorgon löser de sig nog!:)
SKönt att mannen min följer med efteersom ja ej har en aning om vart de ligger och ja hatar att strosa runt i stan utan vetskapen vart ja skall:(

Nu kolla bloggar o sen slappa vid tv!!! kolla ngn bra serie el ngt!
kram poå er!!!

Äntligen hemma och färdig!

Fick äran att sluta tidigare idag från jobbet. Men fick otroligt mycket gjort! de kändes verkligen skönt! Och kul för en gng skull att visa vad ja kan o lärt mig! Idag fick ja det!! Så kul!
Imorogn blir de ensamt på kontoret då De skall iväg på kurs..Så ja får göra de som går och visa att vi har öppet!

Hoppas M. lägger arbete på mitt bord innan hon går i dag:)

Avstod från träningen i dag. inte för att ja ville utan för att ja hade lite saker att stå i innan Trispie skall hämtas!
Måste rengöra husvagnen som skall lämnas tbx i kväll!
Så ja inhandlade lite ättika mm som tar bort röklukten.. faaan va de stinker.. även fast de ej rökt inne!!
Städade av lite även om de hade gjort de men man är ju pedantisk som man är!!

Me ja är klar, så skönt! Hade velat tränat i dag ändå!!! hmmm. Men får köra dubbelt så hårt imorgon!!
DÅ blir de 1 timme på bandet o
styrka på det!!!:..

funderar på om ja skall vila lite nu innnan trispie skall hämtas!!! ÄR SÅÅÅ SEG!
hon har nämligen fått för sig att vakna upp mellan 05-05.30... åååå så jobbigt för ja är så morgontrött!!
Men skönt att hon somnar tidigare då man har kvällen för sig själv o med mannen min!!!:) hellre det!


Sötare vän finns ej!

Min goda sötis till vän, Tess... överrsakade mig mitt uppe i allt jobb med att lura in mig på msn o skickade över  en present till mig!
Hon hade suttit o gjort denna o ja bara älsakr den!!! så nu skall hon hjälpa mig! TUSEN TACK SÖTIS!!!

TITTA SÅ SER NI!FINT VA????????????????????

Diabetes & Träning!

Som bloggen heter! Har verkligne blivit mer av den nu på sista tiden!
Och så som måååånga diabetiker upplever de, svårt med att få ihop träning med vår svåra sjukdom. Och de är verkligen så!

Jag lyckas nu genom att gymma, vet hur ja justerar de innan o efter! Här koommer min upplevelse av min träning på gym med min diabetes:

* ja ser till att ligga ngt högre innan träning ( runt 7-10 ).. som idag låg ja på 5,2.- vilkewt är alldeles för lågt vid cardio   träning så ja tog då en macka utan insulin...
* Kopplade av pumpen o låt den ligga i väskan under träningen som idag var på 1,5 timme!!!
* Kolla aldrig bs i dag då ja kände att de låg bra men annars kollar bs under träningen ibland, vid lågt tar ja en banan..
* efter träningen näre ja kommer hem kollar jag bs som oftast då ligger nere runt 4. Tar då lättare mat, ngt med kolisar och tar endast bara typ 1-2 enheter eftersom mitt bs fortf är på väg neråt!

Min största nedgång är oftast 6 tim efter träning ( oftast nattetid) så ser då till att ligga lite högre när ja lägger mig!
Men oftast när ja  tränar så blir ja låg resterande dagen/ kvällen.. så ja oftast behöver äta upp mig!

vid tex handbolls matcher som ja tidigare spelade så blev mitt bs helt knasigt!
jag fick sådan enormt adrenalinpåslag dsom gjorde att mitt bs låg runt 20-25 under halvlek på matchen, tog då med pennor eftersom ja då hade ej pumpen... tog ca 10 enheteer men hade fortf högt efter matchjen då ja tog ännu mer....

bs började gå ner framt flera timmar efteråt.. och fick jämt lågt på natten. och sednavar berg& dal banan igng!
Fick aldrig riktigt ordning på det!
Där av ja starta pumpen för läkaren trodde att mitt bs skulle göra mitt bs jämnare...
testade handbollen ett par månader med pumpen ( slutade sen) men bs höll sig stabilare under matcherna, lägre och sånt! ja ställde nämligen in de på pumpen ( spelade med pumpen)

Men efter matcherna framåt natte tid så kom mitt jätte höga värden, ja hamnade i ketonadioser flera nggn. började spy och bli skiutdålig... ( se tidigare inlägg under insulinpumpen på sidan)
Så där av valde ja ej att forts med handbolllen mm!

hade ett helvete till att mitt liv att gå runt med diabetesen och handbollsspelandet!
nu är de gym o då¨kan ja reglera min sjukdom lätt! ja har kommit på hur! så glad man kan bli!!! o så sjukt bra man kan må!!!Dagens träning!

Blev lyckad... Började med 30 min på bandet med hög hastighet med 13 % lutning.... bra jobbat!!
Sedna över till lite styrke, körde benen och rumpan, samt lite rygg....

För att avsluta med 20 min till på bandet! Kändes toppen bra!
De är så jämt med mig att de är slutet som ja får mest pusch o årkar!!!! ja kör på då!! och varför sluta?

känns skönt!! bra start på veckan!
Nu sitter ja här med hemsk tandvärk! usch!!! skall hämta Trista snart!
kram på er!

Gymmet väntas!

Siter på jobbet och skall avsluta de jag håller på med! Har gått bra allt de jag gör och jag stormtrivs!
Nu skall ja snart bege mig till gymmet! Blir att pumpa musklerna för sedna avsluta ett pass cardio på 45 min!

återkomer sen om vad de blir!
Bilder kommer med!!! kram kram på er!


Äntligen klara!!!

Nu är våra puts killar äntligen klara med vårt hus! NU är de allt andra upp till oss! vi skall måla mitten delen av fasaden, sätta upp o måla undertaket som sticker över huset!  o lite mer! sen är fasaden klar ... juist de. stänkmålning av huset men kommer bli om si sådär två veckor! putsen måste torka med!!!

Nu är vårt rum nr 1 på listan!!!!... sedna tristas! skall bli så kuL""""


En mysig söndag

Idag har nog dagen varit den bästa på väldans länge!
Vi hade som planer att åka till jenny i dag eftersom vi flyttade de igår! Men vaknade upp efter kl 09 då kim kom in till mig o sa att hon avbokat... så ja läste maesset! hon kunde ej och vi som tänktr åka när vi skulle lämna tjejerna.. de är bara en liten avsträckare... men de blev aldrig så:)( tråkigt då vi ej har all tid att få de att gå runt så vem vet när nästa ng blir?

jaja ialalfl så dagen var super! Min söta fina Madde kom o umgicks med mig o tjejerna!. lite med kim då:)
De kändes som en evighet sedan men hon är ja är sånna som kan umgås o känna som vi aldrig varit ifrån varandra:) gillar sånt med vänner!!!
Ja hämtade upp hennne tidigt vi stationen, vi snacka , fikade och hade kul... sedna gav vi oss till vår alldeles egna outlet butik här i komunen, så brao billiga märkeskläder till lägsta pris! Madde älskar den butiken o vill dit varje gng!
Denna gng så köpte ja endast fingervantar till tripsie! Madde köpte lite mer men ej som hon brukar! heheeh!!!

sen bar de hemmåt efter att gått på willys med då!
Ätande av godis medan ja stekte pankisar till barnen o oss såklart!.. mysigt att sitta vi alla o prata o äta!
Sen så åkte vi mot stan för att släppa av Maddelutten.Sådan köer de var då! stod i två köer pga bilar som krocket på vägen dit!! tråkigt! tog ju en timme längre!½
Skulle ju med till hornbash men vi fick skita i de då vi ej hann, skulle släppa av tjejerna innan så!!!

Men ett stopp på sibylla i tumba. de har nämligen världens godaste kebab!!!!!!!:..
i dag är min sista ätardag så klart man tar till vara på det!:)

Äbntligen hemma nu, har snackat med putsarna , de är klara o åker hem imorgon!!! ja är >så  nöjdm ed resultatet. både inne o ute! känns så suverät o underbart!!!!! jehaaa! jajaja kort ja! inte nu nästa gng!!!!!
sliten o seg catta skall sussa nu! upp tidgit o jobba surru!!!!!

natti på er!  Imorgon blir de en dag på gymmet!!!!skall ge järnet o köra på med cardio o rumpa/ ben!!!
avslutar med en bild på Trista när hon badade i tunnan i kväll!!! skitmaja!


Fick beskedet!

Att imorogn blir de klara med putsen på vårt hus--- så underbart skönt! inte bara de att ha ett fint hus som är färdigt putsat. utan få iväg våra kära vänner med! de är super trevliga o sånt men man känner att man alltid måste tänka på dem o så vidare.... så skall bli skönt att få återgå till vardagen!

visst är allt ej klart även om putsen är klart. de ksall även stänkmålas. men de gör vi själva. sedna på med fönsterbläck och träpanelen på mittendelen av huset. sp de finns att göra om ja säger så!!
Men hela huset ser nu stort sett klart ut mot innan!

ingela , jajaaj kort kommwer. lovar er i morgon! tar kort under dagen! har inte velat ta när de står o jobbar o sånt så!!
Men håll ut!
sovrummet får väntas till de e klart. bara vissa har sett!!!

ni som sett, vad tycks?
nu mysa o ha de!!! kram  kram!

Ansiktsförlamningen på Trista

Hittade bilder från sommaren för två år sedan då Trista var närmare året, hon låg inne på akkis under en längre tid för en ansiktsförlamning pga ett virus!!
och de var ett antal undersökningar och två operationen på mindre än ett dygn!

här kommer korten från detta:

Ändrade planer!

Bllev ej som vi hade planerat dagen utan vi hoppade jenny med familj i dag. eftesom vi ändå skulle åt det hållet imorgon i stl. så då tar vi de då!!! två flygor i en sm'äll!!! smart va?

vi tog oss till bauhause o  köpte diverse saker till huset. ja fick mig två nya blommor till köksfönstret.....
så nu är de fulla hus med byggande här!

killarna är snart klara med putsen o då är de bara mitten delen som ej är klar men den skall ändå vara av trä panel som går i svart... ( snyggt ) enl oss iallafl!

>Har idag undvikt allt med träning o proppat i mig glass! mumsigt... har tuvärr ätit de istl för mat. hmmm inte bra men men sånt e livet för lilla mig!
Nu skall ja byta poo poo på Tripsie!
härligt att prata med dig i dag Tess..... alltid lika underbart att höra din röst!. hoippas du hörde mig med skrickande barn i bakgrunden:) heehehh!!!


Dagens planer

Är att så fort som Trista vaknar till åka ut till finnberget och hälsa på Jenny med familj, de har nämligen flyttat in i sin nyrenoverade lägenhet, o vi vill självklart komma o hälsa på! på dem o se lägenheten!!!

Tindra är bättre i dag. ingen feber. så dagen blir lung men ute kan man vara om hon ej leker, typ handla mm!!!! Hon är ju pigg! blir även en sväng till bauhause mm för köp av spackel mm... snart är vårt sovrum klart! är ni nyfikna=?... kommer bli lite annorlunda.. inte som vanligt... eller hur raija o ni som vet!!!!!!? jaja nog om de kort kommer så klart de är färdigt....

Kanske dagen med bjuder på en timmes fett promis om ja pallar o har tiden!..... familjen går först!!!!!:)

nu åter till att klä alla mina tre småttingar....... tänka sig ja är tre barns mamma! sjukt de låter... och inte nog med de. min äldsta är redan 9 år och går i 3:an!!!! sjuuuuuuuukt .. kom ju ihåg tiden när ja gick i trean / fyran!!!! nu har man en dotter som gör det!

Usch uscjhhhh

Känner mig så äcklad.. fasiken vad ja hatar min kropp just nu!!! Bara ta i tag i de hela nu.......... jaja klaga kan man göra så länge man gör ngt åt de hela... visst många kanske inte tycker ja skall ner i vikt mm men ja vet vad ja känner o vet vad ja vill så är de enkelt sagt! bläää för sånna dar:(

Godis, glass och sjukt barn

Nu testar ja att skriva från iphonen eftersom de aldrig fungerat förr;( men gör ett tappert försök. Sitter nu i soffan med mina tre småttingar o kollar på Ariel, tindra är sjuk o har feber samt halsont , stackaren;( men hoppas de snart går över. Har nyss varit på Willys o inhandlat kvällens fredags mys bestående av zero, godis o storpack av glass. Vi har en tradition här hemma med fredagsmysnär the girls is here. N åter till barnen o filmen. Trevlig. Helg på er

Sitter här och......

siteer nu hemma här o kollar datorn när tjejerna kollar på ti ti nalle med tripsie... även om de ej fattar finska så sjunger de med o har kul tillsammans!

ja har haft en super adag på jobbet. fått mycket gjort.... sedna åkt o hämtat tjejerna... och ikväll blir de mys med godis o kanske öl om vi har turen att få en platta som vi kanske får:)
då skall mamma få i sig lite:)

har haft en bra dag... inte tränat i dag eftersom ja ej hunnit , påkte o hämtade tjejerna på andra sidan stan direkt  efter jobbet.. o snart kommer min man hem... mysfredag...

men har ju trots allt tränat mån-torsdag.... dvs 4 dar denna vecka... och från att ej kört alls så är de bra tycker jag<!!
 nästa vecka tar jag i ännu mer... nu jädrar skall de brännas här!!!!


nu mysa så ha de bäst!!!

Dagens Jobb outfit!


Nya stövlarna!Bara såååå älskar dem! o skönare skor har ja ej haft!

Nya bloggar?

Är de ngn som har råd om nya bloggar som man kan följa?
Jag har nämligen vissa ja följer dagligen men vill ha flera.... så tipsa gärna ni som vet!!!!!

allt inom, shopping, Träning såklart och diabetes....
tacksam tar ja emot  detta!!!

kram kram på er!
avslutar med en sååå snygg tjej på bild!!!

Lite shopping blev de allt!

Fick mig ett par nya skor, eller ja köpte de för ett tag sedan men stl var fel så ja bytte... trodde aldrig ja kunde få på mig ett par stl 37.. men så snygga o sköna är stövlarna!!!

jaja jletade efter stövlarna på nätet men de verkar ej finnas så ja tar kort under morgon dagen så ni ser!
Bara älskar dem! , mina nya fovvorisar.....
skall invigas imorgon!!!!

usch.... ja gilllar ej att klä mig längre då allt sitter tajt.....
men ialalfl. hittade ett så fint armband med som ja fick till super ppris. sedan lite hälso saker..
och var ju tvungen att tjuvkika på min matta ja bara skall ha i v-rummet...Mycket snyggare i verkligheten!! super fin o kommer sååå passa hos oss!
men skall de bli rund el vanlig????


Sällskap och myspys

Vi har enbart tagit de lungt nu på kvälls kanten. Trista somnade vid 20 tiden . Otorligt då <E. sade att hon ej sovit i dag. men de tror ja ej på... Hon måste ha gjort de annars hade hon legat vid  18 tiden o sovit....
O glad som attan har hon med varit så!!!

Men efter lite mys, städ mm så kom Kalle på besök, snack och the drickande slutade i att han nyss gick så vår kväll belv mysigt med lite trevligt besök...
Kalle är en av våra vänner som alltid kommer o är en trogen hälsa påare......

Nu lite egentid vid datorn m,en känner ej för de. så blir nog tv snart...
Måste ta itur med räkningar mm men de får bli helgens projekt! För imorogn skall ja hämta tjejerna..
Tindra ligger tydligen i feber, Så Jenny, hur de blir på lördag är fortf oklart. El vill du ha sällskap ändå om hon 'r bättre?

Hoppas hon blir bra. vi hade lite planer så som tex gå till akalla gård o kolla på djuren som finns där!
Kim jobbar där och han har berättat om djuren som är ute, grisar som förföljer han mm, så klart tjejerna skall få se de med! Trista komer ha så kul tror jag!...

tror de hette akalla gård! heeh! ja hittar ej ännu inte så bra här på norra sidan:)


Träning trots allt!

Tänkte inte träna alls i dag pga ont i kroppen, mår o sliten som attan.
Men tänkte iallaf gå ner o knata på bandet.. är ju ändå i krogarna när ja jobbar så!

SÅ de blev gymmet. och inte dåligt heller: De bästa träningen är dne tr'ningen som blir av!

45 min på bandet i enbart backar med 6,5 i hastighet.
10 min på skidmaskinen.

ja är riktigt nöjd  .Och även såååå sliten i min kropp. Kan knappt gå! o kan tänka mig hur de känns i morgon!

varje gng ja tränar cardio så kopplar jag ifrån mig insulinpumpen, försöker ligga mellan 7-10 i bs innan och hamnar alltid runt 4 efteråt!!!
så de känns bra!!!!


Äntligen lite motivation tbx

Har äntligen hittat tbx till lite mer motivation inom träningen, även om de ej är mycket så är de alltid lite:)
jag har nu varit där i går o idag och imorogn skall ja med dit!
har fokutserat på cardio då ja vill ner i vikt. Sedan är rumpsen och ben på samma fokus..

Armar tänker ja lägga åt sidan ett tag.. eftesom min smärta och ja vet att ja ej kan köra lungt, ja tar i ... Då måste ja ha ngn där som säger åt mig att köra på lättare vikter! sådan är ja!!!
Så Anneli, klart vi kan träna tillsammans:)

Imorgon blir de bandet o skidmaskinen i 45 min .... benen får nog vila då ja kört de i två dar i rad nu!"!
Men så skönt att vinna över latheten även om ja ej helt vunnit ,men är över sträcket  ialalfl...:)
Så en lite morot att bita i är de ialafal!


Här är mina motivations bilder som JAG SKALL TBX TILL:Dessa tre sista bilder är tagna efter Trisata föddes.Tror de var förra sommaren!!! Trista var ca 1 år gammal½!
Om ja kan gå ner så mycket i vikt som jag gjorde då, och få dessa rutor på magen efter ett år med Trista coh två tidigare gravvar så kan ja igen!!

oki ja vet att de ej är mycket men 5 kg för mig är mycket och ja mår piss... känner mig så slapp o äcklig så de är så!
sedan skiter ja rättare sagt i vad folk säger, de är ej dem som ser sig själv i spegeln utan ja ! och mår ja ej bra så skall ja göra ngt åt det! Så är det!!!!!!!
Läkarbesöket =Ny diagnos

Hade ett inbokat läkarbesök i dag hos min läkare för armens skull (kronisk nervsmärta för er som ej vet)
och han som ja har är sååå bra... inte som alla andra läkare. utan han tar tagi i felet. utreder mm!

Han kollade lite saker, fråga om min diabetes mm. och han sade en sak som blev solklar till mig: ja har fått en ny diagnos: ja har näligen :::::allodyni

som kan ses som samma sak som fantomsmärta...
Man får ont som med mig i armen, när man rör, kläder sitter åt. mm. känns som tusen nålar rör en och spec för mig vi spec tillfällen, så när ja har som ondast... de känns i huden på underarmen och ja som tyckt de är skumt eftersom ja ej har ngn känsel där! Men där kommer diagnosen i: ALLODYNI....


Lite om allondyni:

Smärta utlöst av beröring, lätt tryck, måttlig värme el kyla, dvs  retning som ej är smärtsamt för normalt!

När man lider av fibromyalgi har man en direkt förstärkning av smärtimpulser i ryggmärg och hjärna. Det betyder att man reagerar kraftigare än vanligt på smärta, och att smärtan lätt sprider sig till många ställen i kroppen och blir mer eller mindre ihållande. En sänkt smärttröskel gör att även ett lätt tryck eller muskelspänningar och muskelsammandragningar som inte brukar vara smärtsamma gör ont. Tillståndet kallas för allodyni och kan finnas även på ställen där man inte har ont

Sjukdomar med svår trötthet, ömhet och låga smärttrösklar har mycket gemensamt, och allodyni (ont vid harmlös beröring) hör dit.


Tråkigt men sååå sant!!!!! Sånt e Livet!!!!!

Dagens gymträning!

jag tog mig ner till gymmet efter jobbet och körde.
Började med utfall med 40 kg vikt i maskinen.  gick sedan på en fristång med lättare vikter som jag hade bakom axlarna och gick upp o ner på en stepp bräda....
sedan körde jag lite andra saker med stången/vikterna som ja lärt mig från handbollspellet i spårvägen... bra styrkeövningar men kommer ej ihåg va de heter!!

efter de gick jag ut i hallen o körde baksidan ben igen!!!och slutade med  cardio.
blev 20 min på skidmaskinen i högt tempo sedan till bandet ochj  körde på i hög fart promenix i uppförsbacke i 20 min... bra där! ja är nöjd!!!

jehaaa så duktig ja känner mig!

Gnäll attack!

Trista somnade bra och tidigt så ja o kim kunde åka o handla mat mm!! svärisarna passa sovande TRISTA..
Sedan när vi kom hem och  gjort oss ordning mm så vaknade Tripsie upp, skrikande och vägra somna om, verkade ha ont i munnen!

började även hosta o ha sig så nu håller vi tummar att hon inte blir sjuk igen!!!!
En fråga till er med barn där ute. har ni nu möss apå ert barn?????

nu sova o kolla film med mannen, mys på hög nivå!

En bra / dålig dag

i dag var en sådan kul dag på jobbet. ok att de är kul nästan jämt men dagen i dag gick så snabbt och jag satt bakom datorn från 9-12 utan en paus.... tiden bara flög iväg och de var riktigt kul, dock stel i axlarna efteråt..

satt o uppdaterade om de olika brf som fanns i capitex.  riktigt kul , enkelt och lärorikt! eftersom vi arbetar med de olika brf hela tiden, där får vi infon mm om vad som gäller mm!
orkar ej gå in på de men nu förstår ni lite ialalfl...

sedan så skulle ja träna men som ni läst om i annat inlägg. träning blev de men ej den ja ville! Men de kanske var lika bra. har sådan SJUK TRÄNINGSVÄRK i RUMPAN O BAKSIDA BEN...  jehaaa länge sedan!!!
men ävewn om ja hatar de som älskar ja det!

men synd var har ja en hemsk dag. en hata catta kropp dag... känner mig så uppsvullen o bläää. o ja är de med!
vågen visade +1,5 kg sedan i går! Hur faan går de ihop???? ngn som vet????


men hooppas få bort bde snart. en ännu mer sättsning som gäller nu, ner i kg. minst 4 kg skall bort.... till julen! o ja skall klara det!

men synd att de bara käänns sa<ztt de går uppåt i stl för neråt!
men ja fattar ej, så mycket diff en dag...  kan ju inte vara för att ja tärnade igår... muskler tar tid att byggas, men expo dem eller vätska? ja har ej druckigt så mycket ja borde men:)(((((( bläää...

vill ej ens gå ut.. mår piss. bara gå runt i slappa kläder då man slipper bli påmind:(
sorry men behövde prata av mig!" min blogg mina problem

Dagens träning

Skulle ha blivit gymmet, ja tom stod utanför med väskan o allt.. Men kollade mitt bs som ja hade då rätt i att de var lågt... eller lågt o lågt. tillräckligt för att inte träna ... eftersom ja varken hade löst med pengar och ingen banan med mig...
så jag satte mig i bilen o åkte hemmåt.... kollade bs som då var nere på 3.2

tog mig ngt i magen och bytte om, ut skulle jag även om ja bara ville ner  under täcket tills ja skulle hä'mta Trista.
Så de blev 1 timmes fett prommiz... med hård vind. faa... va de blåste.. riktigt bra motstrånd ju!

skulle ha gått lite längre men kände då att bs var på väg ner igen, puuuust.. skit jobbigt när man väl är ute att få så lågt bs...
sist biten var ja tom rädd för att ramla ihop. ja kände hur benen böev mörare o segare och hur de  svimlade i ansdiktet på mig! riktigt jobbigt .. så ja med vetet givck där de gick folk...

kom hem o kolla bs som var nere på 3,0.... så nu sitter ja med mig protein drink bestående av vanilj yougurt (0,5 dl, mjölk (2dl) sedan fdrysta bär och protein  samt krossat is!

jammi jammi. gött men kan säga att ja hade ej tagit med dessa ingr. om ja inte hjade varit låg!

Knubbis??????Satt och kollade på bilder och hittade denna! Min tös när hon var ca 6 mån gammal. Är hon en liten knubbis?
Vilken tur att hon hade lite hull med tanke på alla hennes sjukdommar och sjukbesök...
Trista 1,5 år senare!!!


Mer husbygge

NU på kvällen har de bara blivit husbygge och åter husbygge... Vi håller på med vårt sovrum och "gå in garderoben"... så vbi kan få flytta in ärr!
Har nyss kommit hem från byggbutiken, handlat lite gips och plyfa mm .... usch ingen kul butik de där>(
Men men man måste ju sÅ! bara att ställa upp för sin man när man behöver!

Nu så sover Tripsie. hon har sovit   sedan kl 18, råkade somna när jag pratade med min kära vän Mia.... oppsan:)
Men tror hon ej sovit hos dagmamman, hon harnämligen börjat vilja vara vaken... C. frågar henne om hon vill sova och hon vägrar:)

Åter till jobbet... Huset går framåt-.... putsen blir skita snygg, så om ni behöver putsa väggar el liknande där ute, tjoa till... dessa vi har är de bästa... kan verkligen inte bli böättre resultat än detta som vi fått!!!!

bilder jaaa. just de. hihih har inte hunnit tagit ngr nya men de kommer !

Dagens Träning!

Bestod av största delen hitta motivation till att ta sig ner till gymmet, men eftesom jag ändå jobbar där så är de ingen orsak till att INTE gå till gymmet!... så ja drog mig vidare o åkte dit!!!.

De blev en timmes  gymmande bestående av:

20 min skidmaskinen
10 min snabb hastighet (nästa jogg) på bandet.
30 min gym.. (mage, rygg och baksida ben)
En svettig och slut Catta:)

Men fasiken så skönt de känns att få de gjort.! Men synd bara att ja efter varje pas önskar ja hade tagit i lite mer!" Ja är en sådan som aldrig alltså aldrig blir nöjd!!!!
Men måste skynda långsamt och ej träna på tunga vikter pga armen , då får ja skylla mig själv om ja får ont dagen efter!! svårt eftesom ja anser att träning med tynga viket är TRÄNING och lätta vikter , ( dvs nästan inga vikter alls=) är för MIG ingen träinig!!!
'
Men så har ja alltid velat ha de.ja gillar TUNGT och jobbigt!!!! THATS LIFE!!!!!!
KANSKE EN ORSAK TILL ATT JA GJORT VÄRNPLIKTEN!!!
jajaja nog om de!!!

ja tränade och har nu de avklarat! jippi... ja är stolt!!!

Mitt Blodsocker!

Har ju inte uppdatgerat mitt bs så myckwt på sisata tiden så tänke visa er de senaste värderna som varit! ja är riktigt nöjd med dem!!!

5.0
4.3
11.3
8,7
9,2
8,7
4,2
4,7
7,9
10,2
8,8

Så har de sett ut de senaste värderna. orkade ej kolla tiden men tog bara de senaste.. så ni ser !!! Medelvärdet har i snitt legat på. : 8.1

de börjar gå åt rätt håll märker jag! som med allt . de tar sin tid att lära sig ngt nytt och jag håller på att lära mig min pump för andra gng och med jobb , familj och livet med stresss så är de en prövning men de går bra!
Skall bli kul att se nästa Hba1c värdet. hoppas på en sänkning mot sist (.6.0) dock är de högt för att vara mig!!!!

men ni som ej vet kan gå tbxc o läsa i tidgasre inlägg under kat på sidan:)
Avslutar med ett kort på vår saknade mois!!En lazy day!

Har verkligen varit en lat dag för oss el mig o min man här hemma!!! vi har tagit de så lungt , kollat film o myst med trista och Amanda!! :) kul med lite ungdomligt sällskap och tror svärpäronen uppskattar amandas besök så mycket med!

Efter att spenderat halva dagen inne så tog vi alla på oss kläderna o gav oss ut! vi rensade upp på sidan av huset där allt skräp stått och tog bort studsmattan till en annnas plats på tomten , de kommer nämligen imorgon el början av veckan och fyller ut en bit av vår tomt som ej blev uppfylld sist! ( får man gratis spräng sten så klart man tackar ja=)

tror vi tjänat in en stor summa pengar där!!!!. eftersom tomten på baksidan fylldes upp ca 1-2 meter på vissa ställen.
nU ÄR DE ENA SIDAN AV HUSET SAMT DE DÅ DRÄNERAR DEN SIDAN!!!! de var ngt som ej gick sist....
SÅ skönt att få de gjort o ffått klart med allt skit som skall slängas! Nu ser de fint ut igen!

inte bara de att estländarna är här o putsar, man tror ju då att de kommer se skitigt o stökigt ut men de håller bättre ordning än oss! de städar o ser mer ut som en städfirma varit här o fixat!! Snällt:) klart man får ändrade meningar om dessa arbetare!!!

Nu skall ja sussa Trista o rings o snacka merd mina tjejer som är hos sin far!!!!!:
see you later!

Inredning!

Idag har vi inredd kläkammaren i vårt ex sovrum ( de som vi nu har) . eftersom målningen mm är klar så började vi med inredningen!!!.
Så här såg de ut innan:
Nymålat och ny helteckningsmatta!!! Nu är de även nytt elfa system insatt på ena sida!
Kläderna hänger på sin plats och allt blev skit snyggt! och vilken bra plats allt blev! mcyket bättre planering mm!

skall ta kort imorogn under dagen!
visst att elfa system kostar en hel del men man tjänar ju verkligen in de i längden, går ju att använda hur som helst. man kan byta o ändra på systemet... sedan har vi de i hallen och i vårt kommande sovrum så då kan man även ha dem dår om man ändrar sig mm! ni förstår?

snyggt o praktiskt!
 lånad bild!!!!


Kvälls prommis!

Jag kände så för att ut o gå på en kvälls prommis , så Amanda och Trista följde med mig! vill ju inte gå i mörkret själv:(
Så vi toog vagnen o gick igenom de nybyggda området , till slut ville Trista inte sitta i vagnen mer så hon gick så snällt med oss!!: Vi gick o snackade , riktigt kul att få prata med Amanda o komma ut lite....

Imorgon blir de en morgon prommis , en så kallade fett promenad!!! innan frullen med amanda och Trista i vagnen!!!! så man förbränner lite!! hoippas ja kommer upp bara!:)


På vägen hem så hittade vi en groda som trista tittade ut! och längre fram var de en katt som nästan förljde oss hela vägen hem!!! Trtista bara  så älskar djur!!!!

Trista är så duktig!

Jag och Amanda hjade varit ute en sväng och när vi kom tbx så berättade svärmor o alla att Trista hade bajsat i pottan! Jippiiiii tidigare har hon bara kissat.. och så duktig hon är! hon sitter där o pressar tills allt är ute!!!!!.
NU även en bajskorv kom ut!!! fick tom se kort på det! heheeh! sött va???

Så nu har man en stor tjej!!! bara väntar på att blöjjorna slängs helt!:)


Mycket att göra fast man är ledig!

Idag har hela dagen gått till att göra pappers jobb med företaget. ringa försäkringar och fixa o pula!
Äntligen lyckades ja får en super försäkring på vår fina Cadillac....
en super försäkring som ej kostar skjortan ... eftersom alla andra försäkringsbolag tar typ 17 000 om året för en helförsäkring för dennqa skönhet!!! ( är tydligen ngt spec med dessa bilar som gör att de kostar mer i försäkring!)
Men nu lyckades ja få ner den till 13 800 om året med lägsta självrisken, hyrbil (största klassen i 50 dar) o lite annat bra.... samt de är ett super företag som ägnar sig åt lyxbilar mmm. så de känns verkligen super skönt!!!

äntligen!!!! får vår pärla en bra försäkring!


Sedan så är de lite anant som med behövdes fixas o än är ja ej klar! Inte nog om de så är smärtan i armen kvar... minsta lilla berörningså känns de som spikar på armen! usch o blä .. hopaps på en bra helg ialalfal. inget skall förstöra den!!!!!
Tjejerna ville tuvärr ej komma ihelgen, de ville va med sin far. Tindra låg med i feber så!! tråkigt för mig! ja saknar dem så!!! mina änglar!

Nu skall ja forts , får se om ja hittar ngt mer att skriva om sen! heheeh!! ha de bäst!!
kramar!

Kan de blir värre?

Kan de bli värre. sina lediga dar så är man inne samt solen lyser som attan, ja vill ut!!!!!!!!!!!!!!!
men fasiken så orkar ja ej! min smärta ger sig ej!!! Men funderar på att ge mig ut ändå , se om de försvinner!"""
kanske de blir bättre om ja ej tänker på det!!
som min man sa. de kanske gör ondare för att de börjar bli kallare ute med!!!

ngn med kronisk nervsmärta som vet? ja kom ej ihåg hur de var förra vintern! ja memorerar ej min smärta. försöker gå vidare o ej tänka så mycket på de hela!!!!!

Men men hoppas  få bli rastad av min man ikväll o bege mig till ikea! då tänker man på annat!! Inget ja gör , görs så att skadan blir värre el bättre så!!! lika bra att försöka ta tag i sitt liv!:(

ja vill TRÄNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Inredning av V-rummet!
Detta vill ja har till vårt vardagsrum i ena delen!!!
och få undan lite saker .tror de skulle vara skit snyggt med spegeln liggande ovan byrån. eller vad tror ni???
Mer information om Rio eller i grönt och rund!!! ej bestämt mig ännu!!

Varför gör de såå ont?

Har så sjukt ont i min arm i dag. så ont så ja har ej haft på väldigt längee.... o då menar ja länge.. inget ja gör hjålper de.... blir tokig på detta..
Har nu kännt detta  de senaste dagarna ,efter tärningen började de.... varför..? ja som äntligen var så glad över att få börja träna, kunna skaffa motivation mmm.. men så händr de. ja får skita ont!
vill ju inte överbelasta mig med mer tradolan, o ja vet inerst inne att de hjälper mig ej mer att ta flera heller..
då mår man bara illa o inget bra kommer utr ur det..

ringde upp till vc för att få en tid till min läkare men han kommer tbc på tisdag o ja har en tid på onsdag till han...
så de tyckte ja skulle ta mig in till akuten o få en shot av morfin,,, har tidigare fått de, enda som hjålperr för stunden, men vem fan vill de????

ja väntar o ser ,. kanske de går över... .. de duinkar o hela jävla armen känns super tung o jobbig, vill bara kapa den just nu!:(  hjälp:(


På schemat i dag?

Skulle igentligen tagit mig till J ute i nacka men ja har ingen ork. sovit dåligt, ont i armen och ingen lust att sätta mig i bilen o ut o åka så långt.. hamnar då i köer på vägen hem o de orkar ja inte nu!!!! skall ju hämta Trista hos dagmamman till 16 tiden.. svärföräldrarna är hos kim syrra som jobbar... de passar deras barn, lilla Emelie har åkt in i gen på akkis med lungorna i gen ( hade nyss lunginfl. o äter den starkaste pc kuren men ändp fick hög feber igår) så nu ligger de inne igen!!:. tänker på er Katta!!!!!:(

Så de blir en lung dag hemma, skall ta mig till gymmet är tänkt o köra ett fett avrinnande pass. Känns bättre de än att ut o gå bara... men kanske gör de med! MÅSTE JUKOMMMA IGNG!!!  min motivation ligger inte på topp just nu om ja säger de så!!..
har iaiiafl börjat registrara min kost på www.matdagboken.se
DÄr ja kan  se hur mycket o vad ja får i mig!

Som igår såg ut så här:

totalt: 1167 kcal

protein: 27.26%    (78g)
Kolisar: 38.02%    (108g)
Fett: 34.72%        (44g)

AN OM DETTA KANSKE KAN KOMENTERA, HUR MINA VÄRDEN SER UT?
JAG SKALL TYDLIGEN ÄTA MAX 2304 KCAL OM DAGEN O FICK I MIG I GÅR 1167 KCAL...
Mår Bättre men synd hela dagen gått!

jag mår mycket bättre nu men synd att hela dagen bara gått...
Blir så irreterad att ja gått o mått piss hela min lediga dag.. Hunnit med en del men ej de ja hade velat!

Imorgon är med en STOR dag om jag väljer att göra de jag skall. fÅR SE!! HAR EJ BESTÄMT MIG ÄNNU!!! Men återkommer till de om de blir ngt... vill ju inte avslöja för mycket äN!.

Nu skall ja mysa med min dotter om hon vill de är ju bara mummu o vaari som gäller när de är här:(
kul för dem men tråkigt för oss:)


Hoppande Blodsocker- Ingen träning!

Har verkligen haft hoppande bs hela dagen, vaknade upp på 13 ngt sedan åt frulle och tog en hel del men fick ej ner bs, så låg runt 15 en lååång stund, dvs hela förmiddagen.
Gick o lade mig efter lämnat Trista , mådde verkjligen inget bra..Kan må så dåligt när ja vaknar upp med högt bs!
Så efter min vilostund kolla  ja bs, sopm fortf låg högt. tog mer insulin...

åt lite mat, duschade och satte mig ibilen, med inriktigng på barkarby och sedna träna på gymmet!! hade väskan med mig! mMen tog barkarby först... lite shopping kanske!!!...
så in i affärerna, shopping de får ni se sen:) måste hålla er på halster lite:)

så efter ja var klar tog ja bilen o åkte hem! ja klarade ej att gå till gymmet... mitt bs har hopapt för mycket!
från noll till 100 så gick bs nerr till 6.3.... o då kan ja lova att man mår piss!

att de sjunker så snabbt är helt sjukt!!!!... kroppen hänger ej med riktigt!
Så ja avvaktar mede träningen!!! känner ej mig bra ikroippen!!

fattar ej att en sådan sjukdom kan påverka en så mycekt!!. man kan verkligen må skit!!
Hur gör ni andra som är diabetiker????? hur påverkas ni av s¨å snabbt sjunkande bs???? tränar ni då???

ja har hört att man ej får träna vid för högt, pga ketoner mm... oc hde hålller ja! .
men man märker o vet när de är på väg ner ... el lioknande!!!!!


nu vila lite igen! kanskew handboll i kväll eller bara en cardio hemma beroende hur ja mår!

skrämmande bild????

Ledig!

idag är ja ledig från jobbet. fram till fredagen, så skönt att få vila upp sig även om jagä älskar detta jobb o de i sin tur känns så tråkigt... ja vill ju lära mig saker o ting!
Men de är nu på konferans el liknande så ingen ide för mig att vara där då!!

Men dagen blir späckad iallaf... börjar med vila nu, sedan upp och fixa sig, för att dra sig ner mot gyummet.... blir till att träna de måste ja!!
sen duscha där för att åka vidare till barkarby, har en del saker ja vill titta in!!!.... shopping nästa kanske? får se vad kroppen o plånboken säger:)
Sitter nu medm orgonkaffet som är min heliga stund, kkänner verklgien hur mina lgon drar sig neråt!!!
Får sew om man kan vila ngt, de jobbat så intensivt här ute ju!!!!!:) bra det!!

just de skall se om ja lyckas lägga in lite kort på huset i dag!!!!! så ni ser!!! långt har de kommit!!!
nu vila hörs sen!!!!
kul att de var så många som kikade in i går! hopaps ni forts läsa!!!
kram KRAM

ååå vad jobbigt- men nu är de klart!

Har suttit nu hela kvällen o hållit med på pappers jobb, både åt familjen och sedan åt vårt företag! .. hmmm inte bara de att de är tråkigt att göra de på ens fritid utan att min dosa till banken har försvunnit, eller min kära dotter har lagt den ngn stans! :( då blir man lättt uttråkat, ja ialalfall!!!

Har även hunnit med atyt måla hel gå in garderoben, så nu är de upp till kim att få taket klart... skönt!
och lite annat är med klart! skönt men fasiken så tråkigt!!
tuvärr så hann ja aldrog med träningen i dag då ja hoppade de för att få dessa saker klara... får ju passa på när man har tiden utan barn då Trista låg hemma o siov med Svärmor,....

Men imorgon kör vi , redan på morgonen med synerlin ikrooppen o laddade!!!
även kanske lite shopping? vem vet! ngn som skall med????

nu idol, så hörs efteråt!


Sitter på JObbet!

Just nu sitter jag på jobbet och väntar på min chef! har nyss varit ute i centrumen o bytt Till Salu lappar så de nya objekten kommer in!, nu vet jag vart ja skall gå! samt skönt med lite ny frisk luft!

Blir nog till en kort dag ser de ut som, så då väntas en tuff stund på gymmet. även om ja ej känner mig motiverat. Men blir nog ingen cardio utan bara styrka nu!!!

Måste pressa mig o åter pressa mig!!!
Nu tbx till jobb, ville bara visa att ja levar:) kramar på er!

usch vad dåliga ni är på att lämna komentrarer!!! ser jku aatt ni är mååånga som läser så!!!!

här går de inte att vila:(

sitter nu här ensam o lugn, hmm ärttare sagt ensam, skulle ha vilat medan alla är borta men tuvärr så går de ej! de bankar o stojjar utanför! våra kära vänner som putsar huset alltså! vilket liv!
så tuyr raija du ej stannade hemma!!! du hade ej fått en kugn stund.. och låta trista sova hade verkligen inte gått! heeehe!!!!

ikväll kanske vi får igng volvon som nu stått ett tag. ej orkat ta ti tag i den! men nu har vi köpt nya belägg till den o hoppas de är det som är felet! sedan bara putsa upp den som är den som ny!!!!! sklönt med två bilar förutom koms jobbar bil då!!!
får se vad  som händer... kim är på hemgågn o trår de blir en sväng till bauhaouse... kall fixa inredning till lilla gå in garderoben, bestående av mysig lurv matta o sånt!! sedan mer målarfäörg till vårt rum... börjar hända saker här!!!!!

jahaa. hmmm rastlös!!!! med synerlin i kroppen kan man ej heller få en liugn stund!! pirr pirrr o spring i benen looove that!!!
handboll nästa????????????????? jahaa de får vi se!!! vilket lag? de får vi se!! kanske inget av de hela???????????

de var mina tänkar o funderingar!!!


just de , fick min everyx3 mätare dagen efter ja pratade med hon från företaget. samt mintt pumpskydd till värmen!! snacka om bra  märkning av företaget o god service!!! sånt gillar vi!!!

Jobb och Träning!

Idag var de åter till jobbet. Trista ligger fortf i feber men som tur var har vi väldens bästa svärföräldrar som hjålper till oss!!
De passade Trista så ja o kim kunde gå o jobba...Sedna åkte de till enköping för att passa kims syrras barn med.Då de bägge ligger i lunginflammation, dock äter pc kur för de... snällt va!!!

Så då passade jag på efter jobbet att besöka vårt underbara fina gym  nere i bolinderrs.. där ja köpt kortet..
som i fredags körde ja på igen med cardio... blev till 40 min kondition...

25 min skridmaskinen
10 min intervaller i gå bandet med 15 % lutning i en haög hastighet.
5 min rodd

sedan avslutade med lite läött styrke. ben baksida, lite lätt rumpa /framsida ben och avslutning 2 *rep mage och sist stretch!!!!!

kännde mig så mör inför styrke delen, o omotiverad, kanske för att ja var slut efter cardio el annat!
Men imorgon är de åter igen 30-40 min cardio och sedan styrkepass på överkropp!!!!!
skall nämligen inräkta mig mtycket på cardio nu för att återhämta konditionen om ja sätter igng med handbollen igen!!!!

och avslutningsvis styrka....
skall bli starkare o bäöttee. o ner i viktmässigt med!! 3 kg ner .el ökning på musklar!! vi får se!!


vinteroverall!

Nu har jag köpt Tristas vinteroverall.. Hopppas bara hon kan ha den! Men skall testa så fort de kommer hem!
ja älskar den! o så förstärkt är den över knä o rumpa mer! dEN hade fått bäst i test!!! ochj var mest regntålig o andades bäst av de alla!!!!

så varför inte de dbästa till sin dotter?

uppdatering om husbygget!

lite uppdateringar om hur de går med husbygget:

nu är en tredje del av huset grund putsat.. de har hunnit en bra bit under dagen, och kan tro att under morgondagen så har de hela framsidan klar!! bra o så skönt!!!
Sednan så är vårt sovrum klart för målning, Tristas rum är färdigtputsat, skall gipsas och spacklas.. sedna upp med tapeter, tak o golv...

hallen är klar... bara lister o sånt!! taket är klart... .ledden skall upp med men de kommer inom sinnom tid!:)
Stora badrummet är väl de som ej är påbärjat och kommer ej påbörjas från vi har allt anant klart. vi har ju lilla badrummet som vi klarar oss på!!!!!!!!!
men annars så har vi då alla rum klara. och kanske inom en vecka så kan vi hoppa in i vårt sovrum, ovh de rummet vi nu har lir till vårt gymrum.. har ju lagt ut en stor summa pengar på vårt gym, ( kan träna tre st samtidigt på detta)
just nu h¨ller kim på med att fixa vår gå in garderob. så allt blir perfa.. vill ju ha sånt klart när vi flyttar in, annarts blir de att man stoppar dit alla kläder och aldrig fixar klart detta!!!!. känner ni igen er:)

kort, ja ja lovar. måste ju komma ihåg de med!!!
imorgon skall ja försöka. måste ta när de är bra ljus så kameran gå bra att ta med! mörkt går ej med iphonen!!!Läxor & mys

Har nyss avslutat tjejernas läxor de skall göra... Tindra har tjatat på mig om att göra dem, o nu är de gjorda... Tom nästa veckas läxor är klara.... bra där!!!! hon är sååå driven o älskar detta. att få göra läxor, med mamma och känna sig stor!!
hon har hela tiden under izabelles skoltid velat vara med, nu när hon går i 1:an så är de hennes tur!


Iza har blivit  så duktig, inte alls lika agresiv och otålig som förr! hon har blivit så mycket lugnare o vill mer! och när tindra niu vill så känner väl sig iza att hon vill visa att hon med kan och vill då med! bra tycker jag!!!


åter till lite annat: har målat lite i dag.. stolar mm som tjejerna skall ha i sitt rum som tidigare var blå blir vita:) hoppas de blir bra!!
Trista ligger med feber och har återligen somnat.. hon har nu sovit typ halva dagen! . Men med alvedon i kroppen så är hon som frisk... sedn slår de till. feber ont mm!!1 hoppas ej på annat... inget mer sjukhusbesök för oss! tycker vi fått för mycket av dessa!!!


Saker händer nu!

Nu hä'nder de saker med vårt hus!!1 tar kort sen så ser ni!!!
vi börjart äntligen se resultat.... de ser ej ut som sten nu utan mer som putsat hus!!!! hehee de är väl meningen med?

men ialalfall så är de lååång väg kvar. men vi är på G ialalfall med om man får se de roligai allt!
Sedan i dag har vi haft lite besök från kalle!!!!
Jag har bakat till oss alla. En choklad kaka med glasyr över... dock smaka ja själv! måste ju smaka de man själv bakar för att kunna bjuda på allt:)

sedan så till de negativa! Trista är sjuk!!!!! Feber..... och hängig! hon har nog fått de jag hade!!!
Sover gör ´hon nu! som hon gjort typ hela dagen! vår sötis!!!


Smygande träningsvärk!

idag spec nu på eftermiddagen har jag känningar av lätt smygande träningsvärk i baksidan av låren. såååå skönt de de verkligen är just de musklerna jag vill komma åt!!! BLA  DESSA I ALLAFALL:)

som med mig brukar träningsvärken vara som mest två dar efter träning, så imorgon borde den största värken komma , om de kommer! hoppas. då vet ja att ja har pressat mig bra!!! för att vara första passet på länge iallafl.
Idag blir de lungt... träningen får bestå av husbygget. bärande o fixande.. då ja har alla tre barnen hemma, estlänningarna springade och mannen jobbande-... lite svårt då att få tiden att räcka till att åka till gymmet... de tar ju tid där , dit o hem med så!!!

veckodagrna , lunchtid passar topppen!! kunde verkligen inte bli sämre... så s´könt,! nu är ja inne i  de igen! snart ännu mer motiverad!! känndes så skönt på träningen igår, att fått tbx den känslan , att vilja ,orka o kunna!!!

nu så skall ja fortsätta hemma men hörs lite senare...tycker doick ni är dåliga med komentarer! är ju roligare att läsa komentarer då ja ser att ni är ett antal besökare på min blogg dagligen!! o ingen vill lämna en komentar?

pöös på er därute!!! trevlig helg med!!!

Bilder säger allt!

Saknar vissa saker då jag tittar i dessa kort på gamla datorn:(

ja som blondie en utekväll med snyggingarna .
jag på vår underbara resa till egypten förra året under min födelsedag. just denna dag med:)


jag var som ja nu ser de. nöjd med min kropp! Men då tyckte ja att ja var fet!!!!!!


Ego boost jaaaa ja vet. men ibland måste man se tbx o njuta eller må skit!!! vilket gör ni näär ni kollar tbx? ja vet ialalfall vad mitt svar blir:)


Mys,astma och sovande barn!

 Här utanför jobbas de för fullt!! Tur Tristas somnade tidigt o sover på! Tindra myser med mig!! ! min lilla ängel!
Vet ni vad som hände nyss?: tindra har haft svår hosta väldigt väldigt längee nu!!!! ett antall gng har vi varit hos läkare... och fått olika mediciner, nu med sista medicinen skall vi se hur de hela utvecklar sig!!!
sedan tbx för ett nytt försök, o se om man går vidare...

hennes hosta är torr, ej slemmig.. och idag hörde ja de tydligt, de var som ren astma.... höll en hand på brölstet o hörde hur svårt hon hade de vid andning!!!!.. så ja gav henne lite airomir från Trista.... o vad. jo de släppte direkt!!!
så de säger ju saken!!!!.... hon måste ju ha astma!!!!!
nu bara boka tid till läkare o få göraen undersöökning!!!!.. eller vad tror ni?????

jajaja åter till jobb då! eller få min anspänning i hela käken att släppa!!!!.. håller på att bli tokig!!


Så himla kul!

hade så kul på jobbet idag. gjorde en del saker och har fått sådan bra kontakt med chefen! gillar henne skarpt!!! Känns verkligen som man kommit nära varandra!!!!

så himla skönt skall ni veta!! å ja hoppas ja kommer bli kvar där! hoppas hoppas!!!

ialalfal så dagen idag har gått åt de bättre hållet.. heehhe inte som går dagen ialalfall!!!
jag  gjorde de i dag. jag trtänade... trodde inte tiden skulle räcka... hade typ en 30 min på mig tills de ja skulle hämta tjejerna, tänkte då . vaa de är ingen bortförklaring, 30 min hinner man mycket på!

så ja bytte om o fick 23 min cardio med skid maskinen, tungt var de... lade på ett ordentligt tempo o motstånd! sedan avslutade ja med mage 3*max  och baksida ben 3*max

så skönt.... så nu är de bara hålla kvar i detta.... var alldelles utmärkt att gå vid lunch tid, lite folk på gymmet , o de passar mig toppen!. har ju endast 5 min från jobbet dit med!!.. så skönt! så inga bortförklaringar nu! bara packa väskan o dra sig dit!!!!

Älskar denna för baksidan ben:

Mössa från villervalla

Nu har ja gjort de. beställt en mössa från villervalla. som jag gjorde med tristas första mössa , eller hennes första hösmössa... bara älskade deras mössor så klart hon skulle ha en till!
dock är de små i stl så ja hoppas denna blir bra!!!!!...

snygg som fan!

EveryX3 Blodsocker mätare!

Jag har fått som många andra erbjudandert om att få every x3 mätaren gratis med ett års fria recept på stickorna, vid behov av flera så är de bara att ringa till dem!!!

Och idag så ringde de tbx till mig o fråga om hur jag kände o hur nöjd mm jag var med mätare. Som ärligt, älskar den! använder ingen annan! och detta med att de bara är 6 st stickor i den är en vane sak, bara se till att ha med sig extra när man går ut!!!

Och pricken ovan i:t var att ja nu kommer få en till hemskickad, då jag gärna har flera mätare. gillar att vara omringad av mina mätare. en i varje rum helst! sjukt??? ja kanske men som många andra diabetiker, de är vårt liv!!!!

sedna så fick ja ett kylfodral till insulinet, men då valde ja istl ett kylfodral till pumpen!!! perfa va???
de kostar en hel del o de fick ja gratis!!! så skönt o bra!!!

Tackar till er på Every x3!!!!!!!!

Otursmorgon!!!

HAde verkligen en sådan dålig start på morgonen, trista ville inget, ja hann knappt göra mig iordning inför jobbet, kim ringde o v´bad min att åka till woody o handla lite matrial till våra arbetare innan mitt egna jobb. Så lämna trista efter alla om o men, sedan till woody där allt gick bra men väl när ja satte mig i bilen så slog ja ihop käkarna o gnisslade lite... skulle inte gjort de... mer än halva min framtand lossnade... snacka om panik....
hur skulle ja kunna gå till jobbet så här??????????

men som tur var hängde den kvar så ja kunde stoppa upp den med tungan, så där satt den löst...
ringde tandläkaren o fick en tid!!!!!
så nu har ja äntligen kommit hem, en hel ny fin tand, finare än innan!!!

de var en gammal lagning som lossnat o mer än tanden försvann, samt de var ett hål bakom så de fick laga... så nu har ja en helt ny tand, bara liten del av min egna kvar men dock pengar fattigare!!!!!

sååå skönt de känns!!!!
inte med de så har massa andra nyheter o bra saker hänt mig i dag... inget ja kan ta upp här o nu utan i mån om tid och hur de blir med de hela... då kanske ja säger ngt!
den andra saken kommer uppdateras ikvälll för ja orkar ej skriva om de nu!!!:) nyfikna???


Nu har de kommit ut- Läs och chockeras!!

Först till er finska läsare:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010090212283161_uu.shtml

sedan översättning från min kära gamla granne från Salem: tack söta du:)

Det var en 6-åring lått förståndshandikappat finska flicka i Enköping. Hon hade börjat sin förskola förra veckan. På rasten hade 10-12 åriga flickor och pojkar lockat henne bakom skola och utnyttjat henne sexuellt. De hade också fyllt henne...s mun med sand. Emelie hade gråtit hala tiden. När pappan hade hämtat henne från skolan, fick han höra från flickans personligt assistans om vad hade hänt. Flickan själv hade varit så chockat att hon hade inte kunnat berätta vad hade hänt. Först på kvällen hade Emelie sagt att hon vill aldrig mer gå i skolan. Hit tillhör också att Emelie har en hål i hjärtat och hon skulle till stor operation senare i höst men nu hon har fått lugninflammation och ligger i sjukhuset. Man minstänker at sanden som hon hade fått i munnen hade runnit ner i lungorna och gjort henne sjuk. På nätterna har hon mardrömmar och gråter. Svenska polisen har bekräftat att detta har hänt förra måndag.

6- åriga Emelie kände chock den första dagen i skolan .Mer kommer på svenska aftonbladet snart!!!!

Snygga skor!


Bull mamma

Har jag verkligen blivit! tror ej ja bakat så mycket som ja nu gör!
FICK EN SÅDAN SNÄLL KOMENTAR AV  SVÄRMOR:  att ja var så dukttig med att baka o städa mm... då blir man glad. <3

nu är en sockerkaka i ugnen.Fast min hällde ja i lite choklad istl!! älskar ju ckockolade!!!:)
 

Trista

Somnade redan vid 18 tiden! hon hade ej sovit hos dagmamman så jag lät henne somna tidigare... ananrs blir de lätt  att hon blir övertrött! de vill man ej!!

Så nu har jag lite egen tid.. eller ganska mycket rättare sagt.. o sååååååååå sötsugen ja är! helt sjukt! oki ja skall ha montan men ändå!!!!

så lite bloggande , kolla nätet och mys är inte fel! eller hur?
ååå skulle inget än vilja träna nu! hade trista inte sovit o mannen min jobbat så hade ja gått ut o löpt/prommis! men men ... samtidigt så är ja helelr ej frisk!!! mår ju fortf dåligt o då riskerar ja att bli sämre!

Så fort ja mår bättre blir de gymmet, mycket mycket.. cardio kan ja lova.. här skall de raseras i vikt!:)


Gick bra... ja gjorde det:)

Dagne gick super i dag. Mådde inget bra när jag vaknde upp men ja gjorde de. jagh klädde på mig, sminkade mig oxch hann mysa med trista innan ja lämnade henne hos dagmmamman, och sedna for till jobbet..
väl där satt min chef i möte en bra tid. så ja kollade runt på nätet,  alltså på systemet de kör i!!
Så ja börjar känna mig hemma igen nu!!!

sedna när de kom ut så fika vi snackade mm. och ja fick göara lite lättare uppgifter , sedan så bestämde vi att ja skulle tbx imorgon!!. pappret tog slut så ja kunde ej fullföra uppgifterna:(
men dagen känndes toppen, ja gillar detta!!!!: känns bra!

så himla skön känsla de där!!! och kan ej få de bättre..... så närao bra... äunderbara människor med!!!
 så hoppas hoppas nu!!!: ja vill stanna. få jobb och blir anställd!!! kunna veta att ja kan få fast tjänst där!!!!

Nu skall ja vila innan Trista skall hämtas, har fortf huvudvärk... säkerligen bihålorna:(


RSS 2.0