Helt underbart!

haft en underbar dag i dag, från morgon till slut helt enkelt!
Började med att lämna tjejerna  för ett hallowen party, de hade nog sin bästa dag ngn sin, snackade om de hela vägen i bilen hem!!!!
Så fina de var i sina kläder. och smink så klart!...

jag o mannen min jobbade såklart. har stått och blåst isolerat i 6 hela timmar, så snacka om att ja har ont i armar o händer, komme verkligen ha stora blåmärken på hela underarmarna av alla slag mot den stora plåt blåsten som man lägger isolerinmgen i!½!!!

men faan va skönt att få detta gjort, och att få arbeta, jag fick ett så bra träningspass i dag, tänka er att stå o hålla upp pulsen i 6 timmar samt att låta armarna jobba så länge, kommer verkloigen ha träningsvärk! men faan va skönt:)

sedan på kvällen  blev de attt hämta tjejerna o låta de gå till grannen för kvällsmys, jag o mannen med tripsie mös hemma med en dvd!Lite bilder på huset vi kommer bo i! så vi längtar!.


Äckligt eller?

Är detta en spruken trumhinna eller????? jajajamen, så sprucken som man kan få det! men så smärtan lindrades då den sprack kan jag lova. Hon är en helt anna tjej nu! Med Pc kur i kroppen!!

men bildbeviset kommer här!

Mysig tjejkväll!

Blev i dag bjuden på en middag hos min sötnos jenny, bara hon jag och våra barn, dock ej trispie då hon är sjuk!
sedan ett bonusbarn till. lilla Marlon, jennys syrras barn. en riktigt krabat med så mycket energi men så söt!!

Melle var för härlig i dag, så vi skrattade ihop! han var nog lite kär i mig tror jag!
Tjejerna är tokkära i jenny, spec lilla Tindra!!! iza med men tindra var över de normala!!!

Blev ialalfall en god lasange till middag, tjejerna hade önskat sig det!. och efterätt blev de chips med dip och lite candy . jag åt dock bara lite chips, nada godis.. Men mår faan illa nu....
Men var riktigt kul, som vanligt, skönt att få komma iväg lite utan tripsie som hänger i benen efter en hela tiden och tanke på att ja legat sjuk i tre veckor sedan trispie i en vecka så känner man sig lite allt för isolerad!Mina sötisar och änglar!

Yttligare en pc-kur

jahaa, då var de trispies tur som fick amimox , alltså en pc kur. Hennes trumhinna hade spruckigt som ja visste.
Man såg de så tydligt, har tom de på kort . Man ser hyur de rinner var från örat! Min lilla tös!!!

nu bara äta pc och kurera sig för att bli åter en frik människa!
Så ja vill komma tbx till verkligeheten så ni anar ej!. vi har nu varit sjuk i en månads tid.......
Får se vad dagen o kvällen bjuder på nu skall ja försöka få ner mitt bs som stigit sååå efter en lunch på havregrynsgröt. hmmm, tog så myucket ja skulle  till de kolhydratgerna men faan heller att t de stämde. hamnade på ett värde runt 18. WAF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sprucken trumhinna?

Tror el är säker på att tripsies trumhinna nu sprukigt, de är helt kletigt och vsraktigt med brun´färgat i örat på henne, och med tanke på att hon nu gallskrickigt hela natten samt nu på morgonen så stämmer de nog bra. den har spruckigt...........

sitter o väntar på att mannen skall komma hem för att åka in till närakuten, måste ju kolla upp det.
hon har hög feber och svårt att få ner den, astman ska vi inte prata om.... ojoj vad jobbig natt det va...


Designad Fläkt...Denna fläkt från Kaptensgården ( klicka på namnet för att komma till länken)
Vi tog saken i våra händer och köpte denna skön het....

För att inte nämna priset som vi fick den för så är man bara dum om man ej köper den!
Dessa fläktar går på proset mellan 65.000-150.000:- så då kan ni tänka er!

Kan även nämna att vi verkligen inte lagt dessa pengar för den!!! Så tro ej ens det! sÅ DUMMA ÄR VI INTE!!!

Mén erkänn att den är snygg?

Ahaa igen då!

Börjas de med trispie igen, sjuk och gallskricker så som för ngn dag sedan. ok att hon varit dålig under dessa dagar men feberfri har hon varit , då ja trott att hon nu kommer bli frisk! eller hur!!!!!!!!!!!!!!!

Nää bara börja om igen, ngt är fel, vet ej om de är halsen el vänster öra som var tendens till öroninf sist uppe hos läkaren!... nätt är det!!!!!!
man märker ju när ens barn har ont o när de är mer än en vanlig förkylning!!! ja märker de då trispie har sin sjukdomshistoria!

Som ni kan läsa lite om i hennes blogg! ( http://tripsie.blogg.se  ) Varför! varför,,, hon har ju varit med om tillräkligt i hennes unga år! ett år b ara. när skall hon få lite lugn och vi därmed!!!!
inte de att hon föddes förtidigt utan att under hela graven nästa, redan i v. 20 var hon på väg ut och min tapp öppnades upp!.
sedan med hennes ansiktsförlamning hon hade i sommras!!! näää någt stopp måste de fan bli. jag kommer bli tokig snart!!!:)Diabetes typ1

Här är lite kort info om diabetes , för er som vill bli er insatta:

Typ 1-diabetes är en autoimmun sjukdom. Det innebär att kroppens eget immunsystem, vilket skall hjälpa till att bland annat skydda oss mot infektioner, har rubbats så att det riktar sig mot vissa av kroppens egna celler. Vid typ 1-diabetes är det de insulinproducerande cellerna i bukspottkörteln som angrips och förstörs. Då kan kroppen inte längre tillverka sitt eget insulin. Bristen på insulin leder i sin tur till att sockret stannar kvar i blodet och blodsockernivån stiger.

Typ 1-diabetes är den näst vanligaste formen av diabetes. Tidigare kallades den för barn- eller ungdomsdiabetes, men namnet är inte helt korrekt eftersom personer i alla åldrar kan insjukna. Vanligast är dock att barn eller tonåringar drabbas.

Lite om diabetes och träning:

vad skall man äta efter träning:

Risken för hypoglykemier (blodsockerfall) finns alltid vid fysisk aktivitet, både under passet men framför allt 30-40 min efter passet. Beroende på intensitetsgrad och passets längd kan risken för hypoglykemier hålla i sig uppåt ett dygn. Därför behöver man verkligen planera ett fysiskt aktivitetspass.

2-3 timmar före träningspasset behöver man äta en rejäl måltid, och då ta sitt insulin (möjligen med reducerad dos beroende på planerad aktivitet). Under långvariga träningspass kan typ 1 diabetiker behöva äta/dricka snabba kolhydrater för att hålla blodsockret jämt.

Efter passet behöver man kontrollera blodsockret upprepade gånger, precis som du verkar göra, för att inte lägga sig innan blodsockret är stabilt igen. Är blodsockret fortfarande på väg ner kan snabba kolhydrater (såsom druvsocker) vara ett bra sätt att förebygga framtida rekyler (hypoglykemier som orsakar stresspåslag i kroppen som ökar blodsockret men istället gör kroppen mer okänslig för insulin) och på ett säkert sätt få upp blodsockret igen. Många brukar också behöver minska sin nattdos av insulin efter ett rejält träningspass.


Hoppas ni fått lite insikt i vårt liv som diabetiker! som ni ser är vårt liv en enda Planering.
utan de så kommer iv ej långt. Vi måste sätta in oss i allt vi gör, tänka på allt ... och inte en enda gång blir vi friska!....


insulin.se logoProjekt -nyttigt

Går mot förväntan bra. Har hållit mig nu i en halv vecka tror jag. Tjejerna har ätit glass o godis men inte lilla jag. jag har hållit mig. Måste ju annars får ja lilla Jenny på mig heheeh:) ler:)

Ang maten och hur den ser ut så är de väl inte så bra. ätit bättre men endå in get onyttigt. och ätit regelbundet.
men de är ej så enkelt med diabetesen, har ej lust att sätta i mig en massa mat då jag har ett högt blodsocker. så då avvacktar jag ett ta istl.
Men i helhet har de gått ok! Har med köpt hem fullkorns havregryn så nu blir de en ny start på morgonen med gröt istl. för min macka ... bra val!


Fattar ej!!

vad som är problemet, jag gick o ladem ig på ett bs runt 6 igårkväll, kände mig trygg som vanligt med de!
men vaknade upp på 17. WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jag bara fattar ej, är de min bih¨lsif som sitter i? eller. känner mig verkligen inte bra än men tycker ju att pc kuren skall hjälpa, kanske gör den de men ej helt. faaaaann...

ja får ringa o rådgöra med min sköterska om diabetesen för nu vill ja få ngn ordning på detta! även fast ja är sjuk!!!
man pallar ju inte så här . Spec jag som har ett sånt  kontroll behov av att tl igga pressat i mitt blodsocker!!

Inredning

idag har vi åkt runt till olika butiker för att kolla inredning till bla lilla badrummet, kök och sånt!
var bla på Kvik där vi hitta en hel del, en snygg underbänk till handfatet samt ett handfat i svart pianolak som vi vill ha det! Snygg som attan... blir nog denna....

och kollade runt på fläktar, diskmaskin,kyl och frys. vi vet att de blir en side by side  i svart pianolak el en i rostfritt men frågan är vilken!!! finns ju en djungel av dessa! lika så med fläktar,......
Diskmaskin, jaaa samma där vet bara att den skall vara inbyggd... hehehe, kul va!!!!!

lika bra att bara ta o bestämma sig för en då man tveka hela tiden och kommer allts ändra sig ....
men kul var det i allafall och vi hittade en hel del så det känns bra...
Tjejerna var duktiuga o snälla så de underlättade enormt..

Sista stoppen var netonet där de blev lite smått. filmer till the girls, en hand damsugare, men vete faan om de är drag i den... hehehe!
så nu äntligen hemma!!! skall slappa o koillla filmer. Mysa o pysa.... För en lååång dag blir de imorgon.

Denna ugn har vi köpt till köket, en liten lyx!!!


Snygg va. Tänka er denna på vår vägg! i love it!!!! skall ej ha ngt mer på väggen utan bara den med en snygg bakgrundstapet istl för kakel .

Till er som ej vet ngt om denna så är de en ugn som hängs på väggen och istället för att öppna en lucka så trycker du på en knapp och hela underredet åker ner och på så sätt sätter du in maten.
Inga väggar att bränna sig på. lite rolig design mm!

vi bara älskar den, ska blir mer än nöje att få sätta in den i vårt nya hus!

Prommiz

blev en liten prommis med tjejerna med sina sparkcyklar och trispie i buggan.. så söt hon var. Vände nämligen den framåtvänt så hon ser tjeeerna  och med sin nya reima mössa på sig ser hon ut som en rikitgt sötis....
lägger in kort då ja hittar kabeln, faaan va ja hatar när man tappar bort saker.Kanske mannen min vet vart den är????

Oj va kallt de var ute, hade min korta goose jacka på men de hjälpte ej mig ngt
 love it!! (klicka för större bild)

Snart dax att ta fram den långa goosen för den är varmare tycker ja ialalfall!!! men då kanske man ej klarar den rikitiga vintern, fäör den kommer..... inte nu men sen kanske!!!

har ni börjat med overaller till era barn???+ än så kör jag på strumpbyxor och tjokare över. ibland överdrag med fleece i . Och  jacka med fleece i eller hennes ludd tjocka hoodie från Espirit...

Men kanske på g till overall snart! måste inpregnera den, bättre en gng för mycket än lite.
har även uggsen o mannens saker att spraya på!. Min ena goose är klar... den gjords i helgen

Sammarbete i att äta nyttigt- Motivation!!!!

jag och min älsklings Jenny har bestämt oss för att sammarbeta och hjälpas åt att peppa varandra och äta nyttigt , regelbundet och inga ätar dagar på minst 3 månader!!!!!

klart vi skall klara detta!!! Det kör vi helhjärtat på och ska klara!!
Inga undantag , snesteg el fuskande här . Om man råkar slinka dit så är man ärlig och berättar sanningen till den andra! Man ljuger o bara förstör för en själv annars!

Vårt sammarbete som vi kallar de startade i helgen  men nu imåndags tog de hela allvar... Nu gäller det!
Inväntas ett matschma som Jenny skall fixa till oss som vi kommer köra på.... Jenny kör helhjärtat på de medan ja kommer ha lite förändringar på detta schema...Då vi äter lite annorlunda mot varandra....

är så peppat till detta nu , så tjejer där ute .var med o hjälp oss peppas !!!!! Kommer sannoligen behöva det!!!
 
 Bytes ut mot detta:


Varit ute med tjejerna

Nyss inkommen efter att varit ute ngn timme med tjejerna, gick runt lite här i området . tjejerna lekte lite medan trispie knatade runt i sin egna värld!.Skönt att få lite frisk luft... Länge seda´n nu ju:)

Tog lite nya kort på huset utifrån men hittar ju inte kabeln som ja för  in bilderna på datorn, bara leta vidare!.
Trisise sover nu sin lunch. man märker att hon fortf är dålig då hon vill sova....
Håller på att sitta o fundera ut vad vi skall hitta på i eftermiddag, ngt vill man ju göra men frågan är VAD!!!!!


Bra Natt

jehaaa. vi har fått sova i  natt. trispsie har varit bra. Inget feber och lugn hela kvällen samt natten , kan de bli bättre? jag är glad!!! tjejerna med!!!

Nu dax för att fixa sig im´nför dagen, blir en lugn dag. eftersom hon varit sjuk så länge o feber i går så men ngt hittar vi på!. Mannen min jobbar ju så inte kul att sitta hemma sjäv!

Vi har bestämt oss för att ej köpa fläkten till köket. tycker enda att 15,000 är för dyrt o sedan tillkommer de med ca 5 .000 för en fläktmotor så hela 20,000 för en enkel fläkt, snygg men ej värt de tycker vi!

kan få en liknande snygg för ngr tusenlappar mer än vi hade budget. så ca  8000kr får du en  snygg för! lite skillnad va!!! spar ju 12000 på det! som man kan lägga på annat!!!!

nu sitter vi o kollar på Airbuddie!!!! kul film!!! ja gillar med den!
 rolig film även för vuxna!!!!

Sjukstuga!!!!!!!

Är värsta sjukstugan här ju!. Idag blev de en sväng till vc med trispie... Hon har varit sjuk och febrig i 4 dagar nu så i natt var de värst, hon skrek konstant i 3 timmar och vi fikc ej tust el lugn på henne.
RIngde in o kolla med dem då vi misstänkte att de kunde vara magen , blindtarmen el ngt. hon gallskrek då vi rörde där... ( men kom på att hon smakat lite , alltså puttelite glass tidigare på dagen, oj då!!!! inte bra.
tjejerna hade gett henne lite. och hon är så över allergisk!!!! men de är svårt för dem att veta!!

Idag så kollade vi upp henne, de tog prover som visade att de var ett virus. inget förhöjda värden , röd i halsen och vänster öra var lite rödare och lite mer var men inget öroninf. men kan vara tedens till de. men eftersom proverna visade inget så blir de ej pc kur...
hon bad oss ha is i magen o vvänta... så de gör vi.... stakaren men vill ju inte ha pc ifall de ej är öroninf. eftersom hon typ levt på pencillin...

så nu sussar tjejen  skönt för oss! .tror ej ja g o mannen sovit mer än två timmar på de senaste nätterna, sliten eller?? ngt. ja är död och mannen med.... så ja nu längtar efter en hel normal nattt....

tycker synd om tjejerna med då trispie tar upp all  tid. kan ju inte gå ut o leka med dem då hon är febrig. så ja hoppas på en snabb tillfriskning så vi kan hitta på saker under höst lovert som de nu är..


Mycket gjort!

Idag har vi fått mycket gjort om man ser positivt på saken men inte mycket för att vara mig normalt sett!
Men bättre o bättre blir jag , inte alls lika seg o ont i dag som de tidigare dagarna men ej helt frisk!
Trista hade nog sin värsta natt i går, vi var millimeter från att åka in till akkis. Men ringde in o pratade med dem och bestämde oss för attt avvackta!

Idag blev de stor städning av lägenheteten och plocka ihop våra saker, tvätta och duscha! igår blekte ja håret, blev ok! skönt att vara en blondie igen!!:)
Sedan bar de av mot väsby o kollade på kakel  , hittade en så snygg men den kostade 1500 kr kvm! lite dyrt va...
Men fläkten som vi fann, ojojoj säger ja bara... så snygg men priset på den var ej snygg. Är spec designat o kostar ute cqa 60.000:- men vi får den för 15.000. lyckades ja pruta ner den till. ganska bra ...
Men värt att fundera på "!!!! mycket pengar ju!!!

Sedan har vi nu beställt golv! blev Kährs montecarlo.
 klicka på bilden för en större bild!!

Så snyggt de är!. älskar då golvet är liviligt och mycket kvistar i. hatar ek golv som ser enheligt ut och inget liv i det!... men de ovan skall vi ha!!!! känns så skönt att bestämt sig då vi var inne på svart golv till en början men fick så bra pris på detta så vi tjänar in en stor hacka på detta!!!!

Efter vi varit där åkte vi hem ,och åt... korvstroganoff. mumisgt!!!
Fixa o trixa hemma för sedan till woody och kolla på kakel o klinkers.. hitta en bra o snygga  så kommer köra lilla badrummet på svart vitt tema med en så snygg svart fondväg, inredning i svart ... så snyggt. vänta tills ni ser de i bilder.

Nu sover tripsie o tjeejrna leker ute, skall se till att ngt blir gjort här men hörs snart


Resa under Jul

Skulle mer än ngn sin vilja åka bort till värmen nu under jul.
Speciellt då vi ej kommer ha tjejerna dennaa jul och nyår samt huset kommer ej vara klart . så att fira en jul i en barack är inget jag känner för om jag säger så...

Bara en vecka , jag mannen och trispie skulle inte sitta helt fel!!!!!
eller annars om huset blir ngt klart så man kan fira ordentligt så går de med! men med min tur så slår inget av dessa saker in ... Så bara tänka på attt få fira i ett hus på 15 kvm..... hmmm:)
inte mina tjejer heller:)

jajaja har ju mannen o minstingen hemma!:)
Men en resa!!! någon som vill skänka pengar till oss! behövs BARA 10,000:- så kommer vi till gran Canaria!!!

jag vet.............

men man har ej tid att blogga med en sjuk dotter som kräver all min tid och förövrigt mina stora tjejer som vll ha en del av mig med!!! vilket jag kan förstå tll fullo!!!

Snart kommer mannen hem och jag skall ta mig en sväng till ica för att köpa blekningsmedel, dax attt färga utväxten. Ni ska bara se hur de nu ser ut...
Skönt med att komma ut lite , har ju varit inne för länge nu så...

Idag så ringde veronica , en vän och granne till Linda i mitt område, hon var så snäll och erbjöd sig att ta med sig korten på trispie hem och lämna de i vår brevlåda! gulligt va!!!!?
Så imorgon kommer vi få se dessa. hon skall tydligen se så söt ut. göra pussar till kameran mm! vår plutt...
Och just de. Linda kom hem igår. ska ringa o koolla hur de haft sig på teneriffa! avuindsjuk som ja är:)

Nu dax att städa lite, imorgon blir de hemfärd i gen till Vår Lya..... har även gjort stor pack med matlådor för en vecka till , nu blev de köttfärssås...

Lågt Blodsocker!

Nu äntligen känner jag och speciellt märker jag hur jag håller på att bli FRISK. jehaaa!
Har under kvällen legat lågt. under 5 i bs  och då har jag ätit godis! tänka er!!!!!

Ett bra o friskt tecken! johooo så glad ja är! Har nog aldrig känt så här under dessa 3 veckor ja varit sjuk nu! och att äntligen kanske kunna börja påbörja mitt värde, min pump i rätt utslag med rätta värden!
Kan de då bli bättre att starta denna vecka med bra o nyttig mat utan godis mm, då får ja verkligen de bästa värdenra!!!!...
Så motiverad ja skall vara!!! nu måste ja bara se till att få upp bs lite till natten! ja är så trött!!! märks att man ställt om klockan!!!
Stora tjejejen är vakenmedan de småttingarna sussar! Men trispie kan man aldrig lita på!

Fick nyss stoppa in en ipren i rumpsen, hög feber och hes som ja var. kanske halsont!Stackaren om hon nu får den förkylningen ja hade!!!! då tycker ja verkligen synd om henne!!!!
Och om mig hehehe!!! skall få sitta inne en vecka till med sjukt barn spec då tjejerna har höst lov o är hos mig!
Synd om dem om inte annat!! men ja får ta o fixa o trixa så de går bra iallafall!!!
Nu dax för en städrusch innan sängen o skräckis film vi skall fortsätta o kolla på!!! om ja inte somnar:)
'

Nytändning!!!!!

Imorgon startar min nytändning med maten och träningen. iallafall maten imorgon och träningen när jag blir frisk!
Skall satsa på att äta nyttigt och de som min kropp behöver. samt jag VILL EJ äta godis mer då mitt bs ej går att kontrolera med pumpen!.

har fått svaret på det: är för att ja tidigare haft så mycket lantus liggande i kroppen och då har de gått in o tagit hand om godiset med men nu med pump så har ja bara kort tid. och då behöver ja så pass mycket mer!

men nada more candie har ja bestämt! ngn gång i bland men inte så ofta som nu!!!
Sedan skall ja avstå från snabb mat . ngn gång i bland dock går men ej så ofta som nu!
Skall äta mycket grönt och frukt. samt dricka mina proteindrinkar och tillskott!!!!!

Detta har jag verkligen bestämt och kommmer uppfylla! med små korta steg så skall ja klara det!
Ett steg framåt varje dag är stort för mig!.
bara tänka på målen man vill nå, så är de lättare. har man ej ngr mål så ärt de lättare att misslyckas! tänk på det!


Mysig dag

Har haft en mysig dag med familjen i dag trotts vi är sjuka! jag mår fortf piss. fattar ej det! vill mer än ngn sin bli frisk! whyyyyy?????????????????????
Samt att Tripsie haft feber hela dagen o varit så gnällig är heller ej kul. hon har fått de ja har tror jag!!!

Men iallafall. Tog de lungt halva dagen o slapppade. Sedan en snabbis till huset o hämtade lite saker , mannen var o kollade på ett jobb!
Sedan hem o handla för tjejerna kom på kvällen. Hade lovad dem att baka bullar så de har vi nnu gjort!
Provsmakade en halv bulle, götti gött blev de , så jag är nöjd! Mannan älskar kanelbullar...
Sjäv kan ja ej äta  för de höjjer bs så enormt mycket!:) bra det:)

har även stått o gjort stroganoff så de räcker för en vecka framåt. bra va?
Nu sitter tjejerna o målar medan ja bloggar. Trispie röjjer här o mannen jobbar!!! ganska skön söndag!
Bara för att man e sjuk behöver man ej ligga i sängen hela tiden, har ju gjhort de i flera veckor nu typ!
Fortfarande...?

Är fortfarande sjuk.Men om jag skall vara lite ärlig så mår ja putte lite bättre! Inte så ont i kroppen som förr!!
Bihålorna är dåliga, huvudet mm som innan men med alvedon o medicinmering så går de iallafall!

Tråkiga är att tripsie ligger nu i hög feber och nu har hon sovit i flera timmar medan mannen min spelat innebandy match! vi som måste åka o handla! Skall tempa henne först o se annars får mannen min handla själv!
ja bara måste ha en ben o jerrys glass samt göra matlådor mes tonvis med mat!

tjejerna kommer imorgon o stannar hela veckan! de har höst lov! faan tripsie får ej vara sjuk. ja har lovat tjejerna att åka på äventyr o spec barnens djungel!
Nu fixa sig o tempa tripsie, håll tummar att hon ej har hög feber!!!!!!!


Shopping önskelista!

Till Trispsie!
 Från Lindex


 kappahl!

Ben & Jerrys!


Tänkte mig unna mig en Ben & Jerrys glass i helgen men har ej en aning om vilket som är godast har nämligen aldrig ätit dem förr!
Så ni som ätit , hjälp mig, vilken skall ja köpa!
Älskar allt med choklad!!!! så hjälp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Denna ser så god ut men hur smakar det!!!!

Skulle ätit i dag men kollade mitt socker efter middagn , ojdå!!!! 22. inte bra!
Snacka om att bihålsinf sätter in lite där! och kanske middagen med för lite insulin och stopp i nålen! Kan vara problemet!
Så i dag hoppade jag allt med onyttigheter! duktigt va!!!

Blir lite gött the i kväll  med min man, hoppas bara på att tripsie skall somna snart! Sover typ aldrig!
Så röj på denna tjej!
Avslutar med ett gammalt kort på sötisen från i somras hemma hos jenny i Beckonberga!!
!

6-Pack Magmuskler!!!

satt och kollade igenom mina gammla bilder och hittade detta på min mage för ca 6 månader sedan eller  rättare sagt mindre tid än det!
Då var jag ca 2 - 3 kg mlättare och gjorde regelbunder 100 sit ups om dagen .Så skall de bli igen!
jag har  lätt för att få tbx magen och har lätt för att arbeta med den så de kommer nog ej bli ngt problem för mig!

men nu har jag ett mål att nå! Så här skall jag se ut! om inte större än så tom!!
Känns alltid lika underbart att ha ett mål att nå. Det är en av alla saker till att jag tar alla mina EGO KORT. För att kunna påminna mig själv om hur ja ser o såg ut! Om man går upp i vikt el annat!

Annars är de lätt att omdömmet sviker än ,att man tror man var smalare el tjockare än man verkligen var!
Där går de lätt snett:)!

Så njut med mig!!!
Mitt mål om ca 6 mån från den dag jag blir frisk!Förhöjd Basaldos!

har nu efter att pratat med min underbara diabetes sköterska kommit fra mtill att köra på temp förhöjd basaldos. Lägger då in att den skall gemig 20% extra insulin  och då tar jag de från morgon till kväll  och på kvällen sätter jag ett nytt temp värde  beroende jur de fungerat under dagen!

men i helhet så har de gått  bra . har legat lite i överkant m ot vad jag brukar! Ligger nog i snitt runt 9 så de är då bra att ja har denna temporära förhöjningen! ananrs hade de säkligen varit runt 15 ngt!

Fick även i dag stopp  i pumpen där den varnade för det! Så de var bara att byta nål igen , tror de var för att ja hade pumpen i bycxorna o glömde bort de då ja skulle gå på toaletten! heehhe Lätt hänt!


Röntgen!

Ringde upp till läkaren direkt i morse då jag vaknade! klarar ej att gå så här längre!
Fick en tid redan en timme senare kl 09,15. kanon!!!!

Packade ihop mina saker och tog tripsie och gav mig upp till vc!
Fick komma in direkt  och träffa samma läkare som blivit vår husläkare! Så bra kan ja lova.
han frågade om problemen o undersökte mig, sedan sade han att ja måste till jakan för en röntgen, <Måste få svar på varför ja får dessa återkommande bihålsinf hela tiden...

Så bara till att rigna mannen som mötte upp mig där för att ta trispei medan ja röntgades. Sedan tbx till vc för svar! Då var de som han sade. Jag är svullen i de översta bihålorna, vid pannan , där är var där och där kan man ej spola rent de heller .Jämt där de sätter sig för mgi!

jag blir aldrig förkyld utan dee går dit  och blir bihålsinf direkt istl!
Så han tror de hela har med att gööra att ja är pollenallergiker , så då svullnar dessa vägar upp och under hösten när ja får infektionerna svullnar vägarna upp och snoret rinner ej ner som de normalt gör för andra.
Så nu har ja fått min andra pc kur , amimox samt kortison näspray och allergi avsvällande tableter för gångarna!
hjälper dessa tabletter mig så kommer jag att köra fpå dessa i forsts i förebyggande syfte!

Nu h¨ller vi tummar att ja blir frisk! men känns skönt att har de på papper att de var bihålorna! ja kännner jämt när de är bihålorna då man en gng haft dee då vet man! men fy faaan vad ont de gör!

Nu rinner snoret i allafall så de är bra!! men fan inte billigt denna sjukvistelse! har lagt ut 600 krpå mediciner och mitt frikort på apoteket gick nyss ut så en bra start inför nästa frikort heheeh!!!!

men nu vet ni!!!!


Dessa i pannbenet är mtt problem!!!


Orkar inget mer:(

Nu är jag nära att bryta ihop kan jag lova! Jag pallar inget mer! Mår fan inget bra och idag nu på kvällen mår ja ännu sämre. Känner hur de börjar komma i bihålorna igen!!! ont i huvudet , tänderna , och snorig...
Känner lite i halsen med! Men tycker dock att hostan är lite bättre av medicinen! tackar för det!!!

lerdvärken i kroppen har ja än! usch. Om de o huvudet skullle försvinna hade man mått så mycket äbättre!
Nu vill ja inget annat än att bli frisk! jag vill kommqa igng! bara sånna här små saker som att kunna gå ut och klä på sig ... Att träna kommer när jag verkligen är frisk.
Långt därifrån just nu kan jag erkänna! så matchen mot jakan i helgen säger jag bara NADA till! synd men sant!

Imorgon skall ja till Läkaren med Trispies men får avboka det, jag pallar enkelt ej ens att vara ute! Trispie har fått vara inne hela dagen tills mannen min kom hem, då var hán ute med henne i två timmar! Gulloigt va? mina darlings!!!!

Imorgon skall ja ringa upp till läkaren o få en ny tid! hahaah han kommer väl få jucket på mig!
men ja g vet när ja har bihålsinf. jag känner de direkt! så jag måste få en pc kur till för att bli frisk! hmmm varför?

Borde igentligen......

Ligger här i sängen o myser. trispie sover så ja passar på att njuta av lite tysthet o mys i sängen. Inte ofta man kan koppla av då man har småbarn hemma.
Mår lite bättre i dag. ledvärken i kroppen är bättre men halsen o hostan är ej att leka med! jag mår fortf piss! Så är fortf sängliggande!!!!

Jag är glad i dag iallafall. fick goda nyheter av min man om husbygget. Vi fick tag på bra o billigare isolering än vi räknat på ! jipppiiii. samt igår beställlde vi våra parad dörrar tilll lilla rummet intill v-rummet!
Denna dörr från Diplomat blir det! Samt lika i resterande huset i enkeldörrar!. jag bara älskar dem1!! SNYGGA VA?
Beställde även en vägg hängd toalett!! till lilla toaletten!


Vart tog tiden vägen?

Sitter här nu i min ensamhet eheheh mannen min är ute o fixar i huset!
Trispie är här brevid mig osnarkar så söt! Fy faaan vilken unge man har ibland!!! hehehee. hon bajsade så mycket igår att ja trodde de var bland de värsta ja settt men idag skall vi inte  ens snacka om! fyyyyy fan säger ja bara.
Hela tröjan upp till axeln hade skit på sig. sedan var de i hela rumpan utsmetat medan inget under som de jämt är!. Ousch säger ja bara .Tur att mannen var hemma så man fick hjälp!!!

Men men åter till kvällen!. Har typ inte gjort ngt i dag. Kol´lat på en film på 6:an medan trispsie röjt i hela hemmet! orkar inte mycket heller men känner mig lite bättre. kanske för all medicin ja äter!!! tackar gudarna för dessa:)

Imorgon har ja planer , inte många men en  o de är upp till ica o handla en griullad kykling , sallad , och en bauguette. jag skall grilla bauguetten på quick grillen och göra sallad med kykling. Så gött med Mangoraija till!
En enkel rätt som vi älskar!! ja skiter i hur ja mår måste få frisk luft med. bara knapra piller så går allt!
har ju fått mig en ordentlig vila idag! TACK för det:)

Snart skall vi kolla skräckisar! love it!!!!!
vill ni se en bra o den bästa skräckisen så kolla på : Drag med to hell!


Byte av nål

Bytte nål til l pumpen i lördags ,och då testade jag att sätta den bak på kärlekshandtagen och de var nog de bästa ja gjort. Var så skönt att äntligen ha den på ett ställe där den varken syns el känns! och man behövde ej oroa sig för att trispsie skall sparka loss den när ja bär på henne!

Har nyss bytt nål igen och de innebär att ja haft den gamla i 5 dagar utan problem. Känns riktigt skönt! om man jämför med att man tog ca 5-10 sprutor om dagen innan. skillnad va?
Hur ofta byter ni nål? har ni mjuka el hårda?

jag har nu kört på stål nål eftesom den mjuka böjdes! jag är nöjd! men skönt att kunna variera sig lite!Läkaren sade.....?

Nu är jag hemkommen efter ett bra möte om man får säga så hos en underbar läkare på vc
Han är verkligen ngt över de vanliga o ja hatar annars vc. Tycker deras doktorer är nochalanta och ej hjälpsamma men han har varit de dessa två gng ja varit där!
Han tom kände igen mig! heeheh kul va!!!!

JAG FICK TOM GÅ FÖRE I KÖN TILL PROVTAGNINGEN, han sade till sköterskan, hon har diabetes :oj då sade  hon  men  kom in!! hehehe skall nog köra på de hela tiden!!!:) smart drag!!!
Men iallafall. alla prover var bra. Ingen tendens till svin influensan , de tog prov så de var skönt!
Men ja har ngt i luftvägarna så ja fick medicin utskriven för de som ja skall ta tre gnr dagligen!

Han sade att de beror ngt pga att ja började träna för tidigt! men ja trodde de var ok eftersom ja ätit upp pc kuren o mådde bra Men tänker ja tbx så åt ja bara pc kur i 5 dagar... o spelade på 6:e dagen!

Så nu är de vila!!!  inget tränade tills ja är helt frisk o yttligare ngr dagar till för säkerligens skull!!
De är farligt att träna när man varit sjuk man mår oftast bättre då man slutat med pencillin och då är man samtidigt mer känslig!!! som ja var o ja körde o blev sjuk. luftvägarna med!

Hade ja vilat så hade ja varit frisk nu! lättare sagt än gjort! men skärpning nu! Hmm så säger ja nu men frågan är om de är så sen?
Så nu åter till vila! fÖR HÄR SKALL JA BLI FRISK!!!!!!

Snart Läkaren

Ringde imorse till vc för att få en läkartid. så kl 14 skall ja upp.
Jag mår verkligen sämre än sämst. Kan ej ens komma ihåg då ja var så här sjuk, jooo när Trispie var 3 veckor gammal o hela familjen låg skit sjuka. Jag hamnade på ks o låg innne i 3 dagar utan bebbe. Hon var hemma med kim då läkarna ville inte att ja skulle smitta ner henne , hon skulle ju inte ens varit född! ( kom 5 veckor tidigare)
Jag hade ett sänka värde på 480. vilket skall ligga under 10 medan man har typ en bakriell sjukdom s¨å ligger den upp mot 120-160... så förstår ni varför de var oroade läkarna!

Men nu mår ja piss igen, inte bihålorna utan såååå ont i kroppen i mina leder och hostar som ett svin, var smakar de då ja hostar upp!!!! febrig o kass!!! vill abra bli bra!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skall upp snart o se vad de säger. tänk om de är svin influensan, ja har ju varit sjuk i snart tre veckor nu  ju!!!
de säger ju att de är dessas symptom!!! vet ni ngt om den????

orkar ej skriva så mycket men nu vet ni läget!

Så underbar!!!

Fick ett mess av min svägerska om att Min söta lilla som nu blivit stor Nathalie skrivit så fint på sin blogg!
Så ja gick in för att läsa. visste ej att hon hade en blogg! lite kul då ja nu kan följa henne i sin vardag! samt se kort mm!!!! spännande! duktig med på att sriva är hon!!!!!

saknar er så! Natta och Wille!! så ni vet! snart ses vi igen!
Vill ni kika in så klicka HÄR


Insulinpump del.2

Måste skriva om detta eftersom de blev lite fel sist!
Först ang typ 1 diabetes, visst är de ärftligt, men ej så vanligt! Mest om de kommer från pappans sida. de sägs att de är ca 4 % medan  de från mammans sida är 2 % ärftligt! Ofast är de så att man enkelt får de av ren otur!!!!

Sedan om min pump!!! visst självklart är ja nöjd med den! har nog aldrig varit utan så många känningar! har kanske haft så några känníngar att man kan räkna på en hand sedan pumpen blev min ägodel!! bra de!
Samt mindre insulin, kanske... ialalfalll långtidsinsulinet som jag tidigare tog ca 20 enheter lantus! mendan ja nu tar 15 ENHETER basal!!! och då kanske den ej är färdig inställt!!! de återstår att se!

Men de som jag tycker är jobbigt som ja tidigare skrev är att om man äter ngt sött så påverkas bs enormt mycket!!! och visst ja äter candy ibloand men ej varje dag!
samt ja tränart o rör mig som ja skall!!!! så de är ej därav de hela! utan kanske mer så som jag trott de skulle vara att leva med isnulinpump! att de skulle vara lättare att kunna unna sig dessa saker!

visst med tex en prommis att kunna slå ner på basal dosen i % är ju toppen! har ej hunnit prova de men de kommer då ja blir frisk!
men sedan har ja provat att öka  bolos doserna i flera timmar då ja ätit godis! de fungaerar bra . lite svårt bara att veta i hur många timmar ja skall låta den gå!!! ngn som vet o brukar göra så????

men men , nu vet ni!!!!!!

Not Again!!!!!


Mår verkligen pyton, ja pallar ej detta! Har ju nyss legat sjuk i 2 veckor! fick en pc kur och lyckades hålla mig frisk i tre dagar typ!
jag som vill komma igng med träningen o livet! Men nu är man sängliggande! Ont i kroppen hostar så att lungorna svider och fruser o svettas om i ett!!

tror de är att min pcv kur jag fick ej var tillräcklig stark! Brukar få äta dubbel kur. tål ej vanligt pencillin!
Så ja brukar få amimox vid bihålsinf men fick dextofen eller vad de heter! den hjälper aldrig mig!!

Måste bli frisk vill ju spela i helgen mot Jakan!!!!

Min Tränings/idrotts Historia!!!

Tänkte att jag skulle skriva ner lite om min träningshistoria så ni får veta lite om mig! kommer säkerligen glömma en hel del! men i stora helheten så ser de ut så här:::

Har alltid varit aktiv och energisk! men när ja var runt 5 år så började jag med bla handboll. som jag än spelar!
och under hela barn o ungdomstiden så tränade jag samtidigt handboll ,fotboll och ett tag ishockey, och innebandy
så de var bara att pendla mellan de olika aktiviteterna , kunde vara tre st träningar samma dag! och så höll jag på upp till gymnasiet då man var tvungen att välja för att satsningen på idrotten blev för stor!

jag spelade i statslagen i innebandy som målis och då för de som var 2 år äldre än mig!
Spelade även i statslageT i handboll och har spelat i junior landslageT som 17-18 åring i handboll, där vi var ca tre st 80:r som var med  då de var 79:ornas landslag! så de var stort då!!!

Spelat i flera olika elitlag i sthlm, bland annat POLISEN som då var väldigt duktiga med flera stora spelare i laget. var med dem i Barcelona och spelade europa cupen! stort föR mig! var endast 17 år ...
samt de bästa var när ja spelade 4 nations tunering i Danmark med landslaget!!!! lite skumt att en liten tös som mig fick skriva autografer! men de var då! . men kul sak att ha med i mitt bagage!!!

Sedan efter att haft uppehåll med handbollen i nästa 8 år och presic kommit igng med div 4 handboll så fick ja ett erbjudande att spela med spårvägen i elit! velade o sånt länge men tog chansen!!!
jag spelade i en termin, faan vad svårt de var. vilket tempo, man måste verkligen inse att man blivit äldre. har ej samma känsla o taiming som yngre. samt de yngre är mycket mer duktiga fysiskt än vad vi var då!!!
men att ens fått chansen igen var så kul!!!! 
men blev då gravid med trista. så ja hoppad av och spelar nu med världens goaste lag! som spelar nu i div3 lagom är bäst eller hur?????
fick även ett erbjudande till i år att spela med ett annat elit lag! men nope nada för meee!:) men kul!

jag måste inse , jag har haft min tid! den var den bästa tiden i mitt liv men jag lever ett annat liv nu! jag har familj och tre st barn!!!! ja hinner ej o har ej ork! så nu spelar ja för glädjen vännerna oi laget och min hälsa!!!

Nu till gymmet!
ja o mannen min har gymmat ca 5-6 dagar i vecka ínnan trispie kom, vi var ganska stora ...
de var så kul att få göra de tillsammans samt attt bygga. och nu är vi på väg tbx. till att start gymmandet igen då ja behöver kompensera mitt tränande med hanbollen!

så nu efter flytten tar vi nya tag med nytt gym!. så snart så!!! Är vi där! bara ett kort i vägen som snart är vårt!
Lite lätt om mig!!!! ursäkt stav felen men de får ni ta!!!
hoppas de var en trevlig läsning, inget skrivet för att vilja skryta utan bara är glad äver de jag som person åtstadkommit unde mitt liv! de är jag stolt över!!!

Insulinpump vs pennor????

Vad tycker ni? insulinpump eller pennor, vad är lättaste att leva med!!! skulle vilja veta!!
Så här tycker jag i dagens läge, då ca 1månad efter det att ja startat mitt liv med insulinpump efter att levt med pennor sedan jag fick min diabetes år 2000/2001.

min berättelse:

Ibörjan gillade jag det! enkelt o smidigt. inte så ivägen som jag trodde var pumpen! men jag uppfattar nog pumpen o livet med den är lite svårare, eller så är det att ja inte lärt mig o kommit in i det livet!

SOM TEX NÄR MAN stoppar i sig lite smågodis el liknande så stiger bs så snabbt och jätte högt. Mycket värre än med pennor! man tar ett par enheter till det men de är ej ens i närheten till att insulinet räcker till...
och att sedan att få ner det då de är högt är typ omöjligt!!!!! tar en väldans tid!! o svårt!

Jag har problemet att ligga högt i bas under o efter match samt vissa träningar då är pumpen bra att man hela tiden har insulin som kommer in!!!
Men just att de säger att bs blir jämnare, de vet ja ej ännu! för mig känns de tvärt om! att jqa har mer hoppigt.
kanske ja måst esluta att äta godis. ja bara ej klarar det! de funkar inte för mig!

så ni som har pump, kóm inte o säg att de går! kanske för er men inte för mig nu!!!! kanske om ngt år el såmen nu är de bara att GLÖMMA

Snälla berätta gära vad NI uppfattar o tycker om det hela, alla tycker ju olika o finns  de ngt bättre än att höra vad andra uppfattar det??????? vi lever ju med en dödlig sjukdom! ingen folksjudom som folk tycker!!

Samt till er alla som tror att man får diabetes bara för att man ätit mycket socker o dålig mat som liten: GLÖM det!!! helt fel! Diabetes typ1 är ingen sjudkom du kan framkalla själv!
Lever du ett normalt liv el onormalt! har ingen som helst betydelse!

Men TYP2 diabetes är dessvärre ärftligt. De kan du få om du är överviktig och äter dåligt!
De är en folksjukdom! Tänk på detNI!!!!!!!


Förberedning inför vintern!!!

Nu i dag köpte jag in lite saker till förebyggande syft in för vintern!!!
Köpte bla inpregnering för våra goose jackor samt Tripsies overaller!!!  samt mina älsklings UGGS måste vara fit for fighting.. lika bra att vara förberedd!!!!!.

har länge fundrat på detta men idag tog ja tag i det"! så kvällens aktivitet blir att spraya kläderna  samt kolla film som vi hyrrde uppe på ICA. Black out!!! skräckis!!


Bauhaus!!!!!

Har nyss varit en sväng med familjen på Bauhouse. Skulle kolla om vi hittade ngt till lilla Badrummet och ett lås till ytterdörren bla!
Var väldigt svårt i dag att knata runt där med Trispie som verkligen ville gå åt motsatt håll! fÅR NÄSTAN  ta de när man är barnfri! helt omöjligt rättare sagt!

men som sagt. vi hittade en del som var intresant men måste kolla närmre på det. så man verkligen väljer rätt!
Inte så att man får ångra sig då de sitter fast!!!! heeheh:)
Hittade även ett snyggt golv i valnöt!!! helt olikt de som vi tidigare varit inne på!!! men jag gillade de!
Samt ett annat som vi säkerligen kommer köra med i tjejernas rum! Då de är onödigt att lägga in dyrt golv då de sliter o har sönder det!!! smart tänkt va????

Nu sitter sötisen o käkar ostbågar! ja får lite egen tid! ganska skönt!!!
Skall snart gå ut i gen o se hur långt grabbarna kommit med huset! kommer ta kort o lägga in så ni med ser!!
Ikväll hoppas ja verkligen på Sats. så vi kan börja med vårt vanligfa gym träning som vi älskar!!!!


Funderar!!!!!

Funderar starkt på att börja plugga igen på sidan om jobb o mamma ledighet....
Pluggade ju innan tripsie föddes till Mäklarassistent som ja klarade med toppen betyg, och ja som aldrig varit duktig o intreserad av skolan... allt gick toppen!!! ! var riktigt kul... och nu är ja utbildad o kan  söka jobb som det!!

vilket ja kommer göra men inte så lätt att få ett deltids jobb inom detta yrket! men försöka absolut!
Men funderar startk på att utbilda mig till Advokat sek! har bara tre st ämnen som fattas från att bli klar inom det!
och de har ja haft som funderingar länge men aldrig tagit mig kragen att göra!!!!

Så nu dax att dra i trådarna o kolla upp de. lagom att börja snart ju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tänk va skönt att ha lite arbete att välja på!!!!


Bra start

vaknade upp ganska se´nt på morgonkanten, mannen min gick upp tidigare o tog tripsie. skönt!..
Mitt  bs låg bra imorse efter gårdagens match,värdet var 8.5 ok men ja brukar ligga runt 4 . men de får duga!!!! en bra start om man jämför mot förra matchern o träningarna...

har fruktansvärt ont i armen, kan ej böjja ordentligt och borsta håret. hmmm eller hur---... varför lär man sig aldrig heheh.. ja börjar bli för gammal för denna sporten...:)
men starten på dagen var ok ändå. Har redan hunnit varit ute med tripsie.
Grabbarna jobbar på huset o ja sitter här nu. tripsie sover sin luch tidigt! ganska skönt så man kan plocka o sånt efter helgen när tjejerna var här!

skall även till bauhouse idag med familjen o kolla inredning till de lilla badrummet, de har en stor rea , ganska  bra ... hoppas man hittar ngt! nu börjar ju de roliga med inreda:)
sen ikväll hade ja tänkt köra bodypump men hur faan skall de gå? ja med  min arm o Mia med sin rygg!!!!

blir nog åter en vila där ifrån o satsa på nästa måndag!!
Köpa kort blir nog i dag på Sats annars senare i veckan. men denna vecka är iallafall klart , då skall vi vara medlemmar!!!!

Sen kväll

Blev sent i dag. Efter att duschat o stressat efter matchen bar de hemmåt o hämta upp resterande familjen för att åka o möta upp exet för tjejejrna skulle till han!.

ja o mannen o tripsie såklart åkte vidare o lämnade in lite papper till en kund vi jobbar åt samt senare till coop för att handla..
blev lite smått o gött! trispie fick sig ett nytt påslakan sett. svart vit rutigt sååå mysigt.... måste ju byta o variera de med! inte bara oss!  blev även lite nya flaskor till henne..... nu de utan den där jobbiga ventilen som möglar så lätt!:...
 dessa menar jag , ni som ej vet!!!!

Jahaaa. men ialalfall. Är nu hemma efter allt körande o stånkande!. Hade ej ätit sedan innan matchen typ kl . 13 så ja var illamående o allt . ät kl 20 tror jag! var även så törstig inne på coop att ja öppnade en zero för att släcka törsten! sååå gött!! saknade min proteindrink bara som ja totalt glömt!!!!

Men nu efter middag, ingen bra en , ville ej ens vberätta vad, skäms! men mådde inget bra! högt bs desutom som nu ligger bra!
sitter nu med min iskalla zero o njuter, snart the med mannen!!!!!!
gör oss iordning för kommande dagen med att börja bygga innerväggar. jeeehoooo!!! husbygget!!!


Matchen idag!!!

Fy faan säger jag bara.! Vilken match vilket drag. Nog bland de värsta o roligaste jag varit med om på Såååå länge! Läktaren var fullsatt, alla var där! De trodde säkert att de skulle slå oss!
Men då hade de så fel! vi spelade Lika... (19-19) STOD 12-12 I HALVLEK!!!

 Men vi tog komandot de första minutrarna , stänkte in 3 st mål och sedan kom de ikapp! vi ledde typ hela matchen med ett el två mål. Sedan vpå slutet blev de jämnare. Lika ganska ofta. Låg även under ett tag med max 2 mål..Men i helhet var de sjukt lika!! Så jämt!!!

Även om vi var bättre tyckte jag. vi hade en del stolpskott men samtidigt så hade de många rutinerade spelare sjuka! bra för oss!
Men vi hade inget att förlora bara att vinna!!! De gjorde vi. i huvudet o tanken så var vinsten vår!!!!

Så sjukt slut! de var lika sedan 40 sek innan slut fick vi en straff som Malin sätter. jag vände mig om med Tove. vågade ej titta!
de var sedan ngr sek kvar de hade en utvisade. vi skullle ha vunnit då får de en dum straff från kanten som vi borde ej ha släppt .Hon skulle en s inte haft bollen! Men de e sånt som händer!!!! Grattis till dem!

De satte den!!! så de stod lika igen .Vi kastade upp bollen till mittlinjen o de var tre sek kvar. Vi kom mittt i ett anfall då blåser klockan av. medan dommaren tidigare hade sagt att vi skulle spela yttligarer  3 sek. men vid avslutet så ändrade han sig!!! hmmm. Snacka om dommaren är på deras sida!! dE VAR SÅ FEL!!!!!

MEN MEN!! vi är lyckliga fick ju ett poäng! vårt första!!
För mig gick de bättre än bäst! Ja kan ej bli gladare. jo kondisen efter sjukdommen har varit kass! men den kommer tbs!
jag gjorde & mål!. missade en hel del med! men ja är jätte nöd med mitt spel!..Spelade så sämst sist så de var revange detta!!! jehhaaaa! Hoppas ja spelar så nästa match mot jakan!! mOT aNNELIE. MIN VÄN!  och de laget ja skulle bytt till i år! men ändrade mig i sista sekund då ja visste ej hur mycket handboll ja kunde spela pga husbyggert mm!!

ja jaja  långt inlägg! om handboll! men som ni ser så är jag GLAD och sååå sliten o seg!
Ont som faaan i armbågen efter ett skott ja tog med en arm! ajaajaj. inte bra!!!


Uppigande och fettförbrännande!

Klicka för att visa större bild... Dessa skall jag nog testa idag innan matchen! jag tyckte jag fick ett större engergi behov och blev piggare!!!! Har ju ngt prov tabbl att testa..

Joanna : sanrt är dessa dina!!! längtar eller? skulle ja gjort! heheeh:)

Eller om jag kör ett säkert val och tar mina Thermo Speed
Tycker dock inte de ger samma uppiggande känsla som Tight   från Gymgrossisten gjorde! De var nog de bästa jag testat! Kanske köper liknande hos Proteinkungen, blir nog Rapid Cuts (klicka på produkten för att komma till länken)

Thermo Speed 90 kap.Ett säkert val men ej så uppigande som jag skulle velaT
Men med kaffe i kroppen och kanske ngr Rappid Cuts så flyger ja fram!!!:)

Har bestämt mig !

Nu har jag verkligen bestämt mig! Jag kommer sluta äta GODIS KAKOR coh allt de där som verkligen påverkar mitt Blodsocker!
Iallafall tills ajg lärt mig förstå min insulinpump och ställt in mina doser!
Wftersom jag varit sjuk typ sedan ja fick pumpen så har ja inte kunna ställa in mina doser, om jag då behöver ändra dem!!!..  vilket ja inte vet.
Eftersom godiset kommer in bara den dagen ja äter de. utan ja blir lidande flera dagar efteråt! Jag måste verkligen avstå från de nu fram tills ja kan o känner mig säker på pumpen o mig shjälv!

och nu menar ja det! jag skall hålla det! Samt ni mina vänner där ute! Hjälp mig att puscha mig, förbjud mig om ja är på G till att  äta el liknande! jag vill verkligen det! jagfår ingen ordning på mitt liv annars!
jag vill inte må så som jag mådde i går kväll, panikslagen att ej få ner det o att ligga så högt mår ingen bra av heller!!!1 tänk er vad som händer med kroppen vid dessa svängningar hela tiden!=??????

Så hjälp tack!!!!


Dagen D...

Nu är de dagen D. Den stora dagen för vårt lag! Vi skall kämpa vi skall slåss . vi skall spela bra!
Sedan hur de går är en annan femma....vinst såklart................................................................................

Jag är peppad även om mitt bs har varit helknas. hmmm. högt som fan sedan in att ställde ja klockan för att kolla.
kl 04 låg de fortf jätte högt, tog då ngr enheter för at få ner de till  ett brqa faste värde..
 hmmm eller hur. vaknade med en känning! SÅ BANAN SLANK I! SAMT EN  ENDA CHOKLÖADBIT! JOOO vad händer .. de stiger igen. jag tar lite extra så knäpp o rädd man är!.. ( med tanke på gårdagen)
Så blir ja ännu lägre igen då! nytss hade ja ett värde på 2.1.

Mådde verkligen pyton, kallsvettades o frös om ett! vimsig o svårigheterr med andning )( hyperandades)
Men nu måste de bli en rätsida! Har verkligen bestämt mig för det! o så blri de !!!!!!!!!


Jag lyckades!

Att f´å ner mitt bs. Efter att legat runt 23 i bs i flera timmar , provade allt. Tog mer i pumpen, bytte nål, tog pennor två gng!

Nu är de nere på 6. tror dock de kommer gå ner mer då ja satte in flera enheterr under två timmar som kommer extra! men bättre de än så där högt. Jag får ju panik.... IUdag fick ja de. länge sedan sist kan ja lova!
Kändes som vad man än gjorde så hjälpte inget!

Men men ja lyckades iallafall!
Har underkvällen myst med en film som tjejerna hyrde med mannen uppe i C innan han åkte!
Så vi har kollat på den i två omgångar nu!
Trispie o mellersta somnade så ja o iza mös vidare!

fick för oss att göra hennes läxor så nu är vi helt klara! Så duktiugt hon var. Allt gick så smidigt och hon tyckte de var så kul!: Gav henne så mycket beröm, de var hon värd!!
Så nu sover dem o ja kan blogga. kolla tv mm! Imin ensamhet! Men de kan vara skönt med!

HAr packat tjejernas väska samt min handbollsväska till matchen imorgon!.:Sååå LADDAD ja är!
Vill inget annat än spöa dem. sKA BLI SÅ KUL ATT MÖTA DEM DÅ DE ÄR MÅNGA SPELARE MED SOM JA MÖTT SEDAN BARNSBEN,  riktiga arkrevaler!!!!!.Spännande va???
SKITER I OM VI VINNER EL FÖRLORAR, BARA VI KÄMPAR SÅ!!!


Sprutor vid högt bs?

Fick veta via Elisabeth en blogg vän här på nätet att man kunde ta ex sprutor med insulin vid ett bs över 15.
Jag har dock aldrig hört ngt om det! uNDRAR OM NI VET NGT !!!!


 jag tar gärna in allt om pump mm! då ja vill veta allt!!!! Mitt bs är så högt nu. 22.2 och då gjorde ja som elisabeth berättade om, jag tog ett par enheter med pennan. väntar dock ännu på att pumpens insulin skall spruta ut med! men just nu verkar den faan inte fungerar!!! hmmm:(

vad händer?????????? kan de göra så stor grej av attt ja fick montan i dag? har den större betydelse när ma nhar pump? ja bara måste veta...

när ja hade pennorna visste ja när de var högt. då hade ja förvållat de typ själv!!! el sjukdomm el liknande men nu har ju inget hänt  på de sättet! hjälp mig förstå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Dagen i helhet!

jAHAA. vart skall ja börja! jo morgonen har ja ju redan berättat om! se tidigare inlägg!
Var på dopet, som tog typ hela dagen, mysigt eftersom de ej var så många där!. de gillar vi:)

Jag unnade mig lite kakor o en smakbit av tårtan, choklad min älsklings tårta!, skulle verkligen inte gjort de. Bs var inte kul när ja kom hem, de blev även McD. på de hela.... så tillslut så bytte ja slang o näl till en stålnäl då ja känner inte riktigt att ja litar på de mjuka!!!!

Tog den först i magen, faaan va ont de gjorde,,, de slutade ej!! så ja bestämde mig för att byta o sätta de där baK  ovan byxlinningen på kärlekshantagen. o vilken skillnad! Känns toppen bra!!!
nackdel är att ja har den korta slangen så ja kan ej ha pumpen i BH:n hmmm . undrar även om de är bättre el sämre ställe att ha den på då ja skall spela imorgon!!...
 ( klicka på bilden för en större bild)

Får väl byta den annars!! heehhe! är ju enkelt då man lärt sig! men i helhet så älskar ja nog den stålnålen bttre. känner mig trygg i den!
hade sist bs på 21.. faan . säkert för stoppet i den! hade som en bula där nålen suttit innan. Ngt som ni känner igen? KAN DE VARA DÄR AV STOPPET BLIVIT?
vore så tacksam för svar då ja är en nybörjre av detta!!!!

Åter till dagen. Sitter nuo myser, med tjejerna. Mannen min skall ut med grabb gängen o festa loss lite! kul för dem!. de behövert han! samt sin kusin från finland är här med! de träffas ej så mycket!..
Vill äta godis, men nope inte då bs är så här.. tjejerna äter o ja blir sugen!!!!

Nu ladda o åter ladda en viktig match väntas imorgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fix inför dagen!

Snart blir de fixning inför dagen , skall ju på dop hela familjen, så de tar tid att förbereda sig! in te bara mig själv utan tre st icke stillande barn som vill inget annat än röja!!!

Nu lite mys med tjejerna sedna fix och sånt!
har tagit mig min morgon kaffe. vilket ja ej gjort på en vecka ca eftersom ja varit sjuk o ej haft ngn samk el sug"Lägger upp bilder från dagen senare ikväll!!!

Shopping

Blev en ´liten shoppingrunda med mig själv innan ja hämtade upp tjejerna i skolan!
Var tvungen att hitta en doppresent , vi skall på dop imorgon hela familjen! vi vuxna o tre barn! Men tjejerna brukar vara så duktiga då vi är borta bland folk.
Alla säger jämt hur väluppfostrade de är o så lugna de är! hmmmm eller hur! borta kanske men ej hemma:)

Men sedansvängde ja in på en godis butik där de har 500 olika sorter. mannen min ville ha candy till kvällen lika så barnen... vi har jämt myspys kvällar på fredagar!

Så en stor stor påse åkte med mig hem!. Och vad mer ju! Gicxk in på HI sport! och två par puma byxor till tjejerna följde med hem!
Ex:et betalar halva så vi stod enbart för en liten del!: De var även rea på dessa! Så bra. Även tjejerna älskade dem så de var toppen!!!Tjejerna när de kom till oss i dag. De fick sina nya mössor och tröjorna vi köpte för ngn vecka sedan!
De blev mer än nöjda!!!

Outfit to day
Jeans: Fornarina
Topp: GT
Skor: Adidas ( nya )
Hoodie: Abericombrie) vet ej hur de stavas

Ursäkta den skitiga spegeln!:)

Träningen i dag!

Gick ganska bra eller bra skall ja väl säga!
Orken var inte så bra men skal ej förvänta mig mer när ja legat i två veckor! Men den kommer sen!.
skotten gick skit bra tycker jag! Äntligen börjar mina underarmskott släppa. jag satsar och skjuter så ja drar upp den i ribban!. presis som ja vill ha den!!!

men de har enkelt ej bara ej gått, nu satt dem, flera st i dagens träning"! jehaaa. då mår man kan ja lova!!
Kom även till träningen med dåliga förväntningar om att kunna träna då bs var högt. se tidigare inlägg!
Och de lyckades sjunka. ligger nu efter träning på 5.1. toppen!!!!

har tom ätit så får se hur de blir under natten!, nu sussa för imorgon kommer mina darlingar! så ja saknar dem!!!


Varför?

Skall man må så jävla dåligt när man har lågt resp högt bs! Spelar ju ingen roll hur man är , vad man gör mm!
Man mår alltid nästa dåligt pga sin diabetes.
jag är så avundsjuk på alla "NORMALA"  männsikor som ej lever med denna diabetes. De är verkligen så som folk säger. De som har diabertes är de enda som förstår hur vi har de. eller våra nära anhöriga som dagligen vet o är med om vad vi går igenom!

ja känner ibland att ja orkar inget mer. Så är de i dag. jag har först legat sjuk i ca 2 veckor, och bs blir högt då! och nu när ja är på G att bli bra så strular nålen o montan kommer snart med, vilket även med höjer mitt bs!

jämt ngt dvs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja pallar inte!. de är inte att de är högt bs utan att ja mår så dåligt.  Tänkl er så som ni känner när ni har influensan! Så mår ja av högt bs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vill bara kunna komma ihåg hur de var innan ja blev sjuk, men tuvärr komemr ej ih¨åg!
Tänk även på att mitt långstids värde ddvs HBA1C låg på 4.6 sist. vilket är toppen värde för en diabeteiker!
så ja har inga problem där!!!


Läskigt!!!!!

Har haft toppen bs hela dagen, legat under 10 och innan middagen har ja et värde på 8. tog ngr enhetr till min sallad.pga brödet till!! och pastan!

EFTER ETT TAG  kolla ja bs eftersom ja hade en skum känsla! BS LÅG PÅ 19 . HMMM! så ja tog yttligare 4 enheter
och kollade bs igen efter 15 min för se om de var på G ner! nope.... nu hade de stigit till 23.

så ja bytte nål, vad tror ni, jo nälen hade vikt sig!... såg ut som ett L.
Så nu har ja en ny nål igen, tredje för dagen eftersom ja bytte i morse för att insulinet behövde bytas!
Måste på ngt konstigt sett sätt in den fel,  så inget hade hänt under dagen, o middagen på de blev för mycket!
De går ju s¨å snabbt uppåt nu när man har pumpen , man är mycket känsligare för allt!

Skall o hoppas att de nu sjunker, tog mig 5.8 enheter som pumpen  föreslog. skall ju träna med den på så får verkligen se hur de hela slutar o hur de kommer gå! lite el ganska mycket nervös efter vad som hände förra måndagen efter en match helg!!!!!

då kanske ni fattar varför ja är rädd!:) men de går säkert bra. Snart bär de av. jehaaa så underbart!

Mumsigt

Snart väntas min mumsiga kyklingsallad som ja nyss beställde f¨åån mannen min. Vi har där vi bor de absoluta godaste kyklingsallader.
Har börjat ta med pasta i för att få i mig mer kolhydrater som min dietiskt tjatar om!. ja måste ta mer insulin på dagarna, tar så pass lite så ja riskerar att få insulinbrist, spec då ja tränar!

Så de är en sak jag verkligen lärt mig. att äta bättre o inte vara rädd för kolhydrater, de är ju vårt bränsle!
Snart är han här o då ska ja mumsa gött!

kommer gå på träningen o se hur ja klarar de. skjuta par skott o ha de bara bra. tar de efter det. hur mycket ja orkar mm!
Har nyss tagit en timmes powernap, så trött så ni anar ej! ja har ej ork el lust till att göra ngt . O imorgon kommer tjeejrna  så då vill ja gärna vara mer än utvilad! ja vill kunna o orka hitta på en massa kul med dem!
Inte vara så seg o slut som ja brukar!
Får se vad som mer händer i helgen, har lovat tjejrna att gå upp o bada med dem i badhuset men de blir nog ej i helgen har fullt upp.
Kommer träffa deras kusiner o låta dem leka lite sedan är de derby match på söndag. peppa o ladda halva dagen för sedan en vinst! hmmm:) ja hoppas o vill men de kommer bli ruskigt tufft!
Dessa lag vi har i serien är bra lag och vi har nyss gått upp i den div. har ej kommit in i det spelet än, så bara tuffa till oss o kämpa vidare!

De som är brta att att vi fått ganska många nya spelare. Vissa är ruskigt duktiga. riktigt kul att kunna gå å sätta sig på bänken o veta att den som kommer in är minst lika bra!!!!då blir o är man ett bra lag:)


Jobbigt:)

Har nu varit ute  och städat och sånt i huset efter byggarna! hjälp till lite , med sånt som ja kan o årkar nu!
Ojojjo säger ja bara. efter lite städ  mm så är ja helt slut . menar verkligen det!
känner hur hjärtat slår snabbare, hur orken tryter mm!

hmmm hur skall ja kunna o årka träna ikväll om ja känner så nu! jag gör nog ett försök, tar de lungt o känner mig för"!

Medan ja städade så hittade ja den största äkligaste spindeln ja ngn sin sett. usch säger ja bara.
Försökte få den på bild men bilden visar ju inte den rätta stl! men döm själva!


Träning!

Idag kanske ja kommer kunna utföra mittt första träningspass på två veckor. faan inte kul att varit så sjuk under denna tid men de värsta är att ma nej orkat ngt . Och att ma tappar så mycket. Spec med min trännig.
När man väl börjar komma in i allt så upphör de pga en sjukdom, hmmm. men sånt e livet!

nya tag i kväll men lugnare, kommer ej springa så mycket utan mer vara med på de lugnare! En bra  start tycker jag! Istället för att vara hemmaa dvs!!!!!


Sugen!!!!!!!!

HAr ett Sådant shoppingsug just i dag eller rättare sagt hela veckan!. kanske för att man legat hemma hela två veckor typ nu!
Men bäasta då är att undvika butiker! Då köper man ju bara de man ej skall gör! Vi måste spara även fast vi har råd så när man bygger ett hus kostar allt! De kan komma oväntat när man minst anar det! Inte vill man då stå där!
Jag vill alltid ligga steget före. kunna vara förberedd! hatar de när de inte blir så! ja måste ha kontroll!
Spec när de gäller pengar. Jag brukar tom räkna igenom hur mycket vi har att leva för kommande månaden, hur mycket räkningar mm! ja gillar att veta vad som kommer hända!
På så sätt kan du spara mer den nuvarande månaden  om de skulle bli knapert månaden efter!

sånt tänk har jag!!!! och alltid haft! Inte de att ja är snål utan jag är som min far, lärt mig planera ...

Fotografering!

Var uppe på Öppna förskolan imorse och fotograferade Trispsie! hade bokat in mig på de för ca en månad sedan!
Gick från början inget bra, hon trodde de var läkaren el ngt. skit skraj! Men etfter ett tag så mjukna tripsie upp!

hon skrattade lite smått men stort sett samma miner blev det! Även ja fick vara med på ett kort, hmm gila de ej! Då ja hade mössa o en stor blåsa på läppen så ja gick med på de om de var från sidan!.
så ja o tripsie tittade på varandra, hon gav mig en puss så de kortet måste blivit toppen!!!

skall bli så kul att få se dem! kunna välja o vraka.... perfekt till jul! en bra julklapp till släktingar!:)
Efter fotot så stanna vi kvar o lekte lite med barnen där! ja snackade med Linda som ja var med där!!!

HEnnes små charmtroll var så söta. lika kläder. riktiga godingar!!! ja paxar en till trispie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehe!.

Kom hem och åt lite lunch sedan somna bägge ja o trispie! så skönt" men jämt blir de när hon somnar in så gör ej ja det. somnar när hon typ vaknar! hmmm:( får sova sen!!!!
har varit ute ett tag, nu inne igen , sååå kallt ute och ja har ej alla krafter tbx efter bihålsinf!! känns bättre men ej helt bra!!!!!!!!!!!!!!!!


Ingen träning

Blir ingen handbollsträning för mig i dag som ni kanske förstott! HEEHEH .  eller om ja hade mått bätttre så hade ja kört på men, nope. imorgon kanske!. FÅR ENKELT SATSA PÅ NÄSTA VECKAS TRÄNING!!!!
Då skall ja köra:
ett body pump pass med Mia!!! på måndag!
Handbollsträning på tisdag
! och vila onsdag, förutom en PW på minst en timme!
Torsdag handboll
om mannen min erbjuder mig att träna istl för att han går på sin träning!
Fredag PW på en timme.
Handbollsmatch
  i helgen!

Ganska bra vecka att börja på! efterrsom ja fortf kommer äta pc kuren! Så lite lugnt får ja dock ta det!
Sedan kan man börja stegra därifrån!. Ja skall lägga in mina gympass som kommer sluta att vara minst 3 st i veckan!!!

Idag blev de ej SATS får ta de imorgon eftersom ja verkligen mått pyton i dag o bara legat i sängen typ hela dagen!... Så vila för mig! Imorgon är de en ny dag. kommer nog må bättre då med eftersom pc kuren har då börjat verka!!!


jippiiii

var nyss uppe på vc med trispies räkningar som jag betalat in när vi varit inne på akkis med henne, Har ju vetat att vi har tillgång till frikort men ej orkat el haft tid att ta itur med det så ja har tagit räkningar varje gng!

Nu skrev ja ut desssa och gick till vc med dem. för att få ett frikort! Ja sade att de kunde göra det i lugn o ro o aqtt ja åter kommer i slutet av veckan!
så nyss ringde dem därifrån, de hade pratat med akkis ocxh tydligen är de en stor summa pengar ja betalat in så de ville att ja skulle ringa dem imorgon, kommer få pengar tbx för allt ja betalatr in för mycket!
Låter ju inte alls för dåligt. Lite kling i kassan är alltid positivt!!!


Bihålsinflammation

var nyss uppe på VC och träffade läkaren. Ringde in i morgse kl 8.45 sköterskan undrade om ja hann upp till kl 09. absolut. allt för att få en tid o bli frisk!

SÅ Trtäffade ja en toppen läkare, liteäldre men bra. Frågade om allt med diabetesen mm!
Kolade hals o näsa. han såg direkt att min näsa var täckt med var. de kommer ej ut!. Konstigt att ja mår dåligt va??? men ja känner mig inte täppt för fem öre. bara så varig  o ont i huvudet, vill dra ut allt tänder mm!

De är bihålorna! hmmm att ja alltid får bihålsinf när ja blir sjuk!!!!! hatar det! men nu hade de gått längre tid  innan ja kände igen symtomen...... en hel vecka dvs!

emn men  har nu pc kur att hämta ut! så snart blir ja bra o kan träna mm. ja vill komma igng nu!!!!!!!!

  Där ja känner o har mest ont är nr: 1.. jämt"
Hade de varit runt näsan kan man spola rent men litesvårt  där uppe!

Sjuk!!!!!!!!!! Varför?

Jag är verkligen sjuk!. Mår pisss!Q jävla Fi...a så irreterad jag blir"
Har ju känt mig hängig sedan jag åkte in till akuten i måndags men trott de skall bli bättre ju längre fram iveckan jag går! Eller hur????????????

Idag har ja haft en sådan huvudvärk och allt! så väl på rehab bad ja om alvedon!
jag kände hur mina bihållor håller på nu! jag får nämligen jämt bihålsinf när ja blir sjuk! men trodde ja skulle klara mig denna gng hmmmm eller hur!

ja har ont så de heter duga. hör mitt snor knacka o banka in´ne i huvudet! min bihålsinf sitter i pannan! alltid gjort!
Så bara boka till för läkaren o pc kur! ja avlider här hemma snart! de smakar var o sticker o knakar!
men ja orkar ej gå upp. vill bara sova!

kolla även in min sexiga blåsa i munnen, de har varit värrre och den drar sig in under läppen där ni ej ser.,.


bild tagen med datorn så ursäkta suddigheten!

Sista dagen och sista mötet!

Nu är mötet med rehab avslutat, sista dagen i dag. så underbart!
Allt gick min väg! Jätte bra möte mellan osss .läkaren o f-kassan!

De förstår min sits med  armskadan  och hur de är att leva med långvarig kronsik nervsmärta!
De har gått med på att hjälpa mig, så underbart , ja äre mer än lycklig nu kan ja erkänna! F-kassan har även gett mig sitt godkännande till attt låta mig träna som jag vill! De för att underlätta o hjälpa mig i min rehab mm!
Känns så bra det! Då kan ja komma en bra bit på vägen !tILL MITT LIV!!!!!!!!!!!!!!!

samt sitta att oroa sig för vad f-kassan säger om träning! jehhaaa en stor sten ramla ner!
Rättare sagt detta är min dag!

Räkna kolhydrater

Har ju som skrivet tidigare att ja lärt mig räkna kolhydrater, vilket är så underbart bra.
När man väl lärt sig så är de enkelt även om ja har en bok där ja fuskar för att se hur mycket en sak el produkt innehåller i kolhydrater.

Men har ni hört talas om 500 regeln???? så här är de iallafall. för att veta hur mycket insulin man behöver för 1 st enhet insulin

Räkna ihop ditt insulin behov! Tex så här:
2 enh morgon, 2 lunch, 2 middag = 6 enheter
Lantus: 12 morgon , 12 middag=
24 enheter

Sammanlagt blir det : 30 enheter per dag.
Då tar du 500/30=1.66

***Då innebär det alltså att du behöver 1 enhet per 16 gram kolhydrater**

ganska smart va? ja bara älskar det! Glöm ej att räkna om då o då eftersom ditt insulin behov kan variera!!!

Insulinpumpen

De svider där nålen sitter när ja sprutar in insulinet! varför????????
inte för att ja lärt mig allt med denna pump men har aldrig känt detta för , nu när ja lägger till lite mer enheter så känner ja verkligen hur de svider till!

Så ja har nu bytt nål två gng! tänkte om de kunde vara för att ja haft nälen för länge, inte för att ja har de. Den brukar sitta mellan 3-6 dagar. men ja bytte...
Bytte även från mjuk till stål och omvänt!

Hjälp snälla ni som kan detta. varför svider de så mycket. riktigt obehagligt"!!! Sätter ja nålen fel. skall ja sä'tta den där ja har mer fett? vad??????????????
 klicka på bilder för att få en större bild!

En Helg utan Barn!

Denna helg har ja o mannen varit utan barn från fredag tills idag. Så välbehövd och skönt om man får säga så!
Även vi så som barnen behöver en breake från varandra med! De är ju inte bara vi som tröttar på barnen. kan tänka mig att de tröttnar på oss med!

Så tjejerna var hos sin far. trispsie sov hos vaari o mommo. Hämtade nyss hem henne! så SÖT HON VAR I SIN LILLA TOFS På huvudet!
Vi svängde dock förbi barkarby outlet på vägen hem, skulle ej gjort de då halva sverige var där!
Men in på rusta blev de. skulle köpt tjejerna påslakan de velat ha men dessa var slut!
 Men får åka dit i veckan o kolla om de kommit in annars till rusta i väsby. för ja vill ha de tills tjejerna kommer på fredag!

Tills oss blev de liute tuppla , godis och gött! Tripsie fick en tablettask, så glad hon blev!
Köpte även ett oljeelement  så vi får lite jämnare värme i huset! Vårt de casa!!!!!..

nU VÄNTAR VI PÅ MANNEN I HUSET FÖR EN GOD MIDDAG. mCd TROLIGEN...
eLLER VARFÖR INTE. eN PROTEINDRINK MED BANAN, ÄGG OCH MJÖLK!!!!

Klicka för att visa större bild...

De godaste och bästa Protein jag druckigt...
En påse på 750 g kostar 139:-. Så tveka ej att säga till om ni är intreserade!
Lägg då en komentrar med er mail så återkommer ja till er!!!.

Är verkligen värt priset!
har tidigare druckigt proteinet från Gymgrossisten, och då tyckte ja om det men detta 'är mycket lättare att dricka samt smakar verkligen som en milkshake när man blendar det!!


Jobbigt!

Känner mig verkligen inte bättre ,varför???????? ja har verkligen inte ansträngt mig el liknande, ja tar de lungt och allt de där! Men ändå blir ja bara sämre. Halsen låter som kom och hjälp mig, har ej ont men är tjockt där.
Fått blåsor i munnen med! och den på läppen är ju inte att skojja om. Ser ut som jag blivit slagen....

Ja vill bli bra. kunna träna och bara kunna vara ute och umgås utan att känna mig hängig!!!


Drömhuset

Nu är de en bra bit på G med vårt blivande hus! Vi håller  nu på med undertaket, eller rättare sagt lägger reglar och plastar inför isoleringen som kommer sprutisoleras säkerligen tills nästa helg!

Idag hann vi med nästa hela en sidan var taket! Får se hur de går imorogn!.Men tills veckan slut skall de iallafalla vara klart!Måste börja invändigt snart ju!!!!
Bara vår ytterdörr kommer!!!! jag kommer ge dem denna vecka, ananrs sätter ja in den dörren de skickade och de får sedan tbx den , fast den då komemr vara använd! .) man får ju inte vara osmart!:)

Men i helhet, se nu , vi är en braq bit på vägen! eller hur? mer bilder kommer sen men än så länge får ni njuta av synen av min underbara mans baksida!:)

Dagen match!!!!

Var med och kollade då mitt lag spelade handbolls match mot ett lag som ja då inte tyckte var så bra!.Vi förlorade men tycker verkliogen vi borde ha vunnit!
Matchen var rätt jämn!. vi förlorade i slutet. Tog ej returer som skulle ha varit många. Minst 7 mål var pga returer!...Som vi verkligen borde tagit!

Och en del spelare var borta, så med fullt lag hade vinsten varit vår! De vet jag!
jag satt på sidan idag, vilket kändes bra nu i efterhand! Men under tiden så var ja så sugen på att spela!:

Men mår nu piiss!!! Har ingen röst! smakar var då ja hostar, och mår inte bra i huvudtaget!
Bara vila o återhämta sig! Har ju morgondagen på mig!
Sedan är de måndag med rehabs sista dag och träning ,vill köra body pump med mia!! Oxh handboll på tisdag!
Så frisk skall ja bli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men men, så ja saknar idrotten!!! de är en sak som är säker! Nu skall ja vila , kolla tv och mysa! sAKNAR MINA TÖSER SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ:)
 

Lat???? Samt shopping

Har verkligen varit lat idag. Legat i sängen till kl 12. trispie somnade om kl 11 så då kunde ja verkligen sova.! annars har ja legat medan hon röjt! Menar verkligen röjt med!:)

Efter de gjorde vi iordning oss, begav oss till barkarby outlet. Vaqr tvungen hitta nyckelskåpet, vilket ja gjorde. Blev samt ett fat el bricka till,Lägger upp bilder sen!

Samt gick in på rusta och köpte lite kvälls godis, nämligen Tuppla! finns de ngt godare! Har redan slängt i mig en halva! de e ju fredag!:) Blev en mössa till tjejerna med! skit snygg! Även bild kommer sen där  med!

Och får ej glömma apoteket på vägen hem, har världens munblåsa på läppen, ser verkligen ut som ja varit med i en boxnings match! hehehe! så vectavir blev det! Faan va dyrt det är:(
Nu skall ja mysa o kolla på förlossningar på tv 4. SÅ KUL!
mÅR Ännu inte bra .sämtre än igår! fattar ej! varför blir ja inte bra!!!!!!! ja har undvikit träning o kopplat av. vill bara bli frisk så ja kan återgå till de dagliga normala livet!TRÄNA och UMGÅS!
Måste göra!

Jaag bara måste dra mig till barkarby och inhandla ett nyckelskåp, våra nycklar ligger överallt och när man vl skall ha dem så hittar man aldrig dem! hmmm. hatar det!

skulle vilja ha sådant nyckelskåp som svärföräldrarna har! skit snyggt. tror de var jysk de köpt det på! så ja får åka o kolla! Men bara för man letar så hittar man aldrig!

 Detta .... ngn som vet, var de jysk?????????????+

Slappar kväll!

Har bara kopplat av hela kvällen med mys och lugn.... Så himla skönt! Finns de ngt bättre än när barnen somnar och man har sin egen tid! ååå rikrtigt mysigt.!

mannen har spelat xbox, ja kollat på tv, datan och bara kopplat av. dricker nu mitt the och planerar inför morgon dagen,måste försöka ta mig ut för en tidig morgon prommis om ja orkar! heeh! de skall ja!
Men får se hur ja mår först! men ananrs blir de en lugn dag!

jag vill ju bli frisk, har match på lördag kvällen som jag mer än gärna vill vara med på!.... men samtidigt är jag livrädd! tänk om de blir som i måndags. ja blir så sjuk??? tror även att infektionen ja har i kroppen nu hade stor betydelse! el ja vet att de är så!

Annars om helgen! kommer jobba en hel del, måste få upp o ordning på taket. in med reglar mm. så svårmor kanske tar tripsie ngn dag så ja koán jobba med mannen. och indiska skulle ja vilja gå på med mannen! så himla gött!. vi skulle gjort de då han fyllde år men de blev framskjutet så vem vetr. de kanske händer i helgen,

Nu skall ja sussa. har inget kul att skriva heller!!! förutom att ja älskar min barn såååå mycket! min familj ni är mitt allt!!!! löööve you all!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SATS

Imorgon kommer jag o mannen gå till sats där vi bor och kollla in hur de ser ut mm! ser de bra ut blir de nog så att vi fixar ett kort där!. Närmre att åka samt skönt att kunna träna på vilket sats som helst inte bara här"!
man kan träna ihop med sina blogg vänner:)

Samt att ha nära till gymmet är skönt och enkelt. mycket lättare att dra sig ner när man har en dålig dag. Blirt lätt att man då hittar ursäkter mm!

Sakna sååå vårt gym i solna, nautilius .så bra , älskade personalen och gymmet speciellt. deras maskiner!"
och att vi körde ihop ja o mannen. vi var då ganska stora o vältränade.
De var då man gymmade 4 dagar i veckan samt körde handboll på elit nivå! fattar ej i dagens läge hur man han!!

Men faan va man mådde bra då!. ja bara mer än älskar att träna , spec när man kommer i i det!
Så som ja nu skall göra. Än så länge har ja bara kommit in i handbollen men efter helgen kommer de vara gymmet med!jehaa så ja saknar

har ju tränat sedan ja var 5 år gammal!. så ett liv utan träning finns ej för mig!
Jag som är diabeteiker är de ännu viktigare att ja rör mig och äter rätt. de underlättar så mycket!
Så nu satsar ja för fulla rullan!!!!!! snyggare kropp och bättre liv!:ett sådant liv jag o mannen strävar efter o vill ha fast man har barn!. Man behöver ju inte skita i sig själv för det!.


oki att ja är tre barns mamma men jag behöver inte se sunkig ut för det!
Planerna Sprack!

Skulle gjort en hel del idag men fick bara en sak gjort på listan, tvätta hos pappa!
var där i tre timmar o tvätta samt duscha. tripsie bqadade och tog de lugnt!. Vaknade upp helt på fel sida. mådde sämre än igår! halsont mm! inte bra dvs!!!!!

Så hem till jenny blev de ej då hon kom hem senare än vad hon sade, sedan skulle hon träna!....

samt skulle mött upp söta Joanna men eftersom ja ej mådde bra ohc klockan blöev lite, samt vi bor på varsin sida av stan, ( och hon har ju sin söta son att tänka på) så valde vi att skjuta upp de till nästa vecka!!

skall verkligen bli så mysigt o träffa henne! hon verkar vara en super tjej, vi är dock rätt lika till sättet! KUL:)

När jag hade kommit hem från pappa så sov ja o trispe i två timmar. vaknade upp kl 17 sterax innan mannen kom hem!: blev onyttigt snabb mat i dag McD. enkelt o gött!!!. hade ju bara ätit macka på hela dagen så!
Nu myser vi. mannen har sin träningsdag så ja o trispie blir själva! ganska skönt!!! skall bara koppla av o kolla nya programmet på 4 :an ( mammas pojkar)

Väntar nu på samtal från tjejerna som är hos sin far! ringde då satt de o gjorde läxan, saknar dem så!!!!!!Underbara Bloggarvän.....

Vill bara länka in en underbar person som stöttat mig och ger mig så mycket positiv energi och uppmuntran!
Nämligen TEIJA kLICKA  på hennes namn för att komma direkt till hennes blogg!

Hon har under hela min blogg tid funnits för mig och gett mig uppmuntran och allmänt varit ärlig!
Hon lever själv med sin familj, där barnen har diabetes samt mannen. och utöver de så har ena dotterna Down sumdrom!.

Så hon vet hur det är att leva med dessa sjukdommar ! Och att få höra så snälla ord från den människan , kan jag lova er att man blir mer än glad!
Jag ser så upp till henne fast jag aldrig träffat tjejen förr!

Du är bäst teija! du ger mig mod, ork och förståelse! Önskar dig o din familj all lycka!!


Förberedning!

För morgon dagen som känns som den kommer blir tung! eftersom jag ej mår bra och har ej återhämtat mig helt!
Skall till pappa o fixa lite , duscha o tvätta samt lite annat, sedan till jenny för en lunch o snack. länge sedan nu!
Och sedan träffa upp Elli, min svägerska som jag ej träffat på ett år typ! nervöst:)

och på kvällen möter ja upp joanna för en fika  och gym snack och överlämning av Rapied Cuts!
Sedan blir de hemgång , kommer nog vara slut efter dagen.. eftersom ja ej är mig själv!
Så SATS besöket skjuter vi tills på Fredag!. Mannen min har sin träningsdag imorgon så de innebär att ja har tripsie från morgon till kväll!:

Menat med andra ord- inget gjort för mig"! inte ens toalett besök själv"
Nu natta för jag är trött! innan det är de mina dagliga  100ST SIT UPS MED 10 KG MOTSTÅND!
Får oxå se till att  förbereda väskan mm inför morgon dagen för när trispsie är vaken får man nada gjort!

Får se om ja kollar ner på handbollsträningen med!" varför sitta hemma själv när man kan umgås med underbara vänner!!?


Gym

Var i dag i kallhäll och kollade in F&S gymmet som är nyöppnat!. Jag o mannen min har funderingar på att starta gymma där!.Eftersom vårt gym, nautilus ligger i sumpan, lite väl långt att åka!

Så idag gjorde vi det. vi tog med oss trispie o svängde förbi, gick in o kollade. Men jag vete faan!. Var jätte fräscht och sånt men allt kändes så kompakt!
gymmet låg så öppet samt omklädningsrummen dörrar var isamma område som gymmet, ingen korridor mm imellan!:

så mycket folk på liten yta. hade varit bättre med lite avdelning ,!
Så imorgon kommer vi kolla in SATS , och se hur de ser ut där! Verkar nu faktiskt ligga mer att de blir SATS
Är mycket närmre och skönare bilväg att ta sig dit!

Så om allt ser bra ut där inne imorgon fixar vi kort där!
Men känns så skönt att vara på G nu! har ju varit utan gymmandet ett tag nu och vi saknar de så!!

Proteindrink- mumsigt!

 Klicka på bilden för att förstora!

Detta är min smarriga Proteindrink från ( www.Proteinkungen.se ) Deras egna märke, Jordgubb och kostar 120:- för ett paket!..

Så underbart gött!: Har samkat många men denna slår verkliugen allt! Smakar som milkshake!
jag blandar min i blendern  med mjölk, ägg och 1/3 dels banan)

Ni vet väl att man måste äta kolhydrater till proteinet för att deskall bindas i kroppen! De soim drickeker 100% protein och ej tar kolhydrater till , dricker de helt ionödan!

Njuter verkligen av denna! Har sålt en hel del av jordgubben ,skall i dag testa chokladen vilket skall vara super med!

Säg till om ni vill göra en beställning!


Better Bodies- love it.....mitt nya Better Bodies linne som jag fick som present då jag beställde mannens present, lägger upp dessa sen ,han har ej hunnit fått dem ännu. Men så nöjd är jag , hoppas han med blir det..

linnet är snyggt men aningen för kort, får nog ha ett linne under  vid träning. Så är nackdelen med att ha small till big bobbisar, heheheh, eller?

suddig bild ,sorryyyy:)Lugn morgon!

Tar de verkligen lungt nu i dag på morgonen, Trispsie vaknade redan när mannen min gick till arbetet, kl 06 så nu har åter somnat för en snabb lur! borde ju passa på att vila med men sitter o bloggar istl!:

har letat lite saker på nätet, får se om de bliur ngt som faller ner i lådan!. lite träningskläder kanske! näää, vi ser!
Måste ialalfall skaffa en sak till mannen,m så snyggt!

Idag blir en alldeles lugn dag. ja har ingen ork i min kropp. fortf sliten o slut efter måndagens bravader! men känner iallafall mig lite piggare än i går, ngt plus!!!!!!!:)
Skall om ja orkar bege mig till m'ärsta o hämta mannens present! Har även rehab vid 15 men ja tror ja hoppar det! ja enkelt pallar ej!. och rättare sagt skiter i det just nu, min hälsa är viktigare än ett litet möte! även om de mötet betyder mycket i slutändan! men men!!!!

Nu dax o vila sedan tar vi dagen som den kommer, kan ju börja att gå upp ur sängen!:)

Sleepness!

Nu skall ja snart gå o sussa. Tripsie ligger brevid mig o snarkar så söt! Mannen sitter o jobbar ,vilket jag med borde göra!
skall skriva ngr fakturor innan natten, dvs 3 st. men de går rätt snabbt. skönt att få in pengar heheeh!
dE ROLIGA MED EGEN FÖRETAGARE!

Men nackdelar finns med ,tro mig!...
Imorgon väntas en ny dag. hoppas den blir bra. jag hoppas ja mår bättre. Skulle behöva åka till DS för sista mötet på Rehab. innan avslutningsmötet på måndag men får se om min kropp orkar!
Samt måste till Jenny, hämta grejorna till kunderna! men de får bli på torsdag annars!

OCH INTE GLÖMMMA MIN ÄLSKLINGS PRESENT!
Passar på att träffa Madde ( märsta madde ) 9m du har tid dvs! ring mig gums!

Om kroppen har ork blir de en mjukstart på en prommis!, De måste ja kunna. jag blir tokig. har legat i sängen i två dagar nu men har heller ej orkat annat!. Nu är ja glad att ja hoppat träningen, har ej kunnat. orkar ej enws vara uppe.

Måndag blir de Pump med sollet. Har även match ihelgen men får se, har ju inte tränat! sedan vet ja ej om Mannen min vägar släppa iväg mig efter de som hände i måndags! ( aakuten besöket)

Nu till min skönhets sömn!
avslutar med ett kort på dagsformen från en vecka tbx!

Apoteket

Var idag uppe en sväng på apoteket för att häma ut de resterande saker till pumpen jag beställt. bla en sport strumpa där du kan ha pumpen under träning , samt lårstrumpa och magväska!
Fick en hel del i förra veckan men då infomerade de ej att de fattades saker , så jag fick då en liten present av dem från apoteket, de hade lagt ner ett balsam och rengöringskräm till mig! snällt va!!!

tänka sig att de kan vara så söta på apoteket! de frågar mig jämt hur de går med pumpen mm!. De är två där som har diabetes samt en av deras barn barn har pump med! så de sade att om ja undrar ngt så är de baraatt fråga!


Mysigt!

Min underbara vänn Mia ringde tidigare i dag o frågade om hon fick komma förbi o våldgästa mig innan träningen!
Så lagom till middag kom hon, som tur var kunde ja bjuda på svärmors underbara goda mat! tackar!!

Mia älskade den med!. så vi satt och åt samt snacka om allt! som vi ofast gör! alltid så glad blir ja när ja umgås med sollet! älskar denna person så enormt mycket:) tänk er att vi har varit vänner sedan vi var 5 år gamla!
inte dåligt det!

men så kom stunden då hon behövde åka. hon skulle träna handboll, vilket ja ej klarar, känner mig icke bra. slut o ont i kroppen fortf. vet ej om de är från igår el om ja åkt på en förkylning el ngt! men bra mår ja ej!. har legat hela dagen!

Mannen min åkte då mia kom, han skulle hämta trispsie hos svärisarna och gå på apotektet, så vi fick en egen tjej kväll! mysigt!
Nu väntar ja på dem, vill ju snosa trispie.. saknat henne så!. blev så fel när ja åkte in och sedan har hon sovit över hos svärisarna så ja har ej träffat henne sedan igår morse!..
Nu skall ja vila tills de kommer!

måste även hämta mannens present som kommit till posten, men de får bli en annan dag! orkar ej åka till märsta för det!.. enaa presenten blve han så nöjd över.
blev en personlig almenacka! gå in på http://www.personligalmanacka.se/ så ser ni!

Så nöjd och glad han blev. ngt som han aldrig trots sig få!". och jag gjord en en hel del saker i den som blev för tryckt!
kolla lite här så ser ni!

Vinterkläder

Fick tag i så fina och bra vinter kläder till Tripsie! Ett pat byxor med jacka för 700 kr!
Annars hade ja tänkt mig köpa en jacka på Polaren o Pyret för samma pris men nu fick ja byxor till för det priset! kan de bli bättre!?

super sköna , varma o bra kvalietet! ja är men än nöjd! Så nu är vi redo för vintern!Måste tillägga att dessa var ute för halva priset då de var Limited Ed. Bara bra för oss!:)

Blir tokig!

Vi har beställt vår ytterdörr för flera veckor sedan, och på det hela blev den två veckor försenad. vilket man får lov att ta . Men flyxet med de hela är att när dörren väl kom, så hade de skickat med en felaktrig dörr, dvs ej  den vi vbeställt.
Namnet på dörren står på en etikett men sedan längre ner står de ett annat namn.. och man ser igenom att de ej ens är samma dörr!

tror ni man blir förbannad! ja är rasande. vi blir lidande i arbetet. går ju inte att börja arbeta inne då man ej kan låsa om sig!

Så ja ringde upp och klagade som attan, de vet ej ens när dörren ´kommer leveraras och även om den gör de så är vi lidande! SÅ ja sade att de föår göra en bra sak åt priset. ja skall ha den så mycket billigare. ej 500 kr utan mycket! VI Är myckjet  LIDANDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här är vår snygga dörr!

klicka in er här!Ang ambulansfärden!

Jag glömde skriva in varför ja åkte in, vad de var för fel, vad som hände!.
De hade ej med aslangen att göra el pumpen i huvudtaget, utan för att ja tränat dagen innan och ni som känner el läst om mig vet att ja har desvårt att få ihop träning med mitt bs!

och som ni kanske med läste så låg mitt bs bra innan , under o efdter match men de kom stigande smygande under kvällskanten,  vilket ketoner oftast gör!
Samt att jaq börjat känna mig hängig! så då höjjer de med bs!

Så där har ni svaret, Min sköterska tor även med att ja är en av de  få som behöver extra insulin under träning, annars är de vanligt att de som tränar får koppla bort pumpen ,,medan ja behöver mer 'än vad ja har..

Men där ser ni! ja är speciell! :) smile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Inte den starten jag ville!

Kan ju verkligen erkänna att ja fick ju inte den starten på veckan som jag ville!!! hmm men man kan ju inte jämt få bestämma hur man vill ha det!

Lite roligt var i dag efter jag kommit in till sjukan, låg själv i min ensammhet och sussade typ!, hörde ja ett mess i mobilen, de var lilla Mia som skrev typ så här:

catta , idag är de din dag. du kommer få en underbar dag, solen skiner mm......

de var faktiskt lite kul, jag skrattade till det så folket runt mig undrade nog lite! Men Mia ta inte illa upp, ha ej dåligt samvete. jag gillade de messet, lika som alla andra! Du är klart bäst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men i hel het, nu känns de bättre. fast mitt bs ligger runt 15, pga mc D maten, de är lite svårt att ställa in pumpen då värderna o insulinet ej är som de brukar med pennor!. ha tålamod bara är de som gäller!
Nu skall ja kolla ruunt lite ohc njuta av ensamheten, Tripsie är hos mommo och vaari. Mannen min jobbar på huset!.. lika bra att passa på dÅ:)


Ambulans in till sjukan!

Vaknade upp i natt och mådde ej så bra. Lite halsont men inget farligt! sedan kl 06 tiden så vaknade jag av ett tryck över hela bröstet, de srålade och gjorde fruktansvärt ont. trodde ärligt att ja fått en hjärtattack!!

tog mig två st alvedon i förväntan om att de skulle bli bättre. medan låg ja i sängen o kved mig, feberfrossa och kallsvettades , hemskt !... hade så ont att de ej ens går att förklara!.
efter ett tag kom illamåendet, snabbt med desutom, jag rusade ut och förökte spy men inget kom upp, de vände så snabbt....

efter att kommit in igen testade ja mitt bs som låg då på 25,5 i blodsocker! kom då med på att ja skulle testa ketoner!.. så ja drog fram stickan, vilket visade de högsta värdet, knall rött var det!
Jag ringde in till vårduppl och de bad mig att beställa en ambulans!  så de var så de hände!!!

ambulansen kom, ja mådde piss. men innan de kom hann ja få i mig ganska mycket insulin, samt kissat en hel del! vilket man skall göra för att få bort ketonerna!
Fick mig syrgas i näsan av slangar under färden och väl inne gjorde ade alla kontroller, de tog även ett ekg innan vi åkte som de sände till skuten! de visade ej ngt! tackar för det!

Men när ja var inne på akuten ville de mer kolla hjärtat mm, medan ja proppsa på att ja hade pump, ketoner mm. så ja fick träffa en läkare, sådan bra med. o pluss på de var att han var diabetesläkare.

så han bad mig andas på han!; ja stank aceton... vilket man gör vid ketonacidos.
ja fick dropp och blev väl omhandertagen,
kändes riktigt bra att vara på sjukhuset som man behandlar sin diabetes på!

kom även upp till avdelningen brevid diabetesmott så karin min sköterska kom in o pratade lite! tackar för det!"
Men men i helhet, så gick de bra. allt berodde på mitt bs, ketonerna samt nu mår ja bättre!

ja är såååå trött orkar inget, mår dåligt i kropppen och huvudvärk. en eftersläng av hur man kan må efter detta!
här är lite info om ketoner! ni kan även( klicka här!)   för att komma till länken!

Jag gjorde även en lung röntgen mm där inne, men den stärsta del sov jag .så trött man är! vill verkligen inte må så här igen men nu vet ja att de inte är farligt!...
mina värden var toppen! mitt HBA1C var på 5.6. kunde ej bli bättre!


Info om ketoner!

Insulin och stresshormoner är varandras motståndare. Insulinet sänker blodsockerhalten och stresshormonerna höjer den. Vinner stresshormonerna över insulinet produceras syror, så kallade ketoner. Vid typ 1-diabetes kan förhöjda nivåer av ketoner leda till ett allvarligt akut tillstånd, ketoacidos. Vid typ 2-diabetes händer det sällan.

Ketoner är ett bränsle som bildas när kroppen har brist på insulin. Då släpps inte sockret in i cellerna och blodsockernivån blir hög ute i blodbanan. I det läget rycker stresshormonerna in för att skaffa annan energi till cellerna.
Kroppen börjar bryta ned fett och när fettet kommer ut i blodet omvandlas det till ketoner


Ketoner och insulinpump

Framför allt bör de som använder insulinpump mäta ketoner som ett komplement till blodsockret. Ketonerna stiger nämligen snabbare än blodsockret vilket betyder att man kan ha ketoner även om blodsockret inte är särskilt högt

Ketoner kan vara ett stort problem för personer som använder insulinpump. De riskerar att snabbt få insulinbrist


Tränings vecka!!

Denna vecka som kommer skall ja satsa o köra stenhårt.
Med start kanske redan imorgon med en timmes power walk.. samt om foten tillåter så blir de bodypump. Mia du är väl på?

Tisdagen
är de handboll i 1,1/2 timme med ett löppass som avslutning på ca 3 km! toppen bra!
Onsdagen: 1 timmes power walk, kanske med träning på gym om vi hunnit fixa gymkoret!:)

Torsdag:Blir de vila för min del, mannen min har sin träningsdag! kanske en power walk.
Fredag: Vila
Lördag: handbolls match
Söndag: Vila...

Ganska bra vecka tycker jag! när gymkortet är klart så kommer vi köra tre gymdagar utöver detta!
Jag o mannen min har varsin egen dag som vi kallar det! jag har min på tisdagen då ja kör handboll och han sin på torsdag då han kör innebandy!

bra med egna dagar. och så här får de bli så länge vi h¨ller på med husbyggandet! Går ju ej när man har tre ungar och egen företagare samt hus att bygga!
Så detta är en bra lösning!


Insulinpumpen vid träning

Gick verkligen mer än toppen bra att spela med pumpen! ja lade den i en strumpa och fäste den i sportbh, så tejpa ja fast slangen på magen samt hade ett tajt linne så ingen skulle få tag på slangen  eftersom de är mycket tröj slit i handboll!

fast satt den , ordentligt. sprang förseig o klämde mig på boobisarna då o då! FOLK UNDRADE NOG! :)
 Men kan ju verkligen erkänna att ja känner mig mer mänsklig nu med pumpen under matchen! Mina värden innnan match låg lite högt pga godis! så iinnan match var de på 9 och i halvlek låg de på 13. efter matchen hade de gått ner till 9..

kunde de bli bättre! ja är så nöjd"
väl hemma var mitt bs på 7.8. så då slängde ja ner mig en pasta kykling sallad"! skall kolla bs snart igen!
Men känns så bra. Lät bara pumpen gå, inget annat som att ge extra isnulin el koppla bort!

Normalt fall skulle mitt bs vara på 20-29 under matchen o få ta ca 10-15 ex insulin enheter! och efteråt ligga på 17 och sedan sänkas under natten!
nu håller de sig jämt!!!!!!!!!!!!!!!

ja mer än älskar denna skön het. är mer mänsklig .... känns ej som ja råkat ut för en trafikolycka, jo åldern då! efteersom återhämtningen är lika med noll i min dagar:)


Matchen!

Kan jag igentligen inte skriva om! hmmm. ja hatar detta. Har mer än sånna prestations ångest. så höga krav på mig själv och blir de ej som tänkt så blir de inget kul, för mig alltså! ja deppar o inte lite så heller!

Jag hade en sådan dag i dag. allt gick skit. inget gick min väg , ja missade många många skott. kom ej i läge. allt så nada gick bra!. gjorde bara 3-4 mål, men då hade ja tur!
Så ja hatar detta. vill bara ta o lägga skorna på hyllan när de går så här! jag vill ej spela mer då!!!!! undrar varför ja ens spelar! så är de för mig!!

Vet ej om de var allt i ett, att foten stuckades på träningen o var ej hel samt jag var mer än nervös för att spela med insulinpumpen!. att dessa saker hade stor betydelse så ja ej kunde !!!
Mina genomgånge´r som ja brukar ta togs ej, ngn g¨ång o då blev de platt fall bakot! ja hade ingen kraft i foten o vågade ej!

eller var de bara inte min dag!!!????????????????????????

Men men , vi förlorade. med då tre bollar bara!: Malin var grym! hon tog igen för förra matchen då hon ej rtyckte de gick bra för henne fast de gjorde det!...
Sedan mia i mål, vilka jävla elit klass räddningar hon fick till!!!!!!!!!!!!! grymt tjejer!!!!!!!!!!!!!!!!
Nästa vinner vi!!!! eller hur!!???????????????????????????


Träna med pumpen!

Idag kommer dagen som ja fasat o varit så nervös för! ja skall nämligen spela med min insulinpump. ja dööör! skiter fan på mig. ärligt alltså! ja är så hemskt nervös!

hur skall de går! tänk om ngn sliter i mig o den dras ut! kommer den stanna kvar mellan tuttarna, har den i sportbh!. hmmm sånna saker som påfrästar mig!

men men  de kommer ja snart få svar på!:...
bara försöka ha bvra nivå på bs under tiden o slänga i mig kolhydrater innan så ja ej får ketoner ( insulinbrist) pga dåligt ätande!

Snarrt så tjejer.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nu fixa mat till girlsen och fixa picknick säck som de kan ta med till hallen!....och göra mig själv iordning!

Mannen min jobbar själv ute på huset då kekka var sjuk o sväris tog en vilodag . vilket han är så värd!
Undrar bara hur de blir när ja åker o mannen får ta tripsie!!! då får han inget gjoirt!.. ångest ja får! vill ju inte pålasta han heller:(
Peppad till 100%

Imorgon är de serie match i gen, nu skall vi ta revanch och vinna, eftersom förra gången förlorade vi. inte mot detta lag men första seriematchen! Så vinst  är enda som gäller!

Jag är peppad till 100 och hoppas med på att min fot håller även om ja får tejpa som attan! men spela skall jag . spelar ingen roill hur ja känner mig! så håll tummar åt mig!

Får även ej glömma shortsen , så tjejer. ring o påminn mig!!!!! ja kommer glömma annars!
Samt en ordentlig pasta portion så ja ej får svältketoner . som jag brukar få under träning o match!
Bs stiger o ja får ej ner det pga att ja ätit för dåligt innan jag ger mig ut på planen!.. så ordentligt med mat!

Men de e svårt ja brukar ej kunna äta innan el efter en match! så en ordenltig protiendrink med mjölk o banan i får de bli!!!!!

Jeaaa haaaa nu skall de spelas handboll med vinst i ryggsäcken , håll tummar o tår!

Syndat

Med godis bägge i dag o igår! ja åt och sket i allt runt omkring det! men så som de skall vara!
Men mitt bs! hmmmm. inte att leka med! steg till 18 så nu har ja just tagit 3 enheter o hoppas på att få ner de!

Så bara ha koll så de går ner o inte förmycket!.. hatarr godis på de sättet. att bs stiger o sakta går ner! not good! skärpning  nu!!!!!!!!!!!!!


Morgon kvisten

Har vi verkligen hunnit med en hel del bla åkt till bershamra o hälsat på moffa... och duschat mm!
på vägen hem åkte vi in i biltvätten, tyckte min lilla pärla behövde det! smuttisg o sånt. vill ju åka fin bil:)

så nu ser den bra ut, bara invändigt som  fattas men får ta de då tjejerna är lugna!
Nu har vi nyss ätit lunch, rester från thaien igår! lagom bra! men ja gillar ej att äta ris då mitt bs stiger, så ännu är de inte helt ok, ja letar fortf min nivå med vad som behövs mot de kolhydraterna ja äter till!
tog nu 3 enheter till lunchen, och får se efter två timmar om de räckte el ej!

Snart kommer mannen hem, ölite jobb o sånt, fix för sen drar barnen till mommo , vaari så ja kan kopla av o njuta av mannens innebandy comeback!!!! spännande , skalla tom fotta lite! så blir han överaskad!!!!

Nu fixa o sminka mig så man ser ngt lunda vaken ut! måste börja sola! blekfis som man är!!

Prestationshöjande!

HArsuttit o funderat fraam och tbx. vilken skall ja välja och skall ja göra det!
JAaaa blev svaret, enl Jenny skall Rage vara de ultimata!" så man måste ju testa!"!!!

Så en Rage burk slinker säkert ner!
Klicka för att visa större bild... Klicka in er här för att komma till prodikten!Klicka för att visa större bild... noke2 Är även en bra produkt! klicka här

Lite snabb info om Nok2

!NOK2 från ALLMAX Nutrition är framtagen för att hjälpa dig öka din muskelmassa, densitet och definition samt stimulera energiproduktionen och minska tiden för återhämtning efter träning


Produkterna finns hos
www.proteinkungen.se

Kommer genomföra och testa en del under denna tid" vilket ja kommer skriva recensioner om.
Så om ni är intreserade av uppföljning så ha koll!

Kramis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dax för att..........?

ja ni som ni förstår så vill min familj ha lite tid för mig med! Även om ja inte sitter vi datorn som förr! men ja gör inget annat än detta vid datorn , jo betalar räkningar o fixar med företaget.

Men detta är en avkoppling för mig, får mig att må bra! ja har alltid gillat att skriva av mig om inte så i bloggen så i en dagbok, filofax!...Så why not! nobody nows meee!!!!!!!!!!!

Nu natti o mys! ha de bäst! hörs imorgon! ny dag och nya tag!

Fettförbrännande och uppiggande!

Klicka för att visa större bild...RapidCuts <(Klicka på produktens namn för att komma dit!) 

Eller kanske denna! Har ej bestämt mig!

Klicka för att visa större bild...Animal Cuts! <(klicka för att komma till produkten)


Glöm ej! om ni är intreserade så tveka ej om att skriva en komentar el skicka ett mail!
För en beställning el bara en fråga!!!


Händer imorgon!

Kommer börja dagen med min kaffe o smörgos som vanligt. kanske segt eftersom trispie sover så dåligt!
Sedna göra mig iordning för en powerwalk till C. ca en timme tar det fram o tbx.
Skall hämta ut mina saker från apoteket som kommit!. bland annat mitt sportbälte till pumpen!.

Kanske så bra att ja får användning för de på matchen på söndag! hoppas det!
Sedan blir de att åka hem till Mia o duscha om de är hemma. och förbereda sig för K. match som är hans första i de nya laget!..
Tjejrna kommer spendera ngr tiummar hos mommo o vaari... De saknade hennen så! tjatar hela tiden så morgon kommer de vara glada!

Skönt för mig med att få sitta okonsentrera mig att kolla på K match!. länge sedan ju! Och med trispie med sig får man ej ens se en minut! ungen vill ej sitta ner ju:)

På söndag är de min tur att spela om foten håller .hoppas!!! tejpa som attan. Provar iallafall sedan om de håller el ej får vi se! tar de då! ingen ide att ens tänka annat!


Fick tbx kläderna med tryck idag. vi tröck match byxorna med Proteinkungen, Så snyggt de blev!!!
Målvakternas byxor blev klart bäst! såååå coooolt:)


Räkna kolhydrater

Är verkligen en sådan bra sak man kan göra på pumpen!: Man får rätt värde och vet hur mycket insulin man skall ta till måltiden. rikitgt brta enl mig!

men sedan kan de vara att man behöver mer om man äter mer el mindre!. som idag som ja åt thai. men åt ej ens upp de ja trodde men redan pumpat in insulinet. Åt lite mer candie då och fortsätte så under kvällen, då blev de lite duttande. men så enklare de är med pumpen att dutta!

hur mycket insulin tar ni i era pumpar???????????????????
Jag har under dessa dagar tagit olika. men som ibörjan var de runt 30-32 och nu ligger ja mellan 24-28 en vanlig dag!... mer vid godisätande! som denna dag är ja redan uppe i 28 kommer väl bli en dos till för stigande under kvällen pga godiset!

men tror att mina doser kommer hamna en vanlig dag runt 23... /per dag! ganska lite vad ja har förstott!
kommentera in era värden , ja vill veta vad ni som kan pump tar! DÅ ja är en nybörjare!!!!!!!!!!!


Thai o myspys!

Idag blev de thai mat, prövade på thaien här i samh'ället!!!. man måste ju uppleva thailand igen! heheehe.
Så vi tog bilen ,packade in kidzen o åkte till willys o handla inför kvällen, sedan till thaien o hem för att äta!

tjejerna gillade maten, själv åt ja med . lite ris med kykling , nötter , bland grönsaker i wook samt chili! mumsigt. vet ej vad de heter men gött var det dock. har typ tre tredje delar kvar då ja ej orkade allt!

Nu över till godiset! skall unna mig lite  iallafall!. tjejerna fick varin påse samt ost bollar!
Skall se ngn mysig film o ha fredagsmys!


Fullkornsbröd vs vitt bröd

Idag har ja verkligen lärt mig detta efter att suttit hela veckan med en dietist mm.
Folk tar så  stort fel på detta med vad som är nyttigt o ej!...

som jag med gjort fram tills nu! som tex en vitt smörgos och ett fullkorns osötad bröd!
De är exackt lika mycket kolhydrater i dessa och påverkar ens blodsocker lika!
trodde att de osötade var bättre för mig o bs men nope. inte en chans! de är lika även om de inte innehåller lika socker.
Men mjölet i brödet är lika iaalla bröd och mjöl inne håller 95 % socker.. så mjöl är lika farligt som socker!
tänk på det ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

samt en bit bröd som väger ca 30 g kan du då dela det  och får fram hur många kolhydrater det inne håller . dvs 15 gram kolhydrater!!. bra för oss som vill räkna kolhydrater.....

så ni där ute. bara för att de står att de är socker fritt , så tänk så här: är de gjort på mjöl, är de lika som en vanlig med socker i!!

Längtar!!!!!!!!!!!!

Tills imorgon bland annat då jag äker och hämtar upp tjejerna i skolan sedan hem för en myskväll som de så gärna vill ha! trispsie saknar sina systrar med!
Sedan kanske vi tar en sväng förbi Jenny och Melle för en snabb fika o uppmuntran. samt hämta lite saker..

Och den stora längtan är tills på Lördag då min nära vän Madde kommer ,, saknat henne så!. vi ses ej så ofta men när vi ses så är de som vi aldrig varit ifrån varandra.. vi har alltid lika underbart. Är så glad för att ja har så underbara vänner som henne och många fler! Ni vet vilka ni är! behöver ej nämna de här:)

Ett avlutningsvis ett kort på Madde då hon var här för ngn månad sedan Med trispie i knät! Där hon gillade att sitta:)


Finns de ngt underbarare?

Älksar verkligen de små söta , charmiga fötterna som mina döttrar har. iallafall då de är små och ej luktar!
har alltid tyckt att barns fötter är bland de goaste som finns!
passade på att fota trispies fossingar igår... när hon låg o sussa med feber i kroppen.. så söta de är!"
Håller ni inte med mig?


Insulinpumpen

Känns verkligen mer än toppen, kunde inte vara mer nöjd än vad jag är! Både med valet av pump och att ja valde just pump istl för sprutorna!
De är enkelt och man känner sig så mycket friare, mer mindre sjuk om man säger så! man visar ej öppet att man tar sprutor utan man trycker på en knapp på pumpen vid dosering av insulin!

IDAG  fick jag med använda funktionen ezBG som man ställer in från början på hur mycket man vill att sitt bs skalll ligga. sedan så ställer man in sin känslighetsgrad  ( det betyder hur många enheter insulin jag behöver för att sänka bs)

och när allt de är inställt vilket man gör en gng bara. så går ja in på ezBG och knappar in mitt nuvarande bs som då var högt!. och trycker på visa!! så säger pumpen mig vilken enhet jag behöver ta för att komma ner till mitt önskade bs som ja ställt in på 6.7..

smart va!
annars bruklar ja få panik när ja ligger högt och sprutar då in mig för mycket insulin som då resulterar i lågt bs efter ett tag! de blir svajigt bs hela tiden!
detta är toppen!!!!!

finns många mer finnesser men de kommer vi till sen!
Se även min snygga kanyl el vad de heter, denna kopplar ja slangen till . Nålen sitter under denna! jag valde denna gng en mjuk plast nål! men gillade även stål nålarna med!


Feber igen då!

Trispei hade feber nu igen i går och natt! Natten var nog värst!. hon låg o kned sig o vände samt stönade.. Hög feber. Så med ipren i kroppen fick vi ner det! EFTERSOM  haon har en stor tedens till feber krampor så är de så viktigt att få ner febern snabbt ....

Idag var hon bättre! skönt!. hon har spenderat dagen med svärisarna igen då ja hade sista dagen på pumpkursen... men som sagt var. hon älskar att vara där! är ju uppvuxen med dem!.

igår var hon dock arg på mig! ville inte vara med mig.. utan man märkte att hon dissade mig! heheehe bara för att ja lämnat bort henne denna vecka:(

men men ja var ju tvungen, pumpen kommer nu bli en följeslagare i mitt liv. el rättare sagt vara mitt liv!
vilket känns skönt! så ja måste ta de med 100% fokus!

nu är ja klar! tripsie är på G hem med mannen. Skallbara mysa med hgenne. mannen har sin träningsdag! kul för han! ja vilar o myser för i morgon kommer ja dela med mig med mina andra två älsklingar! som kommer , jehahaa så ja saknart dem!


RSS 2.0