Räkna kolhydrater

Är verkligen en sådan bra sak man kan göra på pumpen!: Man får rätt värde och vet hur mycket insulin man skall ta till måltiden. rikitgt brta enl mig!

men sedan kan de vara att man behöver mer om man äter mer el mindre!. som idag som ja åt thai. men åt ej ens upp de ja trodde men redan pumpat in insulinet. Åt lite mer candie då och fortsätte så under kvällen, då blev de lite duttande. men så enklare de är med pumpen att dutta!

hur mycket insulin tar ni i era pumpar???????????????????
Jag har under dessa dagar tagit olika. men som ibörjan var de runt 30-32 och nu ligger ja mellan 24-28 en vanlig dag!... mer vid godisätande! som denna dag är ja redan uppe i 28 kommer väl bli en dos till för stigande under kvällen pga godiset!

men tror att mina doser kommer hamna en vanlig dag runt 23... /per dag! ganska lite vad ja har förstott!
kommentera in era värden , ja vill veta vad ni som kan pump tar! DÅ ja är en nybörjare!!!!!!!!!!!


Kommentarer
Postat av: Teija

Får ta och läsa ikapp lite på din blogg. Vad kul att du kommit igång med pumpen:D

Tror att nästan alla får sänka sina doser lite när de får pump eftersom det ju inte blir någon spilldroppe på nålen varje gång man tar insulin. Tar man insulin många gånger varje dag så blir det ju en del när man lägger ihop det... Sedan kan det nog spela en roll också att man blir jämnare i blodsockret så insulinkänsligheten håller sig bra, det leder ju också till att man tar mindre insulin.



Ja, visst är det fantastiskt att kunna ta insulin så lätt!



Ha det så gott, kramisar

2009-10-05 @ 13:45:56
URL: http://varannandag.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0